de-haan-245-jaar stempel
Verhuizen naar Noorwegen

Verhuizen naar Noorwegen?

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

Eindelijk is het zover. U wilt gaan emigreren naar Scandinavië, naar het prachtige Noorwegen. U wilt voor uw budget en keuzes graag weten wat het kost om te verhuizen naar Noorwegen? Met een gespecialiseerd verhuisbedrijf? Dan bent u bij De Haan verhuizingen aan het juiste adres. Als internationaal specialist kunnen wij u goed helpen bij uw aankomende verhuizing naar Noorwegen.

Verhuizing naar Noorwegen

Verhuizen naar Noorwegen is voor veel mensen een droom. De schitterende natuur, de prachtige steden als Oslo, Bergen, Stavanger of Trondheim en natuurlijk de authentieke Noorse levenswijze. Of juist de liefde van uw leven volgen of een internationale werkplek betrekken? Allemaal belangrijke redenen om naar Noorwegen te verhuizen.

En nu is het dan zover. De verhuizing komt in zicht. Er moeten veel persoonlijke, maar ook praktische zaken geregeld worden. Hoe kan een internationaal verhuisbedrijf u hiermee helpen en wat zou dat dan kosten? Het is prettig als u hiervoor een geschikt verhuisbedrijf vindt.

Onbezorgd verhuizen naar Noorwegen

Onze medewerkers zijn ervaren in het verzorgen van verhuizingen naar en vanuit Noorwegen. U komt niet voor verrassingen te staan, maar profiteert van de juiste aanpak en een zorgeloze verhuizing. Zo kunt u straks uw huis in Noorwegen helemaal inrichten met uw persoonlijke meubelen of andere eigendommen uit Nederland. Zo voelt u zich snel weer thuis in Noorwegen.

Benodigde documenten verhuizing naar Noorwegen

 • Kopie paspoort +ID nummer Noorwegen (11 tekens)
 • Ingevuld formulier "importation of removal goods Declaration"
 • Kopie huur- of koopcontract van de woning in Noorwegen
 • Kopie inschrijvingsbewijs van de gemeente in Noorwegen
 • Kopie werkgeversverklaring of arbeidscontract
 • Gedetailleerde Engelstalige inventarislijst

Mochten bovengenoemde documenten niet beschikbaar zijn bij het vertrek van onze verhuiswagen dan kunnen wij een tijdelijke inklaring realiseren tegen extra kosten.

Eisen en voorwaarden verhuizing naar Noorwegen

 • Goederen kunnen vrij van invoerrechten worden geïmporteerd mits deze in uw bezit en gebruik zijn geweest in het buitenland voor aanvang van de verhuizing
 • U dient minimaal één jaar buiten Noorwegen te hebben gewoond
 • De goederen dienen binnen twaalf maanden na aankomst in Noorwegen te worden geïmporteerd

Indien de benodigde douanedocumenten niet voorhanden zijn, dan kunnen de goederen via een speciale procedure tijdelijk worden ingeklaard.

Een professioneel verhuisbedrijf

Een verhuizing naar Noorwegen is een hele onderneming. Zowel organisatorisch als praktisch. Met een gespecialiseerd verhuisbedrijf is het praktische deel goed geregeld en kunt u zich richten op de overige zaken die geregeld moeten worden voordat u vertrekt. 

Emigreren naar Noorwegen 

Wilt u Nederland achter u laten en emigreren naar Noorwegen? Dan komt er heel wat bij kijken voordat uw emigratie zover is. Omdat Noorwegen niet in de Europese Unie zit, moet u rekening houden met meer regels en verplichtingen dan dat u emigreert naar een EU-land zoals Spanje. Gelukkig staan de vakmensen van De Haan voor u klaar om u hierbij te assisteren. Zo verloopt de emigratie gesmeerd en kunt u écht enthousiast worden over deze spannende fase in uw leven. 

Emigreren naar Noorwegen: dit is waar u op moet letten

Zoals u al kon merken, is emigreren naar Noorwegen een intensief proces. Maar dit hoeft u gelukkig niet alleen te doen. Onze professionele verhuizers staan zowel in Nederland als in uw nieuwe thuisland Noorwegen, klaar om u van de allerbeste zorgen te voorzien. U kunt als EU-burger drie maanden in Noorwegen blijven zonder dat u zich moet registreren. Na deze periode moet u zich registreren en moet u dus ook kunnen aantonen dat u werk heeft in Noorwegen. 

Twijfelt u nog of u wilt verhuizen naar Noorwegen? We hebben nog een aantal zaken waar u op moet letten wanneer u naar dit Scandinavische land wilt emigreren, voor u op een rij gezet. 

 • Het dagelijks leven is duurder dan in Nederland. Daar tegenover staat wel dat de lonen in Noorwegen gemiddeld ook hoger zijn dan de lonen die u in Nederland gewend bent. Hierdoor is het alsnog in verhouding tot elkaar. 
 • Werken in Noorwegen. Een baan bij een Noorse werkgever is noodzakelijk om een visum te kunnen aanvragen in Noorwegen. U kunt daarom het beste direct op zoek gaan naar een baan zodat u zich daar geen druk om hoeft te maken. Lukt het niet om voor de emigratie een baan te vinden? Dan heeft u drie maanden de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Na die drie maanden moét u namelijk een visum aanvragen. 
 • De Noorse taal spreken. In Noorwegen kunnen ze erg goed Engels spreken, maar het is natuurlijk een pré wanneer u ook de Noorse taal kunt spreken en/of verstaan. 
 • Scholen in Noorwegen. Emigreert u met uw gezin? Dan is het ook belangrijk dat u op zoek gaat naar een school voor uw kinderen. Kinderen zijn leerplichtig van hun tiende tot aan hun zestiende. Heeft u jongere kinderen? De overheid regelt opvang voor kinderen van één tot vier jaar - hier hoeft u dus niet voor te betalen. 

Bent u op zoek naar meer praktische tips voor (internationaal) verhuizen in het algemeen? Kijk dan eens op deze pagina. Hier hebben onze experts handige tips voor u neergezet. 

Naast met verhuizen naar Noorwegen kunnen wij u in Scandinavië onder andere ook helpen met: 

Jaarlijks verhuizen wij veel gezinnen van en naar het prachtige Noorwegen. Wij zijn er klaar voor, u inmiddels ook? U kunt zorgeloos, vertrouwd en vakkundig naar Noorwegen verhuizen of zelfs emigreren naar Noorwegen met De Haan.

DE-HAAN_HUGO_5599-Website-250x250px
Hugo van Bastelaere

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

1010
11 april 2024

Wij hebben een uitstekende ervaring met De Haan Relocation gehad. Er werd gelijk op onze vragen om informatie gereageerd. Het personeel wist al onze vragen vakkundig te beantwoorden en een offerte werd daarna per ommegaande ontvangen.Het ophalen, verpakken en afvoeren van de verhuisgoederen was goed geregeld. Het personeel wist hoe ze de verhuisgoederen uit elkaar moesten halen en de antieke kaste werd in een op maat gemaakte crate zeer vakkundig verpakt. De informatie stroom over datum verscheping en datum aankomst was uitstekend. Het personeel van De Haan hield ons van alle stappen in het vervoer  traject op de hoogte en nam na aankomst van de verhuisgoederen direct contact op om te vragen of we al bericht hadden ontvangen over de lokale afhandeling, inklaring en aanlevering van de verhuisgoederen. Aflevering en in elkaar zetten van verhuisgoederen was uitstekend.Wij zij enorm tevreden met de dienstverlening van De Haan Relocatie!

Mariska
1010
10 april 2024

Niets anders dan lof.  Mailtjes en telefoongesprekken waren kort en efficient. Prima! Vriendelijke en terzake kundige verhuizers. Ook de tafel die naar zolder moest kregen ze zonder problemen door het trappenhuis. Ik ben van mening dat De Haan terecht een zeer goede reputatie heeft in de verhuis business. Ik hoop niet nog eens te moeten verhuizen over 10 jaar, maar ALS het gebeurt bel ik met De Haan.

V.L

Verhuizing naar Nederland,
vanuit Zwitserland

910
09 april 2024

Een 20' container was uiteindelijk net iets te krap, de communicatie hierover had wellicht iets duidelijker kunnen verlopen. Verder prima service!

M. Deelen

ons gemiddelde beoordeling verhuizen naar Spanje vanuit Nederland

De gemiddelde beoordeling van klanten die met ons verhuisden binnen Nederland

142 beoordelingen
8.9