de-haan-245-jaar stempel

Zo kunt u een visum Australië regelen

Australie_kangaroe_lr

Australië is een gewilde bestemming. Iedereen die daarom in Australië wil verblijven, kort of lang, is verplicht een visum aan te vragen. Tenzij u de Australische - of Nieuw-Zeelandse nationaliteit heeft.

Daarom wilt u natuurlijk weten hoe u het beste een visum regelt voor Australië. We geven u graag meer informatie over het regelen van een Australisch visum in dit blog.

Is een visum verplicht in Australië?

In Australië moet u een visum aanvragen voordat u kunt emigreren. Het kan vrij lastig zijn om Australië binnen te komen, omdat er zeer strenge eisen zijn als het gaat om het aanvragen van een Australisch visum. 

Visum aanvragen Australië: een ingewikkeld proces

Elke emigratiesituatie kan een ander visum nodig hebben, kijk hier goed naar. De Haan Verhuizingen kan geen Australisch visum voor u verzorgen, wel het verhuizen naar Australië via zeevracht en/of gedeeltelijk via luchtvracht. Dit blog over het aanvragen van een Australisch visum heeft als doel u op weg te helpen en is alleen ter informatie. Vraag eventueel een migratiebureau om u bij te staan met de complete aanvraagprocedure. Het regelen van een visa voor Australië kan een ingewikkeld proces zijn.

Tip: Vind werk voordat u uw visum aanvraagt, dit verhoogt de kans op succes. 

Meerdere soorten visums

Ben je tussen de 18 en 30 jaar, dan kan je Australië eenvoudig voor maximaal één jaar bezoeken en tussendoor legaal werken met behulp van een Australië ’Working Holiday Visum’. Wel is het een vereiste dat reizen je insteek is voor dit bezoek, bijvoorbeeld met een gap year reis. 

Met een gratis Visitor Visa, of eVisitor Australie visum, kan je maximaal 3 maanden in Australië op vakantie, ongeacht je leeftijd. Werken is hiermee uitdrukkelijk niet toegestaan. Blijf je langer op vakantie dan kost het geld. 

Bent u van plan Australië maximaal drie maanden te bezoeken voor zaken, zoals een conferentie of voor zakelijke onderhandelingen, dien dan een verzoek in voor een gratis Business eVisitor Visa.   

Visum bij emigreren naar Australië

Omdat je niet zomaar naar Australië kunt emigreren, zijn er ook nog meerdere soorten werk- of verblijfsvergunningen: Skilled Migrant Visum, Skilled Independent Visum en Skilled Nominated Visum. Veelal hebben deze visums dezelfde (strenge) eisen. 

Voldoe hieraan en u kunt een visum aanvragen in Australië

U mag wonen en werken met een Australië Skilled Migrant Visum, maar u komt alleen in aanmerking voor deze werk- of verblijfsvergunning wanneer u iets gaat bijdragen aan de Australische economie.

Zo moet u aan de volgende eisen voldoen: 

  • U bent tussen de 18 en 45 jaar oud;
  • Uw beroep of deze van uw partner staat op de beroepenlijst van Australië;
  • U heeft een diploma en genoeg werkervaring voor uw beroepsgroep. De Australische overheid heeft hier per beroep eisen voor opgesteld;
  • U scoort genoeg punten in het Australische puntensysteem;
  • U spreekt Engels op niveau (dit moet getoetst worden);
  • U bent in goede gezondheid en heeft geen strafblad (dit laatste geldt overigens voor alle verblijfsvergunning aanvragen). 

Let er wel op dat de (strenge) regels vrij specifiek zijn en de voorwaarden met betrekking tot een Australisch visum continue veranderen! Bekijk de meest recente informatie altijd op de emigratiewebsite van de Australische overheid.

Visum Australië aangevraagd? De Haan helpt u verhuizen.

Klinkt dit voor u maar wat ingewikkeld? Dat snappen we. Daarom nemen we bij De Haan de verhuizing omtrent uw emigratie uit handen. Zo kunt u in alle rust een Australië visum aanvragen voor uw nieuwe thuisland. In de tussentijd pakken wij zorgvuldig en met liefde uw te verhuizen goederen in!

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?