de-haan-245-jaar stempel
Verhuizen naar Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk?

Wereldwijd verhuizen met internationaal verhuisbedrijf De Haan

Prijsindicatie

Ik wil snel een prijsindicatie ter voorbereiding op mijn verhuizing

Offerte op maat

Ik zoek een verhuisoplossing op maat en ontvang daarvoor graag de exacte kosten

Bent u van plan om te gaan verhuizen naar Frankrijk? Gaat u uw droom achterna om te 'Leven als God in Frankrijk'? Velen gingen u al voor en verhuisden zorgeloos met De Haan. Of het nu gaat om benodigdheden voor in uw vakantiewoning of om een complete inboedel die u wilt verhuizen, de betrokken verhuisspecialisten van De Haan ontzorgen u gedurende uw verhuizing van A tot Z. Een internationale verhuizing is bij een erkende verhuizer echt geen probleem meer. 

Zorgeloos verhuizen naar Frankrijk

Uw voorliefde voor de Franse chansons, een pain au chocolat dat vers uit de over komt, de zachte Franse kazen: allemaal eigenshappen van het Zuid Europese land waar u warme herinneringen aan hebt. U wilt daarom graag verhuizen naar Frankrijk: het land waar u zich thuisvoelt. 

Emigreren naar Frankrijk, of eigenlijk naar ieder ander (buiten)land, is een flinke uitdaging. Er zijn immers veel zaken die geregeld moeten worden voordat u de grens oversteekt.  De kans dat u iets vergeet, over het hoofd ziet of voor verrassingen komt te staan, is dan eenmaal aanwezig. Bij De Haan hoeft u hier niet bang voor te zijn. Wij hebben al zo veel huishoudens naar Frankrijk verhuisd, dat het voor ons inmiddels kinderspel is. En dat doen wij natuurlijk nog steeds met alle aandacht en uw belangen voorop. Neem voor onze dienstverlening gerust contact op via +31 78 69 20 333.

Wat moet u regelen als u gaat emigreren naar Frankrijk?

Gaat u verhuizen naar Frankrijk? Dan dienen er een aantal praktische zaken geregeld te worden. Denk bijvoorbeeld aan de inschrijving bij de gemeente, verzekeringen, huisarts en niet te vergeten het leren van de taal. Met een verhuizen naar Frankrijk checklist ziet u geen zaak over het hoofd. U kunt deze checklist vinden in ons e-book ‘waar moet u op letten bij uw internationale verhuizing (inclusief bespaartips)’’. 

#1 Leer de Franse taal. Hoe mooi is de Franse taal? Maar deze Romeinse taal is jammer genoeg ook erg lastig te leren. De Fransen zijn apetrots op hun taal, waardoor ze nauwelijks Engels zullen spreken. Wanneer u gaat emigreren naar Frankrijk, is het dus verstandig om de Franse taal te leren.  

#2 Werken in Frankrijk. Fransen hebben een andere manier van werken dan wij Nederlanders. Gaat u verhuizen naar Frankrijk? Dan is het goed om u hier van tevoren over in te lezen. Zo beginnen zij bijna niet voor 09:00 en lunchen zij heel uitgebreid in plaats van een krap half uurtje achter het bureau. Daarnaast heerst er op de werkvloer een duidelijke hiërarchie. 

#3 De Franse cultuur. In Frankrijk geniet iedereen van het leven. Alhoewel de Fransen van zichzelf erg terughoudend zijn en privé en werk liever gescheiden houden, bruist het land. Vooral steden zoals Parijs en Saint-Tropez zijn erg in trek voor hun culturele activiteiten.  

Wilt u hulp bij het regelen van uw verhuizing?

Neem nu contact op met De Haan

De voor- en nadelen van naar Frankrijk verhuizen

Er zijn allerlei redenen waarom u zou willen emigreren naar Frankrijk. We zetten hier de voor- en nadelen op een rij. 

Voordelen

 • Het klimaat is lekker warm;
 • De cultuur is rijk en de Franse keuken is erg lekker;
 • Het land ligt nog best dichtbij Nederland;
 • U hoeft geen speciale documenten aan te vragen om in Frankrijk te kunnen wonen en werken;
 • De gemiddelde huisprijs en de rente is lager dan in Nederland.

Nadelen

 • U moet echt de Franse taal kunnen spreken;
 • Ze spreken nauwelijks Engels;
 • De belastingen zijn hoger dan in Nederland;
 • Er zitten meer regels vast aan het kopen van een woning.

