de-haan-245-jaar stempel
Verhuisverzekering

Verzekerd van een goede verhuizing?

Met een passende verzekering via De Haan

Bent u benieuwd of u een verhuisverzekering nodig heeft? En wat voor soort dan? En wat uw risico’s zijn? Een verhuisverzekering is ontwikkeld omdat de gewone inboedelverzekeringen niet altijd schade tijdens de verhuizing dekken. Welke verhuisverzekering past er bij u?

Inboedelverzekering bij verhuizing 

Een inboedelverzekering dekt geen schade of vermissingen tijdens een verhuistraject. De schade die wordt veroorzaakt door een verhuisbedrijf valt nooit onder de verantwoordelijkheid van de inboedelverzekering. De verzekering van de verhuizer is hiervoor verantwoordelijk. Een belangrijke reden om goed na te gaan wat de voorwaarden zijn van de verhuisverzekering van het verhuisbedrijf.

Aansprakelijkheidsverzekering van het verhuisbedrijf

De Haan heeft een goede aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Een aansprakelijkheidsverzekering heeft echter een beperkte dekking door haar voorwaarden en door de wet. Bij deze verzekering zijn namelijk niet uw verhuisgoederen verzekerd, maar de aansprakelijkheid van het verhuisbedrijf. Zo moet aantoonbaar gemaakt worden dat de schade door het verhuisbedrijf is veroorzaakt. Uitkering is op basis van dagwaarde en gemaximeerd.

Garantiecertificaat in Nederland

Om de beperkingen van de aansprakelijkheidsverzekering op te vangen, heeft de organisatie voor Erkende Verhuizers voor verhuizingen binnen Nederland het Garantiecertificaat ontwikkeld. Voor een bedrag van € 70,00 is uw inboedel verzekerd tot een waarde van € 100.000, zonder eigen risico.

Een belangrijk voordeel van deze verhuisverzekering is dat al uw bezittingen tijdens de verhuizing in principe verzekerd zijn tegen de nieuwwaarde, voor een verhuistraject van maximaal 1 jaar (indien de verhuizing via opslag bij het verhuisbedrijf plaatsvindt). Bij het Garantiecertificaat is ook maximaal 1 maand opslag verzekerd. Deze verhuisverzekering is alleen mogelijk als u de verhuizing door een Erkende Verhuizer zoals De Haan laat verzorgen.

Weet u welke goederen niet verzekerd of zelfs verboden zijn om te verhuizen? Zorg dat u deze punten af kunt vinken! 

All-Risk verzekering voor internationaal verhuizen

Voor een internationale verhuizing heeft u aan een gewone inboedelverzekering of Garantiecertificaat niet voldoende. Bij een internationale verhuizing zijn doorgaans vele partijen betrokken en andere risico’s van toepassing. Denkt u bijvoorbeeld aan fysieke douane inspekties, andere onverwachte handlings-activiteiten, aanrijdingen of oponthoud op de kade na lossing uit een zeeschip.

Hiervoor is een speciale All-Risk verzekering ontwikkeld, waarbij u voorafgaand aan de verhuizing uw gehele inboedel - inclusief bijbehorende vervangingswaarde - specificeert. Deze verzekering biedt wereldwijde dekking van huis tot huis.

De afgelopen jaren hebben wij in samenwerking met onze partners geïnvesteerd in een wereldwijd netwerk van meubelherstellers die u met raad en daad kunnen bijstaan op uw nieuwe bestemming, mocht het onverhoopt zo zijn dat uw inboedel schade heeft opgelopen tijdens transport.

Bij een All-Risk verhuisverzekering is uw inboedel verzekerd op basis van de door u opgeven reële waarde (nieuwwaarde of vervangingswaarde). Onafhankelijk van waar de aansprakelijkheid ligt, wordt uw claim behandeld en opgelost. Met name bij een internationale verhuizing met meerdere betrokken partijen, heeft een All-Risk transportverzekering dus grote voordelen.

Meer info over wat er onder deze All Risk Verzekering valt, waardering van goederen en met welke uitsluitingen u rekening dient te houden vindt u hier.

Heeft u naar aanleiding van deze uitleg nog vragen over de verzekering, neem dan gerust contact met ons op.

DE-HAAN_HUGO_5599-Website-250x250px
Hugo van Bastelaere

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

1010
11 april 2024

Wij hebben een uitstekende ervaring met De Haan Relocation gehad. Er werd gelijk op onze vragen om informatie gereageerd. Het personeel wist al onze vragen vakkundig te beantwoorden en een offerte werd daarna per ommegaande ontvangen.Het ophalen, verpakken en afvoeren van de verhuisgoederen was goed geregeld. Het personeel wist hoe ze de verhuisgoederen uit elkaar moesten halen en de antieke kaste werd in een op maat gemaakte crate zeer vakkundig verpakt. De informatie stroom over datum verscheping en datum aankomst was uitstekend. Het personeel van De Haan hield ons van alle stappen in het vervoer  traject op de hoogte en nam na aankomst van de verhuisgoederen direct contact op om te vragen of we al bericht hadden ontvangen over de lokale afhandeling, inklaring en aanlevering van de verhuisgoederen. Aflevering en in elkaar zetten van verhuisgoederen was uitstekend.Wij zij enorm tevreden met de dienstverlening van De Haan Relocatie!

Mariska
1010
10 april 2024

Niets anders dan lof.  Mailtjes en telefoongesprekken waren kort en efficient. Prima! Vriendelijke en terzake kundige verhuizers. Ook de tafel die naar zolder moest kregen ze zonder problemen door het trappenhuis. Ik ben van mening dat De Haan terecht een zeer goede reputatie heeft in de verhuis business. Ik hoop niet nog eens te moeten verhuizen over 10 jaar, maar ALS het gebeurt bel ik met De Haan.

V.L

Verhuizing naar Nederland,
vanuit Zwitserland

910
09 april 2024

Een 20' container was uiteindelijk net iets te krap, de communicatie hierover had wellicht iets duidelijker kunnen verlopen. Verder prima service!

M. Deelen

ons gemiddelde beoordeling verhuizen naar Spanje vanuit Nederland

De gemiddelde beoordeling van klanten die met ons verhuisden binnen Nederland

142 beoordelingen
8.9