de-haan-245-jaar stempel
Verhuizen naar Amerika

Verhuizen naar Amerika?

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

The American Dream: verhuizen naar Amerika is een droom van velen. Vooral verhuizen naar New York Lof één van de andere grote steden aan de East of West Coast is populair. De Haan helpt u door alle belangrijke zaken te regelen die bij emigreren naar Amerika komen kijken. Betrouwbare en vakkundige medewerkers staan klaar om u volledig te ontzorgen en ons verhuisbedrijf beschikt over alle belangrijke kwaliteitscertificaten. Zo weet u zeker dat uw verhuizing naar Amerika via De Haan tot in de puntjes geregeld wordt. 

Verhuizen naar Amerika, wat te doen?

Wilt u verhuizen naar Amerika? Dan staat een hoop regelwerk op u te wachten. Naar Amerika verhuizen doet u niet zomaar, daar gaat heel wat voorbereiding aan vooraf. Misschien loopt u nu wel met de volgende vragen rond: 

 • Hoe moet ik mijn inboedel vervoeren naar de andere kant van de wereld?
 • Ik wil verhuizen naar Amerika, maar hoe werkt het eigenlijk met de Amerikaanse douane?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik het vertrek uit Nederland en de aankomst in de Verenigde Staten soepel laat verlopen?
 • Hoe regel ik een verhuizing op afstand? 

U bent op dit moment bang om iets over het hoofd te zien. Zeker in een land met strenge invoer-regels zoals Amerika, is het belangrijk dat alles rondom uw internationale verhuizing goed geregeld is. Wilt u op een zorgeloze manier verhuizen naar Amerika? Laat het dan over aan de professionals van De Haan.

Ik wil snel een prijsindicatie

Uw inboedel komt heel aan in uw nieuwe thuisland

Uw grootste angst is dat uw kostbaarheden de overtocht naar de Verenigde Staten niet halen. Dat uw erfstuk beschadigt raakt, uw familiefoto’s kwijtraken of dat uw administratie met geen mogelijkheid terug te vinden is. Emigreren naar Amerika doet u niet zomaar, investeer daarom altijd in kwaliteit. De verhuizers van De Haan gaan met de grootste zorg om met uw inboedel en verlenen zowel in Nederland als in de Verenigde Staten de beste service.

Verhuizen naar Amerika: al uw documenten op orde

Welke documenten worden gevraagd en welke eisen en voorwaarden van toepassing zijn wanneer u naar Amerika verhuist, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij begeleiden u graag in deze moeilijke materie van documenten want wij snappen dat dit stressvol kan zijn.

Hier vindt u informatie (alleen Engelstalig beschikbaar): FIDI Customs Guide voor Amerika

Met een goed gevoel emigreren naar Amerika

U gaat verhuizen naar Amerika. Dat betekent allereerst dat u een aantal van uw meest persoonlijke en waardevolle spullen uit handen geeft en u wil dat deze met respect en zorg worden behandeld. Tijdens de verhuizing staat uw leven even op zijn kop en dan is het prettig om een partij naast u te hebben staan die u begeleidt, ondersteunt en informeert. Vanaf het allereerste contact tot het afleveren van uw inboedel in Amerika, tot het bieden van ondersteuning bij het immigratieproces. Met de ervaren verhuizers van De Haan emigreert u met een goed gevoel naar het Amerika van uw dromen.

Waar moet u op letten wanneer u gaat verhuizen naar Amerika?

Naar Amerika verhuizen is een hele onderneming. Logisch dat u daar veel vragen over heeft. We zetten een aantal belangrijke factoren voor u op een rij. 

 • Wanneer u gaat verhuizen naar Amerika heeft een Greencard nodig.Dit is een permanente verblijfsvergunning waarmee u in de VS dezelfde rechten en plichten krijgt als elke andere Amerikaanse staatsburger (al kan u niet stemmen). Dit kan via uw werkgever (als u bijvoorbeeld voor uw werk gaat emigreren naar Amerika), maar ook door te trouwen met een Amerikaan. U heeft ook meer kans op een Greencard wanneer u van plan bent veel te investeren in de VS, bijvoorbeeld door daar een bedrijf te starten.  Lees ons blog met info over verblijfsvergunning aanvragen.
 • Waar wilt u zich gaan vestigen? Met zoveel verschillende staten is het belangrijk om te weten in welke staat u zich wilt gaan vestigen wanneer u gaat verhuizen naar Amerika. Doordat het land zo groot is, is er een enorme variatie in klimaat en landschap. Bent u bijvoorbeeld dol op warmte? Dan zijn de zonnige staten Californië en Florida geschikte locaties.  
 • Werken in Amerika. Verhuizen naar Amerika betekent vaak dat u op zoek moet naar een nieuwe baan. Tenzij u voor uw werk emigreert. Dit is in de Verenigde Staten over het algemeen een lastiger proces dan in Nederland. Ga daarom goed voorbereid op reis met een up-to-date cv en goede referenties van uw laatste werkgever. Omdat het proces lang kan duren, kunt u al in Nederland op zoek gaan naar banen door open sollicitaties te versturen naar bedrijven.  
 • De gezondheidszorg in Amerika. Na uw verhuizing naar Amerika bent u niet automatisch verzekerd voor de gezondheidszorg. Dit moet u zelf afsluiten bij een particuliere verzekeraar. Vergeet dit niet want een rekening van het ziekenhuis kan al snel hoog oplopen.  
 • Autorijden in Amerika. Uw Nederlandse rijbewijs is de eerste drie maanden van uw verblijf in uw nieuwe land gewoon geldig. Na deze periode moet u een rijtest afleggen om het Amerikaanse rijbewijs te behalen.  
 • Gevolgen coronacrisis.Als gevolg van de coronacrisis staat er al geruime tijd een enorme druk op de logistieke keten wereldwijd. Op dit moment zijn er nog steeds verstoringen in de scheepvaart, is er achterstand in productie, staat distributie over de gehele wereld onder druk en is er een tekort aan grondstoffen zoals hout. Door de hoge transportvraag enerzijds en het tekort aan vervoerders anderzijds lopen logistieke wachttijden en kosten op dit moment erg op. Verwachting is dat met name het nijpende tekort aan zeecontainers niet op korte termijn voorbij is. Houd daarom rekening met het mogelijk ontstaan van vertraging en/of stijgende kosten bij intercontinentale verhuizingenLees FIDI toelichting. 

Gaat u verhuizen naar Amerika en heeft u behoefte aan meer tips en informatie? Bekijk ook onze algemene verhuistips.

Naar Amerika verhuizen? Schakel de hulp in van De Haan

De Haan is erkend specialist in verhuizen naar Amerika. Binnen Amerika heeft De Haan Verhuizingen in elke regio een partner die is aangesloten bij de FIDI. Of u gaat verhuizen naar New York, Los Angeles, Washington DC of Chicago: De Haan kan overal contact leggen met de juiste mensen en u voorzien van de juiste informatie en benodigde documenten voor de douane. Emigreren naar Amerika van complete inboedels alsook kleine of grote (na)leveringen zijn geen probleem voor De Haan. Wekelijks gaan er verhuizingen via zeecontainers of luchtvracht.

Redenen waarom u voor De Haan wilt kiezen bij uw emigratie naar Amerika:

 • Al sinds 1777 verzorgt het familiebedrijf verhuizingen van en naar landen over de hele wereld;
 • Wij hebben door heel Amerika partners die waar we nauw mee samenwerken;
 • Onze erkende verhuizers worden intern opgeleid en gaan met passie aan het werk;
 • U heeft één persoonlijk contactpersoon waar u al uw vragen kunt stellen;
 • De hulp die u nodig heeft bij uw emigratie naar Amerika wordt volledig aangepast op uw behoeften en uw unieke situatie;
 • Wij regelen niet alleen het vervoer van uw inboedel, maar ook het professioneel in- en uitpakken op locatie, alle documenten die nodig zijn en de vergunningen die bij de oversteek komen kijken. 

Wilt u meer weten of bent u nieuwsgierig naar de naar Amerika verhuizen kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan. Zo weet u direct wat u van onze dienstverlening kunt verwachten wanneer u naar Amerika gaat verhuizen. 

Home sweet home: naar Nederland verhuizen vanuit Amerika

Door ons partnernetwerk kunnen wij u ook van dienst zijn wanneer u weer wilt verhuizen naar Nederland vanuit Amerika. Uw inboedel wordt met zorg en professioneel ingepakt door onze partner, waarna deze verstuurd wordt naar Nederland. De Haan draagt zorg voor de aflevering van de goederen in uw nieuwe woning. Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat u op de hoogte bent van de benodigde documentatie voor het invoeren van uw verhuisgoederen bij uw verhuizing naar Nederland vanuit Amerika.

International moving
e-book-nl
circel-e-book-nl

Tips bij internationaal verhuizen

 • Uitleg door specialisten
 • Praktische tips
 • Bespaar op uw verhuizing
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

 • Al meer dan 1.000 downloads
 • Geen enkele verplichting
DE-HAAN_AM_5620-Website-250x250px
Wencke Klunder

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

910
14 mei 2024

Having moved over 25 times , the service provided by De Haan this International move was, by far, the very best! Thank you to the entire team. 

B. Truelove

Verhuizing naar Amerika,
vanuit Nederland

1010
11 april 2024

Wij hebben een uitstekende ervaring met De Haan Relocation gehad. Er werd gelijk op onze vragen om informatie gereageerd. Het personeel wist al onze vragen vakkundig te beantwoorden en een offerte werd daarna per ommegaande ontvangen.Het ophalen, verpakken en afvoeren van de verhuisgoederen was goed geregeld. Het personeel wist hoe ze de verhuisgoederen uit elkaar moesten halen en de antieke kaste werd in een op maat gemaakte crate zeer vakkundig verpakt. De informatie stroom over datum verscheping en datum aankomst was uitstekend. Het personeel van De Haan hield ons van alle stappen in het vervoer  traject op de hoogte en nam na aankomst van de verhuisgoederen direct contact op om te vragen of we al bericht hadden ontvangen over de lokale afhandeling, inklaring en aanlevering van de verhuisgoederen. Aflevering en in elkaar zetten van verhuisgoederen was uitstekend.Wij zij enorm tevreden met de dienstverlening van De Haan Relocatie!

Mariska
1010
05 april 2024

Very satisfied

J. Steele

The average rating of customers who moved from and to Switzerland

122 bekijk de beoordelingen
9.5

Daarom De Haan bij internationaal verhuizen

Sinds
1777

de 8e generatie
van het familiebedrijf

1412 
partners

verspreid over
alle landen in de wereld

547183
mensen

verhuisd van en naar
elke locatie wereldwijd

klantoordeel
-,-

van -
beoordelingen