de-haan-245-jaar stempel
Verhuizen naar Nederland

Verhuizen naar Nederland?

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

Wilt u verhuizen naar Nederland of terug emigreren naar Nederland? En wenst u een zorgeloze verhuiservaring om naar Nederland te verhuizen of naar Nederland terug te verhuizen?  In welk land ter wereld het verhuizen naar Nederland ook begint, verhuisteam De Haan kan u helpen met verhuizen naar Nederland. Heeft u er altijd van gedroomd om te verhuizen naar Amsterdam of Rotterdam? Lees dan deze pagina met tips verhuizen naar Amsterdam of verhuizen naar Rotterdam eens door.

Waarom verhuizen naar Nederland?

Naar Nederland verhuizen? Bruisende steden, genieten van 450 km aan strand in Nederland en prachtige bossen om te wandelen, scholen, werk, meer tijd bij familie doorbrengen, de vele nationale feestdagen in Nederland … Wat uw redenen ook zijn om naar Nederland te verhuizen, maak gebruik van de verhuisexpertise en enorme verhuiservaring van onze medewerkers en internationale verhuisbedrijf wanneer u naar Nederland gaat verhuizen.

Verhuizen naar Nederland wat moet ik doen

Ik ga verhuizen naar Nederland wat moet ik doen, is een veel gehoorde vraag. Wanneer u met De Haan naar Nederland verhuist, is dit inclusief het verzamelen van de juiste exportdocumentatie vanuit het land van vertrek plus het invoeren van uw verhuisgoederen in Nederland. Naar Nederland verhuizen is zo zorgeloos door de aandacht van De Haan! U hoeft dus bijna niets te doen. Wij verzorgen geheel bij het verhuizen naar Nederland het transport van uw persoonlijke verhuisgoederen binnen of buiten Europa, dan wel overzee, via ons uitgebreide partnernetwerk. 

Zo hoeft u niets te doen om uw geliefde spullen te verhuizen naar Nederland en heeft u de zekerheid dat u de Nederlandse kwaliteit krijgt die u wenst om naar Nederland te verhuizen. Uw verhuizing naar Nederland vertrouwd in onze handen met als voordeel dat u tevens één centraal aanspreekpunt heeft: uw contactpersoon binnen De Haan! Onze medewerkers spreken overigens ook allemaal Engels.

Verhuizen van Spanje naar Nederland is een dienst die wij bijvoorbeeld veel aanbieden.

Terug verhuizen naar Nederland: hou hier rekening mee

Juist als u verhuist naar Nederland, moet er veel papierwerk geregeld worden. Houd bij terug verhuizen naar Nederland rekening met de Belastingdienst, douane, de RDW, de verzekeringsmaatschappij en de gemeente wat betreft de Basisregistratie Personen. Vanaf het moment van immigratie naar Nederland moet u immers inkomstenbelasting en zorgpremie betalen. Lees meer over terugkeer uit het buitenland naar Nederland op de site van de Belastingdienst.
En wist u bijvoorbeeld dat er ook inklaring van toepassing is voor verhuizingen vanuit landen in Europa die niet onder de EU vallen?
 
In de tussentijd moet u ook nog nadenken over het inpakken van uw spullen, wat u wel en niet meeneemt wanneer u gaat terug verhuizen naar Nederland en de verhuisplanning van de verhuizing naar Nederland.
De ervaren medewerkers binnen De Haan bespreken graag het verhuisproces met u, alsmede de bijkomende formaliteiten benodigd voor inklaring in Nederland bij verhuizen naar Nederland. Op deze manier bent u goed voorbereid op de intensieve verhuizing naar Nederland.

