de-haan-245-jaar stempel
Verhuizen naar Spanje

Verhuizen naar Spanje?

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

Zonnen aan de Costa del Sol, genieten van de lekkerste paella of sangria en in de middag tot rust komen met een siësta. Voor u is verhuizen naar Spanje een droom die uitkomt. Maar er komt stiekem meer kijken bij een internationale verhuizing dan u had verwacht. Laat u volledig ontzorgen door uw emigratie naar Spanje uit te besteden aan de experts van De Haan.

Waarom verhuizen naar Spanje?

U bent niet de eerste die vertrekt naar Spanje en u zal ook niet de laatste zijn. Het is een populair vakantieland en staat daardoor hoog op de wensenlijst van veel Nederlanders. Iedereen die een verhuizing naar Spanje overweegt, heeft daar een andere reden voor. De een gaat verhuizen voor het aantrekkelijke klimaat, de ander emigreert voor zijn of haar werk.

We zetten de meest voorkomende redenen om te verhuizen naar Spanje graag voor u op een rij: 

 • Het zonnige klimaat;
 • De huizen zijn over het algemeen goedkoper dan in Nederland;
 • De kosten voor het levensonderhoud zijn lager dan in Nederland;
 • De medische zorg is toegankelijk;
 • De Spaanse cultuur is temperamentvol, maar alles gaat wel op z’n gemakje (mañana, mañana);
 • Aantrekkelijk aantal feestdagen
 • Traditioneel Spaans eten is heerlijk en niet duur.

Zoals u kunt lezen is Spanje een erg aantrekkelijk land om naartoe te verhuizen.

Emigreren naar Spanje? Laat het over aan de professionals van De Haan 

Emigreren naar Spanje is een hele onderneming. U moet namelijk rekening houden met de wet- en regelgeving in het nieuwe thuisland, uw inboedel moet op het juiste moment op de juiste plek arriveren en u moet ook al uw huidige zaken afsluiten in Nederland. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het inpakken van al uw spullen, het vinden van een geschikte woning en het organiseren van een veilige overtocht van uw inboedel met het vliegtuig, de auto of de boot.

Goed om te weten als u een verhuisbedrijf in Spanje zoekt: De Haan heeft twee vestigingen in Spanje, namelijk aan de Costa del Sol en aan de Costa Blanca. De Spaans-Nederlandstalige teams in zowel Marbella als Benissa beschikken over vele jaren ervaring in de verhuisbranche ter plekke en kennen de specifieke wet-en regelgeving in Spanje.

Verhuizen naar Spanje hoeft u geen stress te bezorgen

U begrijpt: zo’n verhuizing naar Spanje kan erg stressvol zijn. Zo moet u met meer zaken rekening houden dan wanneer u binnen Nederland zou gaan verhuizen. De Spaanse overheid heeft wat minder haast als het gaat om bureaucratie. Het kan dan ook voorkomen dat een simpele vergunningsaanvraag langer op de plank ligt dan u verwacht. Wanneer u dit zelf gaat regelen, kan het u veel stress bezorgen. Zeker wanneer u de Spaanse taal niet machtig bent.

De Haan neemt een aantal van deze soms stressvolle procedures graag voor u uit handen. Wij weten immers dat de communicatie met Spaanse overheidsinstellingen soms stroef verloopt en onze partners in Spanje kunnen hier uitstekend mee omgaan. Zo hoeft u niet maanden te wachten op de officiële documenten die u nodig hebt om uw verhuizing naar een Spaanse stad door te laten gaan.

Wilt u:

 • een feilloze overgang van uw leven in Nederland naar uw nieuwe leven in Spanje?
 • uw inboedel laten in- en uitpakken door professionele verhuizers?
 • zeker weten dat uw waardevolle spullen veilig arriveren op de nieuwe plaats van bestemming?
 • zich direct thuis voelen in uw nieuwe woning?
 • erop vertrouwen dat u geen enkel detail van uw emigratie over het hoofd ziet?
 • hulp bij het plannen, organiseren en in gang zetten van uw verhuizing naar Spanje?
 • nauw contact met een vast, persoonlijk aanspreekpunt die voor u in Spanje de verhuizing met o.a. de parkeervergunning regelt?

Dan gaan de erkende verhuizers van De Haan graag aan de slag zodat u zorgeloos en risicoloos kunt verhuizen naar Spanje.
Vraag offerte op maat aan

Wat kost verhuizen naar Spanje?

Al die voordelen klinken u als muziek in de oren. Nu rest de vraag: wat kost emigreren naar Spanje? Het antwoord op de vraag is voor elke verhuizing naar Spanje anders. Omdat wij de hoogste kwaliteit willen leveren, bepalen wij de prijs aan de hand van de grootte van de emigratie, de laadlocatie, de loslocatie en uw andere persoonlijke wensen.

Bent u nieuwsgierig naar de hoogte van de investering voor uw specifieke situatie? Dan kunt u geheel vrijblijvend een prijsindicatie aanvragen. Zo weet u direct wat u kunt verwachten.
Vraag prijsindicatie aan

Is Spanje goedkoop om te wonen?

De kosten voor een woning zijn 25 tot 40% lager dan voor een woning in Nederland. Dat vertellen de cijfers van Numbeo. Daarnaast zijn de meeste levenskosten ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Wanneer u dus voordeliger uit wil zijn, is Spanje dus een geschikte locatie voor u. Wel is het belangrijk om te weten dat het maandelijks salaris gemiddeld ook wat lager is dan in Nederland. U hoeft in Spanje dus minder uit te geven aan uw woning, maar u verdient ook wat minder.

Hoeveel geld heb je nodig per maand in Spanje?

Hoeveel geld u maandelijks nodig heeft om in Spanje te wonen, verschilt per regio. Wanneer u gaat verhuizen naar Barcelona, heeft u waarschijnlijk meer geld nodig dan wanneer u gaat verhuizen naar een dorpje in het binnenland. Over het algemeen zal u dus minder geld kwijt zijn aan maandelijkse lasten in het Spaanse land, zeker wanneer u het binnenland verkiest boven wonen in Madrid, een grote stad.

Verhuizen naar Spanje? Houd hier dan rekening mee

Misschien maakt u de keuze om uw oude dag door te brengen in het warme Zuiden. Of wellicht moet of wil u hier nog wel aan het werk. Naast het regelen van een goed internationaal verhuisbedrijf naar Spanje, hebben wij een aantal tips met betrekking tot emigreren naar Spanje voor u op een rijtje gezet. 

 • Werk in Spanje. Wanneer het vakantiewerk betreft, zijn de mogelijkheden vaak eindeloos. Wanneer het om een vaste aanstelling of andere carrièrerichting gaat, is een goede voorbereiding essentieel. Bent u van plan een eigen onderneming op te zetten? Doe dan onderzoek naar de ervaringen van Nederlandse ondernemers in Spanje, alvorens te verhuizen naar Spanje.
 • Uw auto. Wilt u uw auto mee naar Spanje verhuizen of juist terugverhuizen naar Nederland? In dit artikel is daar meer over te lezen. U kun contact met ons opnemen voor de mogelijkheden voor uw specifieke situatie. 
 • Feestdagen en cultuur. Spanje kent veel feestdagen, waarvan een groot deel katholiek zijn. Een goed idee dus om de belangrijkste van tevoren eens door te nemen. De cultuur is daarnaast anders dan de Nederlandse. Wat zijn de Spaanse gebruiken en gewoonten en wat is de mentaliteit? Belangrijk om te weten als u overweegt te emigreren naar Spanje.
 • Een woning zoeken in Spanje. Niet verwonderlijk is de Spaanse kust het meest populair.
 • De Spaanse taal. Of u nu permanent of voor een kortere tijd naar Spanje verhuist, het leren van de taal is zeker aan te raden. Het is natuurlijk zo dat u in het land zelf de taal het beste leert, maar het is ook aan te raden al een talencursus te volgen voordat u naar Spanje emigreert of naar Spanje verhuist. 

Meer praktische tips voor (internationaal) verhuizen in het algemeen, vind u op deze pagina.

Verhuizen van Spanje naar Nederland

U kunt natuurlijk ook de omgekeerde weg bewandelen. Wilt u graag van Spanje terug naar Nederland verhuizen, neem dan een kijkje op de speciale pagina die daar over gaat. We bieden de pagina in zowel het NederlandsSpaans en Frans aan.

Over De Haan

De Haan is een erkend verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in internationale verhuizingen van en naar Nederland. Al sinds 1777 verhuizen wij Nederlanders naar alle uithoeken van de wereld. Als een echt familiebedrijf staat onze klant centraal. Met onze wereldwijde partnerships kunnen wij uw verhuizing over de hele wereld voor u regelen.

De Haan verhuizingen is dan ook een betrouwbaar verhuisbedrijf naar Spanje dat u ondersteunt bij de gehele verhuizing. Van het inpakken van uw verhuisdozen tot aan het regelen van de formaliteiten bij de douane. Wij werken uitsluitend met opgeleid vakbekwaam personeel dat op elkaar ingespeeld is. Daardoor klaren wij uw klus op tijd en kunnen wij al uw prangende vragen voor u beantwoorden.

Kwaliteit en persoonlijke communicatie staat voorop

Elke verhuizing naar Spanje – hoe ingewikkeld ook – is maatwerk. Wij denken bij elke afzonderlijke situatie met u mee. Wij streven naar de hoogste kwaliteit en zullen daardoor alle handelingen uitgebreid met u bespreken. Geen detail wordt over het hoofd gezien en voor u het weet kunt u genieten van uw nieuwe woning in het zonnige Spanje.

Meer lezen over De Haan als verhuisbedrijf naar Spanje? Bekijk dan vooral onze over ons-pagina.

DE-HAAN_HUGO_5599-Website-250x250px
Hugo van Bastelaere

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

1010
29 maart 2024

Hele goede ervaring gehad. Alles waar we zelf geen geschikte verpakking voor hadden had De Haan wel iets voor. Alles goed geregeld inclusief een vergunning zodat ze parkeerplekken voor het huis hadden. Al met al heel tevreden.

Tim

Verhuizing naar Spanje,
vanuit Nederland

1010
06 februari 2024

Communication was always clear and the teams involved in the move were super efficient. We managed to arrange the first contact, survey, collection and delivery in the south of Spain all within approx. 6 weeks, which was really helpful to relocate smoothly and as fast as possible. All went better than I expected and everything arrived intact, so thanks for an easy and super efficient move! 

Lorenzo

Verhuizing naar Malaga, Spanje,
vanuit Leiden, Nederland

1010
03 februari 2024

Thank you for your help. You were great.

Monique

Verhuizing naar Madrid, Spanje
vanuit Amsterdam, Nederland

 

De gemiddelde beoordeling van klanten die met De Haan verhuisden

1905 bekijk de beoordelingen
9.3