de-haan-245-jaar stempel
Familiebedrijf De Haan

Familiebedrijf De Haan

Investeren in groei, professionaliteit, medewerkers en de samenleving

De familie De Haan is 100% aandeelhouder van De Haan verhuizingen. Het is de 8ste generatie van het in 1777 opgerichte bedrijf. Op dit moment zijn de aandelen in handen van CEO Michiel de Haan. Michiel (1966) is de oudste zoon van Wim de Haan (1941).
 
Michiel onderneemt vanuit de visie dat het bedrijf De Haan niet als hoogste doel heeft om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar het verschil moet maken:

  • voor de medewerkers: medewerkers moeten met plezier en trots werken en zich kunnen ontwikkelen;
  • voor de klanten: zodat zij de ultieme verhuiservaring hebben;
  • in de maatschappij; een voortrekkersrol spelen op het vlak van MVO; zowel qua “groen” als sociaal beleid;
  • in de sector; innovatief en toonaangevend.

Michiel geeft aan: ”Daarnaast ben ik heel trots op het feit dat De Haan al sinds 1777 bestaat, en ik 8e generatie mag zijn. Ik ben blij met de morele verplichting die ik voel om dit familiebedrijf voort te zetten. Ik ben een fan van familiebedrijven, omdat deze bedrijven niet hoeven te worden gedreven door korte termijn winstbejag, maar door een streven naar continuïteit met behoud van familiewaarden. Voor mij betekent dat dan ook dat ik geen behoefte heb aan dividend, maar natuurlijk is het voor de continuïteit van het bedrijf van belang dat er winst gemaakt wordt, zodat geïnvesteerd kan worden in groei, professionaliteit, medewerkers en samenleving: minimal viable profit.”