Verhuizen van Curaçao naar Nederland

Het eiland Curaçao trekt altijd nieuwe bewoners aan. Zowel als second home, of als nieuwe werkplek. Met name vanuit Nederland kozen veel bedrijven om in Curaçao te investeren. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat De Haan door de jaren heen vertrouwd is geraakt met het verhuizen naar Curaçao. Maar De Haan weet dus ook welke verhuizers goed werk leveren op Curaçao wanneer u wilt verhuizen van Curaçao naar Nederland. De Haan heeft vele jaren ervaring met verhuizen van Curaçao naar Nederland.
Naast verhuizen van Curaçao naar Nederland, kunnen we u uiteraard ook helpen verhuizen vanuit Aruba naar Nederland of verhuizen van Bonaire naar Nederland. 

Emigreren naar Nederland: wat moet u doen?

U kunt niet zomaar naar Nederland emigreren. Ik wil naar Nederland emigreren. Wat moet ik doen als ik naar Nederland wil emigreren, is daarom begrijpelijk een veelgehoorde vraag.  Hou in ieder geval hier rekening mee:

 • Niet alle nationaliteiten hebben een visumplicht bij verhuizen naar Nederland. Wel moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen om in Nederland te verblijven
 • Bent u wel visumplichtig dan kunt u een Schengenvisum voor kort (max 90 dagen) verblijf aanvragen.
 • Ook andere soorten visa voor emigreren naar Nederland zijn beschikbaar.
 • Buitenlandse documenten, bijvoorbeeld akte van geboorteakte, huwelijk of echtscheiding dienen soms gelegaliseerd te zijn. 

De Nederlandse overheid kan u verder helpen met visa bij emigreren naar Nederland. Visa en verblijfsvergunningen voor emigreren naar Nederland regelt De Haan namelijk niet! De Haan regelt wel graag uw wereldwijde verhuizing naar Nederland en de bijbehorende douaneformaliteiten en douanedocumenten om uw inboedel te verhuizen naar Nederland.

Voertuig meenemen bij verhuizen naar Nederland?

Woont u buiten Nederland en wilt u uw voertuig meenemen voor het verhuizen naar Nederland? Let erop dat u slechts een beperkte tijd met een buitenlands kenteken mag rijden. Lees ons interessante blog over voertuigen meenemen bij verhuizen naar Nederland: auto import of motor import als verhuisgoed.

Wat zijn de kosten om naar Nederland te verhuizen?

Verhuizen blijft maatwerk. Locaties en douaneformaliteiten spelen bijvoorbeeld een rol, maar ook natuurlijk of u wel of niet wenst dat wij inpakken is weer een verschillend scenario van verhuizen naar Nederland.

Vraag een offerte op maat aan Vraag een prijsindicatie aan

Compleet dienstenpakket voor uw verhuizing naar Nederland

De Haan verzorgt verhuizen naar Nederland van A tot Z, waar ter wereld u zich nu ook bevindt. De Haan is al jarenlang een gerenommeerde partner voor veel internationale verhuisbedrijven, overal ter wereld. Wij hebben deze relaties opgebouwd door intensief persoonlijk contact via onze lidmaatschappen van one-group, OMNI, FIDI, IAM, ARPN en EURA.

Onze ervaren medewerkers regelen, tezamen met onze partners in het land waaruit u gaat verhuizen naar Nederland, en u graag het verzamelen van de juiste exportdocumentatie en het invoeren van uw verhuisgoederen voor het verhuizen naar Nederland.  Eén centraal aanspreekpunt dus, uw contactpersoon binnen De Haan. 

Naast deze exportdocumentatie en invoer verzorgen wij middels ons uitgebreide partnernetwerk ook het zorgvuldig inpakken op origine voor het verhuizen naar Nederland. Dat gebeurt middels ons uitgebreide partnernetwerk overal ter wereld met dezelfde kwaliteit als het uitpakken door ons hier in Nederland.

De planning van uw internationale verhuizing naar Nederland

Wanneer voor het verhuizen naar Nederland uw goederen moeten worden opgehaald en eerder arriveren dan uzelf, dan kunt u altijd gebruik maken van onze AEO douaneloods. Hier kunnen wij uw goederen veilig en beschermd opslaan en hoeft uw inboedel niet onnodig in de haven van Rotterdam te blijven staan bij het verhuizen naar Nederland.

