240-jaar-1

Medewerkers doneren € 4.000

Rolf Soerink-1

De medewerkers van De Haan hebben een bedrag van € 4000 bijeengebracht voor Stichting Waterpas. De cheque is op vrijdag 13 april overhandigd door Rolf Soerink, loodsmedewerker van De Haan, aan Erik Juch, voorzitter van Stichting Waterpas. Erik Juch is blij met het initiatief van De Haan en ziet deze vrijdag de 13e dan ook als een geluksdag voor de kinderen in Kenya.

Stichting Waterpas heeft als doelstelling om sponsorgeld te genereren om zoveel mogelijke scholen, wees- en ziekenhuizen in en rondom Mombasa van gratis schoon drinkwater te voorzien. Het bedrag dat de medewerkers van De Haan doneren zorgt ervoor dat ze een jaar lang een school van 400 leerlingen kunnen voorzien van dagelijks schoon drinkwater. Het directe gevolg is dat de kinderen veel minder ziek zijn en de lessen kunnen volgen. Goed onderwijs is de basis van de ontwikkeling die hen helpt om een toekomstperspectief op te bouwen.

De Haan, de specialist in internationaal verhuizen,bedrijfsverhuizingen en archiefopslag, is er blij mee op deze wijze mee te kunnen helpen aan een toekomst met perspectief voor de jonge generatie in Kenia. Arend Reijm, algemeen directeur van De Haan, benadrukt dat De Haan in de toekomst meer wil gaan betekenen voor Stichting Waterpas. Op dit moment wordt er aan gewerkt om een school in Kenya te koppelen aan De Haan. Middels diverse activiteiten kan er dan met regelmaat een bedrag gedoneerd worden om de kinderen in Kenya van schoon drinkwater te voorzien.