Wonen in Frankrijk

Frankrijk is een veelzijdig land met een gevarieerd landschap. Graanvelden, beboste heuvels, heuvels met wijnranken, besneeuwde bergen en lange stranden: dit Zuid Europese land heeft het allemaal. En nog maar niet te spreken van de beroemde Franse keuken en wijnen. Wie droomt er nu niet van een woning of vakantiehuis in Frankrijk?  

Wat is de beste regio om te wonen in Frankrijk? De hoge kwaliteit van het leven maakt het overal goed wonen in Frankrijk. De romantische hoofdstad met zijn talloze uitgaansmogelijkheden, de Franse Riviera met zijn prachtige Nice, de kleurrijke Provence, het door toeristen veel bezochte Normandië...…keuze ten overvloede. De regio Aquitaine in Zuidwest-Frankrijk bijvoorbeeld is gewild onder Bourgondiërs. Spreekt u goed Frans en heeft u niets met steden? Dan is het Franse platteland wellicht voor u goed wonen in Frankrijk. Houd er dan wel rekening mee dat hier misschien geen huisarts, apotheek of ziekenhuis aanwezig is, iets wat de Fransen aanduiden als een ‘désert médical’. 

Meer over wonen in Frankrijk? Lees ons blog ''Wonen in Frankrijk? Dit zijn de mooiste plekken".

Waar wonen de meeste Nederlanders in Frankrijk?

De meeste Nederlanders wonen in Aquitaine, een regio in Zuidwest Frankrijk. Daarnaast is Zuid-Vendée een hippe regio waar ook veel zonne-uren zijn. Perfect wanneer u wil emigreren naar Frankrijk voor het klimaat. 

Kan ik zomaar in Frankrijk gaan wonen?

Frankrijk is onderdeel van de Europese Unie. Bent U EU-ingezetene dan kunt u zonder visum of verblijfsvergunning wonen in Frankrijk, bijvoorbeeld om te overwinteren of te genieten van een tweede huisje. 

Gaat u de komende maanden langer dan 8 maanden in Frankrijk verblijven, ook al is dit geen aaneengesloten periode, dan bent u verplicht dit aan de Nederlandse gemeente door te geven. U wordt dan uitgeschreven op uw Nederlandse woonadres. De Nederlandse gemeente geeft vervolgens uw vertrek uit Nederland en nieuwe adres binnen 5 werkdagen ook door aan Nederlandse overheidsinstanties die uw gegevens gebruiken voor het uitvoeren van hun taak. Onder andere de Belastingdienst. Als u zich uitschrijft, heeft dit ook gevolgen voor bijvoorbeeld uw zorgverzekering. 

Verhuist u naar een nieuwe gemeente in Frankrijk? Geeft uw résidence principale dan door aan de nieuwe gemeente waarnaar u in Frankrijk verhuist. 

Is het duur om in Frankrijk te wonen?

Numbeo, die de kosten van levensonderhoud in verschillende landen monitort, geeft voor Frankrijk een Europees bovengemiddelde aan. Uiteraard zorgt het feit of u in een dure stad als Parijs of Nice woont of op het platteland daar voor grote regioverschillen. Daarmee is Frankrijk niet duur om te wonen wanneer je dit vergelijkt met Zwitserland of Scandinavië. Vergelijk je de kosten van wonen in Frankrijk echter met Spanje of Portugal dan is in Frankrijk wonen duur. Gaat u meer dan 183 dagen per jaar in Frankrijk werken, dan zal inkomstenbelasting volgens Frans tarief betaald moeten worden. 

Hoeveel geld heeft u nodig om in Frankrijk te leven?

Boodschappen doen in Frankrijk is duurder dan in andere EU-landen. Het loont daarom om bij het doen van boodschappen in Frankrijk de prijzen van de verschillende Franse supermarkten te vergelijken. Er zit onderling al gauw meer dan 15% tussen. Parijs is de duurste stad om te wonen en leven in Frankrijk.  

Financiële zaken die u moet regelen

Gaat u emigreren of verhuizen naar Frankrijk? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de financiële zaken die geregeld moeten worden. 

Hoelang mag je in Frankrijk wonen met pensioen?

Bent u jonger dan de pensioengerechtigde leeftijd, dan mag u maximaal 4 weken per kalenderjaar in het buitenland verblijven met AOW -pensioen. Heeft u al wel de pensioengerechtigde leeftijd, dan is een verblijf van maximaal 13 weken in Frankrijk toegestaan aldus de Nederlandse Participatiewet. Als u niet meer in Nederland woont en werkt bouwt u geen AOQ op via de verplichte Nederlandse verzekering. Mogelijk wel in Frankrijk waar u gaan wonen en werken. 

