de-haan-245-jaar stempel
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen | De Haan

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Lees over duurzaam verhuizen met De Haan

 

Met toepassing van de kernwaarden die De Haan als internationaal gecertificeerd, erkend verhuisbedrijf en herhuisvestingsspecialist karakteriseren, ontzorgen en verhuizen wij onze klanten dusdanig dat zij zich zo snel mogelijk weer thuis voelen.

De Haan: een duurzame verhuizer

Als familie verhuisbedrijf sinds 1777 ondernemen wij vanuit de continuïteit van onze organisatie, onze medewerkers, onze klanten en onze omgeving! Het MVO beleid van De Haan is transparant en heeft 2 pijlers: Planet & People, die wij de “Groene Haan” en de “Sociale Haan” noemen.

Waarom De Haan Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt

Verhuisbedrijf De Haan wenst voorop te lopen op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) omdat:

 1. MVO hoort

We vinden dat het bedrijfsleven een grote maatschappelijk rol heeft en elk bedrijf hoort mee te helpen om de wereld beter achter te laten voor de generaties na ons! Bij een familiebedrijf met “protestants Alblasserwaardse” genen is dit natuurlijk.

 1. MVO loont

We geloven dat MVO goed is voor Planet, People en Profit. Oftewel MVO loont. Voor veel zakelijke opdrachtgevers is het een punt in de overwegingen. Een helder MVO beleid toont onze professionaliteit.

 1. MVO verbetert en optimaliseert

Verantwoord en duurzaam ondernemen is wat ons betreft nooit af, maar een proces van verbeteren en optimaliseren meegroeiend met voortschrijdende inzichten. Wij geloven in transparantie, waarbij wij vanuit een kwetsbare opstelling steeds bewust op zoek zijn naar verbeteringen.

 1. MVO inspireert

De Haan de ambitie heeft de beste te zijn. Dat betekent automatisch ook een koploper positie op het vlak van MVO. Hiermee hopen wij anderen te inspireren: leveranciers, opdrachtgevers, partners en medewerkers.

De Haan heeft verantwoording dragen in haar DNA

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor ons eigenlijk gewoon. Wij houden in al onze bedrijfsprocessen en beslissingen namelijk, binnen onze mogelijkheden, rekening met de effecten van onze activiteiten op mens en milieu.

Ook zien wij de waarde van duurzaamheid in de toeleveringsketen. De Haan beschikt sinds juli 2023 over een zilveren medaille van EcoVadis. Zilveren medailles worden uitsluitend toegekend aan de top 15% van de door Ecovadis beoordeelde bedrijven.

Om verantwoord marktgedrag te borgen, onderschrijven wij van harte de brede Code Verantwoordelijk Marktgedrag en handelen wij daarmee in overeenstemming ten aanzien van een verhuisopdracht.

Michiel de Haan, 8ste generatie De Haan en 100% aandeelhouder van ons familieverhuisbedrijf, is lid van de Raad van Partners van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland (= MVO Nederland): een netwerkorganisatie van ondernemers die streven naar een economie die klimaatneutraal, circulair en inclusief is en met eerlijke ketens werkt. Michiel de Haan is daarnaast regelmatig spreker over duurzaamheid en leiderschap van bedrijven als ‘Force for Good’ en oud lid van de Raad van Advies van het Fair Climate Fund.

De Haan partner van MVO Nederland

Als partner van MVO Nederland sinds april 2013 zetten De Haan en MVO Nederland zich in voor het stimuleren van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en verbetering van arbeidsomstandigheden. De Haan onderschrijft van harte de principes van MVO Nederland, die wij integreren en verankeren binnen onze organisatie.

Inspanningen & concrete resultaten van onze integrale visie op circulair ondernemen

Circulariteit betekent voor ons enerzijds het minimaliseren van uitval en verspilling van grondstoffen, materialen en diensten en anderzijds het maximaliseren van de waarde er van. Zowel in onze rol als afnemer als leverancier. Wij geven hier invulling aan door het nuttig toepassen van materialen, verlengen van levensduur van producten en onderdelen, alsmede het slimmer maken en gebruiken van producten. Hieronder een overzicht:

A) Welzijn, veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en derden

B) Sociale initiatieven

 • Regionaal partner van Unesco Werelderfgoed Kinderdijk: https://www.kinderdijk.nl/steun/sponsoren/
 • Doing better together: lid van het wereldwijde Global Mobility initiatief Relocate the Profit.
  Dit netwerk van suppliers in de Global Mobility heeft twee speerpunten: op een open, behulpzame manier kennis delen met elkaar én gezamenlijk steun bieden aan een goed doel op het gebied van educatie en emancipatie.
 • Sponsoring bibliotheek Alblasserdam. Met behulp van het sponsorgeld dat De Haan Verhuizingen ter beschikking stelde, is een leerzame hoek met veel nieuwe boeken, spelletjes en andere hulpmiddelen gecreëerd voor kinderen die wat extra oefening kunnen gebruiken.
 • Zorgen doen we samen: Samen voor Syndion
 • Samen tegen voedselverspilling: De Voedselbankdoos van De Haan
 • De Haan heeft zich vanuit haar visie op het leven verbonden aan de Stichting Waterpas. Schoon drinkwater is de eerste basisbehoefte van elk mens, maar helaas niet voor iedereen beschikbaar. Met schoon drinkwater kunnen de kinderen gezond opgroeien en optimaal leren, zodat ze maximale kansen krijgen om te bouwen aan een goede toekomst. De Stichting Waterpas heeft als doelstelling het genereren van sponsorgelden om zoveel mogelijke scholen, wees- en ziekenhuizen in en rondom Mombassa in Afrika van gratis schoon drinkwater te voorzien.
 • De Haan is trots op Alblasserdam! Door sponsoring ondersteunen wij evenementen voor en door Alblasserdammers.

C) Verbeteringen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit

Wij kiezen ervoor de inkoop van onze materialen zoveel mogelijk te bundelen om de logistieke stromen te minimaliseren. Hierin kiezen wij bij voorkeur voor regionale partners, waarbij de vervoersbelasting voor het milieu lager is. Dit stimuleert de regionale economie en scheelt logistieke stromen en dus CO2-uitstoot.

Duurzame grondstoffen en materialen plus afvalpreventie

 • Onze communicatie intern en extern is waar mogelijk bijna volledig digitaal ter vermindering van papiergebruik. O.a. intern door het installeren van schermen in onze loods plus kantine en een geïntegreerd KAM systeem. Extern door het reduceren van foldermateriaal en de implementatie van Ipads.
 • Onze kartonnen verhuisdozen zijn uitsluitend gemaakt van FSC gecertificeerd karton dat bestaat uit een combinatie van materiaal uit FSC-gecertificeerde bossen, FSC Controlled Wood en/of gerecycled materiaal.
 • Inzet van herbruikbare verhuisdekens ter bescherming van verhuisgoederen waar mogelijk. Waar niet mogelijk, maken wij gebruik van beschermfolie dat is opgebouwd uit 1 soort recyclebaar plastic.
 • In onze nieuwe, eigen vuilpersen scheiden wij papier, karton en restafval voor maximaal hergebruik. Deze apparaten persen de inhoud ook maximaal aan. Hierdoor zijn er minder transportbewegingen nodig en dus minder CO2-uitstoot. Het blijft ons streven het restafval waar mogelijk te reduceren.
 • Met behulp van de aangeschafte vier nieuwe rolcontainers verzamelen wij onze eigen beschermfolie. Plus, onze ontwikkelde eigen beschermfolie bestaat per april 2021 nu volledig uit één soort recyclebaar PE in plaats van opgebouwde lagen uit verschillende herkomst. 100% recyclebaar dus!
 • Product voor product: uit ons ingezamelde papier, karton en PE kopen wij medio 2021 onze eigen materialen. Denk hierbij aan kantoorartikelen, enveloppen, schrijfblokken, pennen etc. 
 • Door pallets her te gebruiken, reduceren wij relatief 70% op CO2 footprint t.o.v. nieuwe pallets. Door pallets in te leveren dragen wij ook bij aan de besparing van energie- en landgebruik. 
 • Afvalscheiding in onze kantine voor medewerkers en bezoekers met herbruikbare drinkbekers.
 • Voor onze gespecialiseerde afdeling Projectverhuizingen, proberen wij zoveel mogelijk te werken met hoogwaardige kwaliteit hulpmiddelen zoals rolcontainers en meterbakken i.p.v. dozen. Daarnaast faciliteren wij voor onze klanten de afvoer van herbruikbaar materiaal naar een tweede bestemming bij een goed doel.

      Vervoersmanagement

       In ons pand

De Haan gaat ook in de toekomst door met haar verbeterprogramma om de impact van haar dienstverlening op de omgeving te minimaliseren en blijft investeren in de ontwikkeling van de talenten van haar eigen medewerkers. 

Duurzaam, sociaal en innovatief ondernemen is waar wij in blijven geloven. Samen blijven wij vooruit kijken. Wilt u iets vragen over duurzaamheidsonderwerpen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag over.

DE-HAAN_Groepsportret_022_Linda-Website-250x250px
Linda Rovekamp

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .