240-jaar-1

De Haan bij Electric Rally

Electric Rally

Zondag 5 juni (World Environment Day) werd de grootste rally met 100 puur elektrische auto’s tot nog toe georganiseerd door Professional Passionates. De doelstelling van deze rally was om de doorbraak van elektrische auto’s te versnellen. Het was de organisatie gelukt om een prachtig deelnemersveld bij elkaar te krijgen: politici als Balkenende, Eurlings en minister Jan Kees de Jager; bekenden als Tom Coronel, Jan Lammers, Beau Erven van Doorn, Hanna Verboom, Froukje Jansen en Harm Edens, maar met name de top van het Nederlandse bedrijfsleven was volop vertegenwoordigd met o.a. Peter Bakker (TNT), Tex Gunning (Akzo Nobel) en vele andere directeuren.

Ook De Haan Verhuizingen was vertegenwoordigd, door de aandeelhouders Wilco en Michiel de Haan. De start was in Zaandam waaraan door de prachtige Beemster werd gereden, en gefinisht werd bij NEMO in Amsterdam, waar ook een tentoonstelling over elektrisch vervoer te zien was.

“We staan volledig achter de doelstelling van de race om mobiliteit zo snel mogelijk te verduurzamen. We hebben de aarde geleend van de generaties na ons, en dat betekent dat we als persoon en als bedrijf onze verantwoordelijkheid moeten nemen.” aldus Michiel de Haan. “Wel jammer dat we met onze 2.02 m lengte niet in een Tesla sportauto pasten, maar het rijden in een elektrische auto is goed bevallen, zo vult Wilco de Haan aan. “Het zal nog wel even duren voordat ook verhuisauto’s elektrisch geleverd gaan worden, maar de ontwikkelingen in de komende jaren zullen snel gaan. Ik verwacht zelf veel van de “plug-in hybrides” (auto die zowel op stroom als benzine kan rijden) die de komende jaren op de markt gaan komen. We zullen als De Haan hier zeker op inzetten. Mooi is dat onze directeur Arend Reijm het goede voorbeeld al heeft gegeven met zijn hybride Lexus.”

Meer over de Electric Rally: http://www.professionalpassionates.org/#professional-passionates-rally