Heeft Frankrijk ook kinderbijslag?

Als lid van de Europese Unie kent Frankrijk kinderbijslag. Deze wordt toegekend aan kinderen die wonen in EU-lidstaten. U kunt dus gewoon aanspraak maken op kinderbijslag, de 'allocations familiales, als u in Frankrijk gaat wonen. 

Hoe werkt de zorgverzekering in Frankrijk?

In Nederland is bijna iedereen die hier woont en/of werkt verzekerd voor zorgkosten via de Wlz en de Zvw. Bij wonen, werken of studeren in het buitenland bepaalt uw persoonlijke situatie of u in Nederland verzekerd blijft. Zorg dat u dit helemaal duidelijk heeft voordat u gaat verhuizen naar Frankrijk. 

De toegankelijkheid van zorg in Frankrijk, inclusief betaalbaarheid en tijdigheid, staat volgens het rapport van de Commonwealth Fund op een goede 8ste plaats. Nederland scoort hier een tweede plaats. De zorgverzekering is in Frankrijk anders geregeld dan In Nederland. Weliswaar dragen ook in Frankrijk via een deel van hun salaris de werknemers bij aan zorgkosten, maar anders dan in Nederland werkt de zorgverzekering in Frankrijk via een principe van solidariteit. Dit houdt in dat u minder betaald, bij meer ziekte. U kunt dit bij u werkgever navragen. Hoe dan ook heeft u in Frankrijk recht op gezondheidszorg. 

Wat heb ik nodig om in Frankrijk te werken?

Als EU-burger hoeft u geen visum of werkvergunning te regelen om in Frankrijk te werken. 
Spreekt u geen Frans dan kan werken in Frankrijk lastig worden, tenzij u bij een multinational gaat werken in Frankrijk. 

Wat kost een verhuizing naar Frankrijk?

Het werk bij het inpakken en laden op de plaats van vertrek en op plaats van aankomst bepaalt o.a. het budget. Wat een verhuizing naar Frankrijk kost hangt af van verschillende factoren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan afstand, volume, soort goederen, locatie, de te kiezen diensten en toegankelijkheid.  

Plaatsen zoals Toulouse, Nice en Bordeaux zijn overigens de meest gangbare routes voor onze verhuiswagens geladen met verhuizingen naar Frankrijk. Gaat u verder buiten deze gangbare routes wonen?  Of is uw nieuwe woonplaats in Frankrijk lastig toegankelijk? Houd dan rekening met mogelijke meerkosten zoals parkeervergunningen in steden of het inzetten van kleinere shuttlebusjes in het geval van smalle straatjes om uw nieuwe woonadres te kunnen bereiken. Indien extra verpakking van kwetsbare items of tussentijdse opslag noodzakelijk is, vormt dat een extra component in uw verhuizing naar Frankrijk budget. 

Vraag een prijsindicatie aan 

Zónder stress emigreren naar Frankrijk, het kan

Krijgt u hier al een beetje stress van het verhuizen naar Frankrijk? De verhuisspecialisten van De Haan staan gelukkig voor u klaar om u te ontzorgen. Op vakkundige wijze wordt uw inboedel verpakt, geladen en vervolgens afgeleverd in uw nieuwe woning. Uw persoonlijke verhuiscoördinator begeleidt u tijdens het gehele verhuistraject, van A tot Z. Zo kunt u zonder verhuis-stress uitkijken naar de grote verhuizing naar Frankrijk. 

