de-haan-245-jaar stempel
verhuizen-in-rotterdam

Verhuizen naar Rotterdam

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

Heeft u er weleens aan gedacht om te verhuizen naar Rotterdam? Dan is deze pagina speciaal voor u. Misschien wilt u zich verdiepen in de internationale gemeenschap, droomt u van wonen in deze no-nonsense stad met zijn moderne architectuur of wilt u voor uw werk verhuizen naar deze havenstad in de provincie Zuid-Holland. Wat uw reden ook is om te verhuizen naar Rotterdam, de Haan is gelegen op slechts 15 km vanaf Rotterdam en kan u altijd helpen. 

De op één na grootste stad van Nederland

Qua inwonersaantal is Rotterdam de op één na grootste stad van Nederland. Nederland staat bekend om zijn handelsgeschiedenis en u kunt veel daarvan vinden in havenstad Rotterdam. De moderne architectuur, multiculturele samenleving en vele bedrijven maken het een bijzondere stad om te settelen.

Terwijl toeristen zich vooral vermaken met de Kubuswoningen rondom de Markthal en de prachtige Laurenskerk, de waterbus, haventours en verschillende musea en parken, heeft u misschien andere redenen om te verhuizen naar Rotterdam, bijgenaamd de Maasstad. Misschien opent uw werkgever een nieuw kantoor in Rotterdam of vindt u hier de liefde van uw leven. 

Wat uw redenen ook zijn, De Haan assisteert u graag bij uw verhuizing naar Rotterdam. Wat moet u weten voordat u gaat verhuizen naar Rotterdam en wat zijn de kosten van naar Rotterdam verhuizen? We zetten het bondig voor u op een rij op deze pagina. 

Waarom wilt u verhuizen naar Rotterdam?

Verhuizen naar Rotterdam wordt steeds populairder. Grotendeels door de rijke historie en de haven van Rotterdam, dat nog steeds de grootste haven van Europa is. Veel logistieke bedrijven hebben hun hoofdkantoren in de stad, maar het is in toenemende mate ook een populaire locatie voor innovatieve startups. Daarnaast is de internationaal erkende Erasmus Universiteit in Rotterdam gevestigd. Dit maakt verhuizen naar Rotterdam aantrekkelijk voor expats of andere mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. De internationale gemeenschap is weliswaar kleiner dan in Amsterdam, maar veel mensen in Nederland spreken goed Engels.

Hoe moet u verhuizen naar Rotterdam?

Er zijn een aantal zaken die u moet weten voordat u gaat verhuizen naar Rotterdam. Verhuizen van het Verenigd Koninkrijk naar Rotterdam is populair, maar is door de Brexit een stuk gecompliceerde geworden. Bij De Haan helpen we u dan ook graag wanneer je naar Rotterdam wil verhuizen vanuit het VK. Van de Verenigde Staten naar Rotterdam verhuizen is altijd al lastiger geweest omdat je zit met een visa. Maar het is wel makkelijker dan vanuit Rotterdam verhuizen naar een stad in de Verenigde Staten.

Dit zijn vier handige verhuizen naar Rotterdam tips.

 1: Een woning kan erg duur zijn

De stad zit vol studenten, expats en andere Nederlanders. Dit betekent dat het lastig kan zijn om een huis te vinden om te huren en zelfs kopen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen trekken naar andere steden in de buurt van Rotterdam, al kijken veel inwoners van Amsterdam nu naar Rotterdam om te wonen, omdat het wat minder druk is. 

2: De meesten spreken Engels

Het fijne aan Nederland en Rotterdam is dat de mensen erg internationaal zijn en ingespeeld op toeristen. Zo staan veel menukaarten standaard in het Engels en u kunt bijna overal werken wanneer u goed Engels spreekt. Hoe fijn is dat? 

3: Het openbaar vervoer is goed geregeld

De meeste Rotterdammers fietsen als het gaat om bestemmingen in en nabij het centrum. Parkeren met een auto is niet alleen erg moeilijk, maar ook pittig aan de prijs. Wanneer u gaat verhuizen naar Rotterdam adviseren we dan ook om een fiets aan te schaffen als u deze nog niet heeft. Gelukkig is ook het openbaar vervoer goed geregeld. Vanaf Rotterdam Centraal Station ben je in slechts 30 minuten op Schiphol Airport en binnen 45 minuten staat u op Amsterdam Centraal Station met een intercity direct trein. 

4: Officiële documenten die u nodig heeft

Wanneer u een Nederlander bent, hoeft u uw verhuizing naar Rotterdam alleen op tijd door te geven aan de gemeente. Komt u buiten Nederland? Dan heeft u ook de volgende documenten nodig:

  • Een paspoort (wanneer je buiten de EU woont)
  • Een ID-kaart (voor mensen binnen EU/EEA of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland)
  • Een geboorteakte
  • Een huurcontract of een koopovereenkomst van je nieuwe woning in Rotterdam
  • Een huwelijkscontract of scheidingsovereenkomst (als u dit heeft) 

Verhuizen naar Rotterdam met De Haan

Zijn nog niet al uw vragen over verhuizen naar Rotterdam beantwoord? De Haan Verhuizingen wilt u graag helpen waaronder douanedocumentatie en eventueel benodigde parkeervergunningen voor uw verhuizing naar Rotterdam. Wij hebben ons eigen wagenpark, eigen verhuizers, verhuisliften en ander materieel. Wij zijn gespecialiseerd in internationale verhuizingen sinds 1777 en weten alles over emigreren naar een nieuw land – in dit geval verhuizen naar Nederland en Rotterdam. We geven u graag advies in welke spullen u moet inpakken, welke documenten u specifiek nodig heeft en we helpen u met het inpakken van uw hele inboedel en het verhuizen ervan. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Ons gespecialiseerde personeel staat voor u klaar. In het Engels of het Nederlands. 

Vind ook meer informatie over: 
Verhuizen naar Amsterdam

DE-HAAN_MICHIEL_5115-Website-250x250px
Michiel de Haan

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

ons gemiddelde beoordeling verhuizen naar Spanje vanuit Nederland

De gemiddelde beoordeling van klanten die met ons verhuisden binnen Nederland

142 beoordelingen
8.9

Daarom De Haan bij internationaal verhuizen

Sinds
1777

de 8e generatie
van het familiebedrijf

1412 
partners

verspreid over
alle landen in de wereld

547183
mensen

verhuisd van en naar
elke locatie wereldwijd

klantoordeel
-,-

van -
beoordelingen

front 40 inpaktips

Gratis e-book
40 inpaktips bij uw verhuizing

Wilt u graag weten hoe u het beste inpakt? En voorkomt dat uw waardevolle zaken beschadigen? Voorkom dat u het verkeerd doet en lees deze 40 tips van onze ervaren verhuizers. Download dit ebook hier. Zodat u op uw eigen tempo zelf uw verhuisdozen kunt inpakken.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK