de-haan-245-jaar stempel
Verhuizen naar Australië

Verhuizen naar Australië?

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

Gaat u verhuizen naar Australië en bent u op zoek naar een betrouwbare verhuizer voor een zorgeloze verhuizing? De Haan kan u ontzorgen gedurende uw verhuizing van A tot Z. Wij hebben jarenlange ervaring met het verhuizen van en naar Australië.

Verhuizen naar Australië?

Wanneer u gaat verhuizen naar Australië is het aan te raden om te kiezen voor de ervaren verhuizer De Haan. Uw verhuizing naar Australië gebeurt dan veilig en professioneel. Middels ons uitgebreide partnernetwerk kunnen wij de juiste verhuispartner voor u selecteren. De Haan kan u van dienst zijn voor complete inboedelverhuizingen, maar ook gedeeltelijke verhuizingen. Uiteraard verzorgt De Haan de verhuizing van A tot Z: de vakkundige verhuizers, de verhuiswagen, de verhuismiddelen, de zeevracht of luchtvracht, maar ook de inklaring bij de douane en de aflevering van uw goederen in uw nieuwe woning.

De wereld rond

Inernationaal verhuizen heeft een grote impact. De Haan zorgt ervoor dat u ook aan de andere kant van de wereld snel gewend bent aan uw nieuwe leefomgeving. Zo informeren wij u over de strenge regelgeving in Australië (AQIS) en worden uw verhuisgoederen afgeleverd door een vakkundige partner. Met een goede voorbereiding en door te kiezen voor een betrouwbare partner komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u zorgeloos de wereld rond.

Home sweet home: terug naar Nederland

Was verhuizen naar Australië toch niet voor u weggelegd? Ook wanneer u terugkomt naar Nederland kunnen wij u van dienst zijn. Met zorg worden uw verhuisgoederen vakkundig verpakt en verstuurd, om vervolgens te worden afgeleverd in uw nieuwe woning. Ondertussen zorgen wij ervoor dat u op de hoogte bent van de benodigde documentatie voor het invoeren van uw verhuisgoederen. Zo kunt u zorgeloos weer terug naar Nederland komen

Verhuizen naar Australië met De Haan

Om ervoor te zorgen dat uw inboedel compleet en zonder schade in Australië komt, is het belangrijk dat het op de juiste wijze verpakt is, er een goede partner is en de formaliteiten om te verhuizen naar Australië geregeld zijn.

Daarom verhuizen naar Australië met De Haan:

 1. De Haan beschikt over speciaal vervaardigd duurzaam verpakkingsmateriaal. De verhuizers van De Haan zijn getraind in het zeewaardig verpakken van de inboedel; dit vereist vakmanschap.
 2. Bij de aflevering op uw bestemming maakt De Haan als FIDI-lid en OMNI-lid gebruik van haar wereldwijde netwerk van verhuispartners. De Haan selecteert deze lokale verhuisbedrijven op basis van haar hoge kwaliteitseisen en periodieke beoordeling. We kennen de medewerkers van deze internationale verhuisbedrijven vaak persoonlijk en werken al jarenlang samen. Dit zorgt ervoor dat u in het land van bestemming kunt rekenen op betrokken en vakkundige verhuizers.
 3. Voor uw verhuizing naar Australië regelt De Haan de volledige douaneformaliteiten en het transport per schip of door de lucht. Uw persoonlijke verhuiscoördinator begeleidt dit proces, houdt contact met de internationale verhuispartner en houdt u op de hoogte.

Documenten, eisen en voorwaarden voor uw verhuizing naar Australië

Welke documenten worden gevraagd en welke eisen en voorwaarden op u van toepassing zijn, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij begeleiden u graag in deze moeilijke materie van documenten want wij snappen dat dit stressvol kan zijn.

Hier vindt u informatie (alleen Engelstalig beschikbaar): FIDI Customs Guide Australia

Emigeren naar Australië

U wilt de wereld over en een nieuw leven opbouwen down under. Het land van de kangaroes, koala's en de bijzondere natuur trekt u aan en u kunt niet wachten om met uw hele inboedel de oceaan over te steken. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Er zijn namelijk een aantal zaken waar u voordat u emigreert naar dit eiland rekening mee moet houden. 

Emigeren Australië: een visum aanvragen

Alhoewel de levenstijl van de Ozzies heel relaxed en vriendelijk is, is hun immigratiebeleid dat minder. Wanneer emigreren naar Australië op de planning staat, is het noodzakelijk om een visum aan te vragen. Deze verblijfsvergunning heeft u nodig om in het land te kunnen werken én wonen. Dit visum heet het Skilled Migrant Visum en wordt niet aan iedereen uitgedeeld. 

Wilt u in aanmerking komen voor een Skilled Migrant Visum? Dan moet u in ieder geval aan deze eisen voldoen: 

 • U bent tussen de 18 en 45 jaar oud 
 • Uw beroep (en die van een eventuele partner) staat op de Australische beroepenlijst. Deze lijst is ingedeeld in twee groepen: Medium and Long-term Strategic Skills & Short-term Skilled Occupation.
 • U heeft de juiste diploma's en ervaring voor het beroep dat je uitoefent (de specifieke details verschillen per beroepsgroep)
 • Uw Engelse taalvaardigheid is op hoog niveau (dit wordt getoetst aan de hand van een test)
 • U heeft geen strafblad én u bent gezond 

Maar ook het Skilled Migrant Visum bestaat uit verschillende delen. Zo bestaat er onder andere een Skilled Independent visum en een Skilled Nominated visum. 

Meer info kunt u lezen in ons blog: Zo kunt u een visum Australie regelen.

Een visum aanvragen met een onderneming

Wanneer u in Australië een onderneming wilt starten, zijn daar weer andere voorwaarden voor. Zo bestaat er een Business Talent visum voor ervaren ondernemers die down under hun bedrijf willen laten groeien. Ook hier komen strenge eisen aan te pas. Zo mag u niet ouder zijn dan 55 jaar, moet u in de laatste vier jaar een omzet hebben gedraaid van minimaal 3 miljoen AUD en bent u voor 30% eigenaar van het bedrijf. 

Emigreren naar Australië: hier moet u rekening mee houden

Naast het ingewikkelde proces om een visum aan te vragen, zijn er meer zaken waar u mee rekening moet houden wanneer u wilt emigreren naar Australië. 

 • De natuur en de dieren zijn heel anders dan in Nederland. Wanneer u bang bent voor spinnen, is Australië misschien niet dé plek om naar toe te emigreren 
 • Het zorgsysteem is in Australië goed geregeld. U kunt via Medicare een zorgpas aanvragen, maar het wordt vanuit de overheid wel aangemoedigd om zelf een ziektekostenverzekering er nog extra bij aan te vragen. 
 • Heeft u huisdieren? Zorg dan ook dat deze papieren goed zijn geregeld, zodat uw geliefde huisdier gewoon mee het vliegtuig in mag. 
 • Er wordt aan de linkerkant van de weg gereden 
 • U mag uw auto laten invoeren wanneer u er minstens één jaar eigenaar van bent
 • Als gevolg van de coronacrisis staat er al geruime tijd een enorme druk op de logistieke keten wereldwijd. Op dit moment zijn er nog steeds verstoringen in de scheepvaart, is er achterstand in productie, staat distributie over de gehele wereld onder druk en is er een tekort aan grondstoffen zoals bijvoorbeeld hout. Door de hoge transportbehoefte in de markt enerzijds en het tekort aan transport anderzijds lopen de logistieke wachttijden en kosten op dit moment erg op. Verwachting is dat met name het nijpende tekort aan zeecontainers niet op korte termijn voorbij zal zijn. Houdt u dus rekening met het mogelijk ontstaan van vertraging en/of stijgende kosten bij intercontinentale verhuizingen. Lees FIDI toelichting.

Wilt u emigreren Australië? We hopen dat u nu wat meer informatie heeft verkregen. Wanneer u meer vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen of hieronder direct een prijsindicatie of offerte aanvragen. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos naar Australië kunt emigreren. De Haan is dé betrouwbare partij om uw verhuizing aan uit te besteden. 

International moving
e-book-nl
circel-e-book-nl

Tips bij internationaal verhuizen

 • Uitleg door specialisten
 • Praktische tips
 • Bespaar op uw verhuizing
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

 • Al meer dan 1.000 downloads
 • Geen enkele verplichting
DE-HAAN_MARGREET_5034-Website-250x250px
Margreet Ophof

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

1010
17 februari 2022

Vriendelijk en behulpzaam en kennis van zaken

Joan

Verhuizen naar Hoogvliet, Nederland,
vanuit Queensland, Australie

1010
29 januari 2021

Er komt een hoop kijken bij een internationale verhuizing. Je geeft een verantwoordelijkheid weg over je hele inboedel. Al je eigendommen met financiële en emotionele waarde. Spullen waarvan sommige onvervangbaar. Ik raad De Haan aan. Heb me geen moment zorgen gemaakt en ik wist altijd precies waar de spullen waren. Als ik vragen had, binnen een half uur antwoord over Email en direct antwoord over de telefoon. Aardige mensen en een fijne communicatie!

Kate

Verhuizing naar Melbourne, Australie,
vanuit Den Haag, Nederland

1010
22 januari 2021

Hele fijne en heldere service en vooraf meedenken over verhuizing naar Australie. 

Anoniem

Verhuizing naar Queensland, Australie,
vanuit Wassenaar, Nederland

ons gemiddelde beoordeling verhuizen naar Spanje vanuit Nederland

De gemiddelde beoordeling van klanten die met ons verhuisden binnen Nederland

142 beoordelingen
8.9

Daarom De Haan bij internationaal verhuizen

Sinds
1777

de 8e generatie
van het familiebedrijf

1412 
partners

verspreid over
alle landen in de wereld

547183
mensen

verhuisd van en naar
elke locatie wereldwijd

klantoordeel
-,-

van -
beoordelingen