de-haan-245-jaar stempel
Verhuizen naar Spanje-2

Gaat u verhuizen van Spanje naar Nederland?

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

Bent u van plan te verhuizen van Spanje naar Nederland of van Spanje terug te emigreren naar Nederland? Dan is het van groot belang dat u een zorgeloze verhuiservaring tegemoet gaat. De Haan kan u in het volledige traject ondersteunen en ontneemt u de zorgen en lasten die gepaard gaan met een internationale verhuizing. 

Waarom van Spanje terug naar Nederland verhuizen?

Het leven is onvoorspelbaar en er kunnen allerlei redenen zijn om vanuit Spanje terug naar Nederland te willen verhuizen. Welke reden u ook heeft, onze ervaren medewerkers staan voor u klaar om u bij te staan gedurende het hele traject. Wij verzorgen het transport van al uw persoonlijke spullen van Spanje naar Nederland, ofwel per boot via ons partnernetwerk ofwel middels vrachtwagentransport.  Als uw verhuisgoederen per schip naar Nederland worden vervoerd verzamelen wij ook de juiste exportdocumentatie vanuit Spanje en regelen wij het invoeren van uw goederen in Nederland.

Zo bent u zeker van die oer-Hollandse kwaliteit die u wenst. Bij de Haan is uw verhuizing van Spanje naar Nederland in goede handen. U heeft ook gedurende het hele traject contact met uw persoonlijke contactpersoon van de Haan.

Houd rekening met de volgende zaken na terugkomst in Nederland

Als u van Spanje terugverhuist naar Nederland moet er veel papierwerk geregeld worden. Houd bij het van Spanje terugverhuizen naar Nederland rekening met de volgende punten:

 • De Belastingdienst;
 • Inschrijving bij de gemeente (Basisregistratie Personen);
 • De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer);
 • Uw zorgverzekering;
 • En als u kinderen heeft, de inschrijving op een nieuwe school.

Van het moment van terugkomst in Nederland vanuit Spanje moet u inkomstenbelasting en zorgpremie in Nederland betalen. U vindt alle informatie die u nodig heeft over uw immigratie in Nederland op de website van de Belastingdienst.  Gelukkig hoeft u bij het verhuizen van Spanje naar Nederland geen rekening te houden met inklaring bij de douane, omdat Spanje en Nederland allebei tot de Europese Unie behoren.

Wel moet u aan de slag om de praktische kant van het verhuizen van Spanje naar Nederland regelen. Welke spullen neemt u mee en welke juist niet? De experts van de Haan staan u graag bij met de verhuisplanning.  We bespreken graag alles wat komt kijken bij het verhuisproces en alle bijkomstige formaliteiten na aankomst in Nederland.

Voertuig meenemen van Spanje naar Nederland?

Als u één of meerdere voertuigen in bezit heeft en die wil meeverhuizen van Spanje naar Nederland dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Als u een voertuig auto in Spanje heeft gekocht en meeverhuist naar Nederland is dat in principe geen probleem omdat beide landen bij de Europese Unie horen. Het voertuig moet wel tijdig in Nederland geregistreerd worden en een Nederlands kenteken krijgen. U hoeft ook geen importbelasting te betalen maar moet daarvoor wel een vrijstelling bpm bij verhuizing aanvragen. Lees hierover meer in ons blog: auto import of motor import als verhuisgoed.

Compleet dienstenpakket voor het verhuizen van Spanje naar Nederland

De Haan verzorgt uw verhuizing van Spanje (terug) naar Nederland van A tot Z. De Haan is al jarenlang een gerenommeerde partner voor veel internationale verhuisbedrijven, overal ter wereld. Wij hebben deze relaties opgebouwd door intensief persoonlijk contact via onze lidmaatschappen van one-group, OMNI, FIDI, IAM, ARPN en EURA.

Ons team van experts zal u samen met onze partners in Spanje assisteren, helpen met het verzamelen van de juiste exportdocumentatie en het invoeren van uw verhuisgoederen in Nederland. Eén centraal aanspreekpunt dus, uw contactpersoon binnen De Haan. 

Naast deze exportdocumentatie en invoer verzorgen wij via ons uitgebreide partnernetwerk ook het zorgvuldig inpakken op origine. Ons partnernetwerk doet dit met dezelfde kwaliteit en zorg als het uitpakken wordt gedaan door ons hier in Nederland.

Eisen en voorwaarden van de douane voor import in Nederland

Aangezien u vanuit Spanje naar Nederland verhuist hoeft u zich geen zorgen te maken over aangifte bij de douane of inklaring van uw verhuisgoederen of persoonlijke goederen. Binnen de Europese Unie geldt namelijk een vrij verkeer van goederen. Wel gelden er regels voor:

 1. Accijnsgoederen: u ben geen accijns verschuldigd over accijnsproducten voor eigen gebruik maar er zit wel een limiet aan de hoeveelheid die u mag meenemen.
 2. Auto’s en motoren: U moet een vrijstelling voor bpm (belasting van personenauto’s en motorrijwielen) aanvragen.
 3. Bijzondere producten en huisdieren:
  1. Honden en katten
  2. Nagemaakte artikelen
  3. Dierlijke producten
  4. Bedreigde dier- en plantsoorten
  5. Wapens en munitie
  6. Cultuurgoederen
  7. Verdovende middelen

 

DE-HAAN_LISA_4961-Website-250x250px-v2
Lisa Huijgen

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

The average rating of customers who moved with De Haan

1914 bekijk de beoordelingen
9.3