Importdocumenten voor inklaring in Nederland indien een zending vanuit een land buiten de EU komt

Gaat u verhuizen naar Nederland vanuit en land buiten de EU? Deze importdocumenten voor inklaring zijn dan nodig bij verhuizen naar Nederland:

 • Formulier “vergunning vrijstelling voor verhuisgoederen”
 • Kopie paspoort
 • Kopie koop- of huurcontract van de woning in het buitenland
 • Kopie koop- of huurcontract van de toekomstige woning in Nederland
 • Inschrijvingsbewijs (“vestiging uit het buitenland”) van de gemeente waar u zich gaat vestigen
 • Werkgeversverklaring
 • Gedetailleerde Engelstalige of Nederlandstalige inventarislijst
 • Kopie BL (Bill of Lading) of AWB (Air Waybill)

De Haan neemt deze voor u stressvolle procedures graag voor u uit handen. Wij doen dagelijks niet anders dan verhuizen naar Nederland. Zo hoeft u niet maanden te wachten op de officiële documenten die u nodig hebt om uw verhuizing naar Nederland door te laten gaan.

Eisen en voorwaarden van de douane voor import in Nederland

Naar Nederland verhuizen? Hou rekening met deze douane eisen en voorwaarden voor import bij verhuizen naar Nederland:

 • De verhuisgoederen dienen voor verhuizing minimaal 6 maanden in bezit en gebruik te zijn geweest
 • Voor een belastingvrije invoer dient u minimaal 1 jaar buiten de Europese Unie te hebben verbleven.

Wilt u:

 • een feilloze overgang van uw leven in het buitenland naar uw nieuwe leven in Nederland?
 • uw inboedel laten in- en uitpakken door professionele verhuizers?
 • zeker weten dat uw waardevolle verhuisgoederen veilig arriveren in Nederland?
 • erop vertrouwen dat u geen enkel detail van uw immigratie over het hoofd ziet?
 • hulp bij het plannen, organiseren en in gang zetten van uw verhuizing naar Nederland?

Laat dan onze erkende De Haan verhuizers voor u aan de slag gaan, zodat u zorgeloos en risicoloos kunt verhuizen naar Nederland.

Verhuizen naar Nederland met De Haan: kwaliteit en persoonlijke aanpak

Wij denken bij elke persoonlijke situatie van naar Nederland verhuizen graag met u mee. Wij streven naar de hoogste kwaliteit verhuisoplossingen bij naar Nederland verhuizen en zullen daardoor alle handelingen uitgebreid met u bespreken. De Haan als internationaal verhuisbedrijf voor verhuizen naar Nederland helpt ook u graag met verhuizen naar Nederland.

Lees meer over De Haan

DE-HAAN_AM_5620-Website-250x250px
Wencke Klunder

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

1010
17 mei 2024

Vriendelijke & professionele dienstverlening. Zeer tevreden.

T.E.
1010
14 mei 2024

Thank you De Haan for managing my relocation from Amsterdam to London. The team at all points in the process was very helpful, kind and quick to respond, answer questions and manage any additional requests. The move out and move in team were extremely pleasant and hardworking. I appreciated the professionalism and commitment to making me feel at ease throughout the entire process. 

Caroline
910
14 mei 2024

Having moved over 25 times , the service provided by De Haan this International move was, by far, the very best! Thank you to the entire team. 

B. Truelove

Verhuizing naar Amerika,
vanuit Nederland

The average rating of customers who moved from and to Switzerland

122 bekijk de beoordelingen
9.5
Ebook internationaal verhuizen

Gratis e-book
Tips bij internationaal verhuizen

Praktische tips in de voorbereiding, advies bij de keuze van het juiste verhuisbedrijf, inzicht in de opbouw van het verhuisbudget en natuurlijk onze bespaartips.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK