de-haan-245-jaar stempel
Verhuizen naar Spanje Barcelona

Verhuizen naar Barcelona

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

Wonen in Barcelona

Wilt u gaan verhuizen naar Barcelona en bent u nieuwsgierig waar u allemaal rekening mee moet houden? Dan is deze pagina speciaal geschreven voor u. We vertellen u alles over deze bruisende Spaanse stad en waar u tijdens uw verhuizing op moet letten. Wij wensen u veel plezier met wonen in Barcelona!

Een prachtig strand en een bruisende stad ineen

U wilt verhuizen naar Spanje en dan de stad Barcelona in het bijzonder. Het beeld van een bruisende stad met een rijke geschiedenis en veel monumentale panden van Gaudí trekt u erg aan. U ziet uzelf al helemaal wonen in Barcelona. Dat de stad ook nog eens aan de kust ligt, maakt het voor u nóg aantrekkelijker om hier naartoe te verhuizen.

Of u nu wilt shoppen op de toeristische Ramblas of liever de hele dag op het strand ligt: Barcelona is van alle markten thuis. Wanneer u gaat wonen in Barcelona is de Sagrada Família op loopafstand en kunt u een wedstrijd van de bekende voetbalclub FC Barcelona wekelijks bijwonen. Het is maar net waar u gelukkig van wordt.

Barcelona ligt in Catalonië, daardoor spreken ze ook Catalaans Spaans.

Hoeveel kost het om in Barcelona te wonen?

Over het algemeen bent u minder geld kwijt aan een wonen in Barcelona dan wanneer u naar Amsterdam zou verhuizen. Wel zijn de huizenprijzen in het centrum logischerwijs wat hoger dan aan de rand van de stad. Dat is verstandig om rekening mee te houden wanneer u gaat emigreren naar Barcelona.

Wat kost een appartement huren in Barcelona? De gemiddelde huurprijzen liggen rond de €900. Dat is aanzienlijk minder dan wat u voor een appartement in onze hoofdstad zou moeten betalen. Wilt u niet te veel betalen? Dan kunt u de wijk Sarrià-Sant Garvasi beter mijden, dit is namelijk de duurste wijk.

Is het leven in Barcelona duur?

Goed nieuws wanneer u gaat wonen in Barcelona: ook de kosten voor het openbaar vervoer en levensmiddelen is beduidend lager dan in Nederland. Zo betaalt u gemiddeld €155 voor gas, water en licht en bent u maar €40 kwijt aan het openbaar vervoer in de stad. Wonen in Barcelona is dus niet alleen leuk, het is ook een financieel aantrekkelijke keuze.

Welke wijk wonen Barcelona?

In welke wijk moet u dan wél op zoek naar een (huur)huis? De Spaanse stad bestaat uit een aantal wijken, waarvan de wijk Sarrià-Sant Garvasi dus het prijzigst is. Wilt u liever niet te veel bij toerisme in de buurt wonen? Dan is de wijk Gracia een goed idee. Deze wijk bevat veel traditionele gebouwen en ligt aan de rand van het centrum. Een groot contrast met de levendige wijken: Born, Gotico en Raval waar het bruist van toerisme.

Wonen in Barcelona? Houd hier dan rekening mee

Wilt u wonen in Barcelona? Dan zijn er naast de kosten en locatie een aantal zaken om rekening mee te houden. We zetten ze hier voor u op een rij:

  1. De taal. Niet alle Spanjaarden spreken even goed Engels en de Spaanse taal is voor een leek wat lastig te begrijpen. Dit kan een barrière voor u zijn wanneer u gaan verhuizen naar Barcelona. In stad is gelukkig veel toerisme waardoor u zich redelijk goed kan redden met de Engelse taal.
  1. De cultuur. Spanjaarden zijn enorm laid back, dit betekent dat zij pas na 20:00 eten en dat zij anders omgaan met afspraken dan wij doen. Belangrijk om te weten bij uw verhuizing. U wilt namelijk wel dat uw inboedel op het juiste adres worden geleverd.
  1. De siësta. Wanneer u gaat wonen in Barcelona krijgt u ook te maken met de siësta tussen de middag. Dit is belangrijk voor het doen van uw boodschappen en uw ritme. Wanneer u geen dutje doet in de middag haalt u wellicht het avondeten niet!

Hulp nodig bij uw verhuizing naar Barcelona?

Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij uw verhuizing naar Barcelona? Dan kunt u de hulp inschakelen van De Haan Verhuizingen. Wij regelen internationale verhuizingen van en naar de hele wereld. In Spanje werken we met vaste partners samen die wél alle afspraken nakomen. Zo zorgen wij er onder andere voor dat uw inboedel veilig en op tijd in uw nieuwe stad aankomt en dat u zich zo snel mogelijk thuis kunt voelen in Barcelona. Nieuwsgierig naar onze prijzen? Vraag dan een geheel vrijblijvende prijsindicatie aan.

DE-HAAN_HUGO_5599-Website-250x250px
Hugo van Bastelaere

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

The average rating of customers who moved with De Haan

1914 bekijk de beoordelingen
9.3

Daarom De Haan bij internationaal verhuizen

Sinds
1777

de 8e generatie
van het familiebedrijf

1412 
partners

verspreid over
alle landen in de wereld

547183
mensen

verhuisd van en naar
elke locatie wereldwijd

klantoordeel
-,-

van -
beoordelingen

front 40 inpaktips

Gratis e-book
40 inpaktips bij uw verhuizing

Wilt u graag weten hoe u het beste inpakt? En voorkomt dat uw waardevolle zaken beschadigen? Voorkom dat u het verkeerd doet en lees deze 40 tips van onze ervaren verhuizers. Download dit ebook hier. Zodat u op uw eigen tempo zelf uw verhuisdozen kunt inpakken.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK