de-haan-245-jaar stempel
De Haan relocation moving in Amsterdam, Netherlands

Verhuizen naar Amsterdam

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

Heeft u er altijd van gedroomd om te verhuizen naar Amsterdam? Dan is deze pagina speciaal voor u. Misschien wilt u zich verdiepen in de internationale gemeenschap, droomt u van wonen in een grachtenpand of wilt u voor je werk verhuizen naar de hoofdstad. Wat uw reden ook is om naar Amsterdam te verhuizen, de Haan kan u altijd helpen. 

De stad van fietsen, toeristen en grachten

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Dit kleine land staat bekend om haar rijke geschiedenis en u kunt het meeste daarvan vinden in Amsterdam. De monumentale panden, multiculturele samenleving en innovatieve bedrijven maken het een aantrekkelijke stad om te settelen. Terwijl toeristen zich vooral vermaken met bier, de mooie gebouwen en het legaal roken van wiet, heeft u misschien andere redenen om te verhuizen naar Amsterdam. Misschien opent uw werkgever een nieuw kantoor in Amsterdam of vindt u hier de liefde van je leven.

Wat uw redenen ook zijn, De Haan assisteert u graag bij uw verhuizing naar Amsterdam. Wat moet u weten voordat u naar Amsterdam gaat verhuizen en wat zijn de kosten? We zetten het allemaal voor u op een rij op deze pagina.

Waarom wilt u naar Amsterdam verhuizen?

Verhuizen naar Amsterdam is tegenwoordig erg populair. Grotendeels door de rijke historie en de artsy scene in de stad. Veel grote bedrijven hebben hun hoofdkantoren in de stad, maar het is ook een populaire locatie voor progressieve startups. Dit maakt verhuizen naar Amsterdam erg aantrekkelijk voor expats of andere mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. De internationale gemeenschap is erg groot, daardoor spreken een hoop mensen in Nederland vloeiend Engels. Echt een plus voor internationale mensen die willen blenden met Nederlanders.

Hoe moet u verhuizen naar Amsterdam?

Er zijn een aantal zaken die u moet weten voordat u naar Amsterdam gaat verhuizen. Verhuizen van het Verenigd Koninkrijk naar Amsterdam is populair, maar is door de Brexit een stuk gecompliceerde geworden. Bij De Haan helpen we u dan ook graag wanneer je naar Amsterdam wil verhuizen vanuit het VK. Van de Verenigde Staten naar Amsterdam verhuizen is altijd al lastiger geweest omdat je zit met een visa. Maar het is wel makkelijker dan vanuit Amsterdam verhuizen naar een stad in de Verenigde Staten.

Dit zijn vier handige verhuizen naar Amsterdam tips. 

1: Een woning kan erg duur zijn

De stad zit vol studenten, expats en andere Nederlanders. Dit betekent dat het lastig kan zijn om een huis te vinden om te huren en zelfs kopen. De prijzen zijn een stuk hoger dan in andere Nederlandse steden zoals Utrecht of Den Haag. Dat is dan ook de reden dat veel mensen trekken naar andere steden in de buurt van Amsterdam zoals Almere, Hoofddorp of Amstelveen. Sommigen hebben geluk en kunnen wel de perfecte woning vinden in Amsterdam. Bijvoorbeeld met behulp van hun werk. 

2: De meesten spreken Engels

Het fijne aan Nederland en Amsterdam is dat de mensen erg internationaal en toeristisch zijn ingespeeld. Zo staan veel menukaarten standaard in het Engels en u kunt bijna overal werken wanneer u goed Engels spreekt. Hoe fijn is dat? 

3: Parkeren is lastig en prijzig

De meeste Amsterdammers fietsen overal heen. De grootste reden is omdat fietsen een hele makkelijke manier is om u te bewegen over al die drukke grachten en nauwe straten. Parkeren met een auto is niet alleen erg moelijk, maar ook heel duur. Wanneer u gaat verhuizen naar Amsterdam adviseren we dan ook om een fiets aan te schaffen als u deze nog niet heeft. 

4: Officiële documenten die u nodig heeft

Wanneer u een Nederlander bent hoeft u uw verhuizing naar Amsterdam alleen op tijd door te geven aan de gemeente. Komt u buiten Nederland? Dan heeft u ook de volgende documenten nodig:

  • Een paspoort (wanneer je buiten de EU woont)
  • Een ID-kaart (voor mensen binnen EU/EEA of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland)
  • Een geboorteakte
  • Een huurcontract of een koopovereenkomst van je nieuwe woning in Amsterdam
  • Een huwelijkscontract of scheidingsovereenkomst (als u dit heeft) 

Verhuizen naar Amsterdam met De Haan

Met onze eigen verhuisliften kunnen wij regelen dat uw dierbare goederen niet over de smalle hoge trappen hoeven, die zo karakteristiek zijn voor de grachtenpanden in Amsterdam. Ook het regelen van parkeervergunningen met de gemeente voor uw verhuizing naar Amsterdam is voor ons dagelijkse verhuiskost. Dus geen zorgen, we gotcha! 

Zijn nog niet al uw vragen over verhuizen naar Amsterdam beantwoord? Team De Haan Verhuizingen wilt u graag helpen. Wij zijn gespecialiseerd in internationale verhuizingen sinds 1777 en weten alles over emigreren naar een nieuw land – in dit geval verhuizen naar Nederland en Amsterdam. We geven u graag advies in welke spullen u moet inpakken, welke documenten u specifiek nodig heeft en we helpen u met het inpakken van uw hele inboedel en het verhuizen ervan. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Ons gespecialiseerde personeel staat voor u klaar. In het Engels of het Nederlands.

Vind ook meer informatie over:
Verhuizen naar Rotterdam

DE-HAAN_RALITZA_4925-Website-250x250px
Ralitza Granviel

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

The average rating of customers who moved with De Haan

1914 bekijk de beoordelingen
9.3

Daarom De Haan bij internationaal verhuizen

Sinds
1777

de 8e generatie
van het familiebedrijf

1412 
partners

verspreid over
alle landen in de wereld

547183
mensen

verhuisd van en naar
elke locatie wereldwijd

klantoordeel
-,-

van -
beoordelingen

front 40 inpaktips

Gratis e-book
40 inpaktips bij uw verhuizing

Wilt u graag weten hoe u het beste inpakt? En voorkomt dat uw waardevolle zaken beschadigen? Voorkom dat u het verkeerd doet en lees deze 40 tips van onze ervaren verhuizers. Download dit ebook hier. Zodat u op uw eigen tempo zelf uw verhuisdozen kunt inpakken.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK