de-haan-245-jaar stempel

Wonen en werken in het buitenland

Wonen en werken in het buitenland_ De Haan Verhuizingen

Denkt u eraan om de sprong te wagen en te gaan wonen en werken in het buitenland? Dan is dit artikel zeker iets voor u! Bij De Haan Verhuizingen begrijpen we de opwinding en uitdagingen die komen kijken bij verhuizen naar het buitenland. We maken het immers iedere dag mee. 

In dit blog de beste tips voordat u dit spannende avontuur van wonen en werken in het buitenland aangaat. 

1.      Bereid u goed voor

Wonen en werken in het buitenland is een opwindend avontuur dat veel mensen aantrekt. Het biedt nieuwe culturele ervaringen, carrièremogelijkheden, internationale werkervaring en persoonlijke groei. Voordat u vertrekt, is het wel essentieel om grondig onderzoek te doen.

Elk land kent zijn eigen regels en procedures. Het is belangrijk om aan alle criteria te voldoen voordat u uw internationale avontuur begint, dus check dit altijd zelf grondig per land. 

Wonen en werken binnen Europa

  • Douane: Meestal hoeft u geen aangifte te doen bij de douanes van de verschillende landen binnen de Europese Unie.
  • Visa en werkvergunning: heeft u de nationaliteit van een EU-land, dan is binnen Europa geen werkvergunning nodig.
  • Wonen: wij helpen u graag verhuizen binnen Europa.

Wonen en werken buiten Europa

  • Douane: Hier krijgt u te maken met de douaneaangiften van het land van uitvoer, eventuele doorvoerlanden (indien u over land verhuist) en de douane van het land waar u gaat wonen.
  • Visa en werkvergunning: meestal aanvragen voordat u mag werken.
  • Wonen: ons ervaren team helpt u graag verhuizen naar een bestemming overzee, van en naar elk land ter wereld en inclusief douaneformaliteiten en het transport per wagen, schip of luchtvracht.

2.     Omarm de culturele aanpassing

Leven in een nieuwe cultuur kan uitdagend zijn, zelfs als u al ervaring hebt met reizen. Het is belangrijk om open te staan voor nieuwe tradities, normen en waarden. Denk bijvoorbeeld aan werkcultuur en hiërarchie op het werk. Het kan nuttig zijn om van tevoren onderzoek te doen naar de cultuur van het land waar u naartoe gaat verhuizen en eventueel een taalcursus te volgen om de communicatie te vergemakkelijken, zeker als u gaat werken in het buitenland. 

3.    Ontdek nieuwe carrièremogelijkheden

Wonen en werken in het buitenland kan een loopbaanontwikkeling bieden, maar het is ook belangrijk om de potentiële uitdagingen te overwegen. Dit kan onder meer het aanpassen aan een nieuwe werkcultuur, het vinden van geschikte banen en het opbouwen van een professioneel netwerk omvatten. Het kan nuttig zijn om contact op te nemen met lokale recruiters, internationale organisaties of expatgemeenschappen voor advies en ondersteuning bij het vinden van werk in het buitenland. Eenmaal gevonden helpt ons ervaren verhuisteam u graag verhuizen inclusief douanebegeleiding, zodat het minder stressvol voor u is. 

4.   Maak een gedetailleerde financiële planning

Wonen en werken in het buitenland brengt financiële implicaties met zich mee, zoals een vergunning om te werken, huisvestingskosten, levensonderhoud en ziektekostenverzekeringen. Het is belangrijk om een gedetailleerd budget op te stellen en rekening te houden met valutafluctuaties en kosten van levensonderhoud in het nieuwe land. 

5. Zorg voor goede gezondheidszorg en verzekeringen

Toegang tot kwaliteitsgezondheidszorg is een essentiële overweging bij wonen en werken in het buitenland. Onderzoek het gezondheidszorgsysteem van uw nieuwe land en zorg ervoor dat u de juiste verzekeringen heeft om eventuele medische kosten te dekken.

Regel uw verhuizing naar het buitenland met De Haan

Bij De Haan Verhuizingen staan we klaar om u te helpen bij elke stap van uw internationale verhuizing inclusief eigen in-house douane begeleiding. Met onze hoogwaardige, complete verhuisservice en uitstekende klanttevredenheidscijfers, kunt u met een gerust hart de wereld ontdekken. 

Stuur mij een prijsindicatie

Neem vandaag nog contact met ons op voor een prijsindicatie en laat ons met persoonlijke verhuisbegeleiding uw dromen van wonen en werken in het buitenland werkelijkheid maken!