de-haan-245-jaar stempel
Voorbereiding op de nieuwe cultuur

Goed voorbereid op de nieuwe cultuur?

Wij helpen u graag!

Een cultuurshock is een bekend verschijnsel rondom internationaal verhuizen. Hierdoor duurt het langer voordat u zich thuis voelt op uw nieuwe internationale bestemming. Hoe kunt u zich hierop voorbereiden?

Cultuurshock

Veel mensen krijgen een cultuurshock wanneer ze met een cultuur in aanraking komen die veel verschilt van de eigen cultuur. Aanpassen of niet aanpassen? Het is in ieder geval lastig.

Er zijn meerdere cultuurshock fases waarin verschillende emoties, gevoelens en manieren van omgang merkbaar zijn. Een cultuurshock kan verwarrend zijn en het kan voorkomen dat je het gevoel hebt in een emotionele achtbaan te zitten. Maar je kunt je hierop voorbereiden. Zo kunt u de impact van een cultuurshock bij u of uw gezinsleden beperken.

Wij verzamelden tips over het omgaan met de cultuurshock.

Vervolgstappen

Mocht je moeite hebben met de cultuurshock, dan kun je altijd professionele hulp overwegen. Er zijn gespecialiseerde psychologen die je tijdens dit proces kunnen begeleiden. Afhankelijk van de zorgverzekeraar kunnen sommige behandelingen zelfs vergoed worden.

Er zijn geen resultaten gevonden.
1010
11 april 2024

Wij hebben een uitstekende ervaring met De Haan Relocation gehad. Er werd gelijk op onze vragen om informatie gereageerd. Het personeel wist al onze vragen vakkundig te beantwoorden en een offerte werd daarna per ommegaande ontvangen.Het ophalen, verpakken en afvoeren van de verhuisgoederen was goed geregeld. Het personeel wist hoe ze de verhuisgoederen uit elkaar moesten halen en de antieke kaste werd in een op maat gemaakte crate zeer vakkundig verpakt. De informatie stroom over datum verscheping en datum aankomst was uitstekend. Het personeel van De Haan hield ons van alle stappen in het vervoer  traject op de hoogte en nam na aankomst van de verhuisgoederen direct contact op om te vragen of we al bericht hadden ontvangen over de lokale afhandeling, inklaring en aanlevering van de verhuisgoederen. Aflevering en in elkaar zetten van verhuisgoederen was uitstekend.Wij zij enorm tevreden met de dienstverlening van De Haan Relocatie!

Mariska
1010
10 april 2024

Niets anders dan lof.  Mailtjes en telefoongesprekken waren kort en efficient. Prima! Vriendelijke en terzake kundige verhuizers. Ook de tafel die naar zolder moest kregen ze zonder problemen door het trappenhuis. Ik ben van mening dat De Haan terecht een zeer goede reputatie heeft in de verhuis business. Ik hoop niet nog eens te moeten verhuizen over 10 jaar, maar ALS het gebeurt bel ik met De Haan.

V.L

Verhuizing naar Nederland,
vanuit Zwitserland

910
09 april 2024

Een 20' container was uiteindelijk net iets te krap, de communicatie hierover had wellicht iets duidelijker kunnen verlopen. Verder prima service!

M. Deelen

ons gemiddelde beoordeling verhuizen naar Spanje vanuit Nederland

De gemiddelde beoordeling van klanten die met ons verhuisden binnen Nederland

142 beoordelingen
8.9