Verhuizen naar Frankrijk? Zo kunnen wij u helpen

 • Wij nemen u graag bij de hand als het gaat om verhuizen naar Frankrijk. Verhuizen is ons vak en verhuizen van of naar Frankrijk is ons specialisme! U kunt vertrouwen op de kennis en zorg van ons familieverhuisbedrijf.
 • Wij bieden full-service internationale verhuisdiensten. Denk aan vakbekwame demontage en inpakservice van meubels, kwetsbare items, maar ook piano of kunst verhuizen en verhuisverzekering.
 • In ons kenniscentrum vindt u waardevolle artikelen en tips rondom verhuizen naar Frankrijk, zoals bijvoorbeeld tips om je spullen te sorteren voor een besparing
 • Zeer goede wereldwijde klantenbeoordelingen met een gemiddelde van een 9.2! Wij hebben talloze mensen naar tevredenheid verhuisd van en naar elke locatie wereldwijd
 • Door middel van ons eigen wagenpark en eigen personeel kunnen wij de flexibiliteit bieden die u zoekt
 • Als onderdeel van FIDI en One-group rijden onze lucht geveerde verhuiswagens wekelijks door heel Frankrijk. De combinatiemogelijkheden van de one-group van Den Haan zorgen voor een kwalitatieve hulp bij uw verhuizing naar Frankrijk tegen een anatrekkelijke prijs. Als one-group zijn we wekelijks in vrijwel alle bestemmingen binnen Europa. Onze organisatie heeft 700 verhuiswagens, die binnen Europa dagelijks tientallen verhuizingen laden en lossen. 
 • U hoeft zich geen zorgen te maken om het uitzoeken en geregel van vervoerskosten, douane en bijkomende formaliteiten waar u echt niet op zit te wachten. Wij regelen dit voor u tot in de puntjes.
 • Als u een verhuizing naar Frankrijk met ons boekt, krijgt u een persoonlijke verhuiscoördinator toegewezen. Zij zorgen met passie voor uw persoonlijke begeleiding. Duidelijk en snel houden wij u op de hoogte van iedere stap in het proces van soepel verhuizen naar Frankrijk. U kunt ons altijd bellen voor vragen met betrekking tot uw verhuizing naar Frankrijk!
 • Ons eigen materieel, zoals kwalitatieve verhuisdozen, motorliften en lucht geveerde verhuiswagens, plus vakkundige verhuizers die uw bezittingen vakkundig inpakken, zorgen voor een optimale bescherming van uw dierbare bezittingen en het overkomen van praktische obstakels zoals afgelegen Franse landweggetjes of krappe Franse rotondes
 • Veilige tijdelijke opslag in onze douane gecertificeerde en beschermde loods. Wanneer er onverwachts wijzigingen plaatsvinden in de planning met uw nieuwe woning in Frankrijk, kunnen wij u nog beter van dienst zijn. Goederen die nog niet in- of uitgeklaard zijn kunnen bij ons op deze wijze tijdelijk worden opgeslagen

 Verhuizen naar Frankrijk. Loopt u ook met deze vragen rond?

 • Ik ben mijn verhuizing naar Frankrijk aan het voorbereiden, zie ik misschien toch belangrijke dingen over het hoofd?
 • Mijn laad- en lossituatie in Zuid-Frankrijk is ingewikkeld met toegang via een onverharde weg en ligging tegen een berg, hoe ga ik dat regelen?
 • Is mijn verhuizing naar Frankrijk wel op tijd geregeld?
 • Wat zouden de vervoerskosten voor mijn verhuizing naar Frankrijk zijn?
 • Hoe kan ik besparen om het verhuizen naar Frankrijk?
 • Hoe komen mijn dierbare bezittingen zonder schade naar onze nieuwe Franse woning?
 • Ik kom uit een niet Europees land, hoe regel ik de soms verwarrende douaneformaliteiten van Frankrijk?

Neem nu contact op en wij helpen u verder! dat geeft rust in uw hoofd

Goed verhuizen naar Frankrijk

De verhuisboedel kan bij u geladen worden of u kunt de goederen bij ons opslagdepot aanleveren, zodat u bespaart op de kosten. Afhankelijk van uw wensen bepalen we een datum voor de aflevering van uw verhuizing binnen Europa, waarbij u tussentijds gebruik kunt maken van de veilige opslagmogelijkheden van De Haan. 

Andere Europese landen waar u zorgeloos naartoe kunt verhuizen:

Wilt u weten wat uw verhuizing naar Frankrijk exact gaat kosten? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte op maat of prijsindicatie aan. Wilt u liever een persoonlijk gesprek met één van onze verhuisadviseurs? Dan kunt u ons ook altijd telefonisch bereiken. We helpen u graag verder.  

DE-HAAN_HUGO_5599-Website-250x250px
Hugo van Bastelaere

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31 78 69 20 333 of stuur me een .

1010
18 maart 2024

The entire experience was very professional, responsive and friendly.I would surely reccomend De Haan Relocation and if I need to move again, in case services can be provided out of Holland, I would consider it again. 

R. de Stefano
1010
10 maart 2024

Top notch quality service. We have had a damage which has been very professionally managed in quick time. Well done, amazing responsiveness and thank you for your excellent monitoring of our move and your support during the move cycle. 

J.Lawrence

Verhuizing naar Tokyo, Japan,
vanuit Paris, Frankrijk

1010
16 januari 2024

Extremely well coordinated. Top Notch for the whole mover chain.

J. Lawrence

ons gemiddelde beoordeling verhuizen naar Spanje vanuit Nederland

De gemiddelde beoordeling van klanten die met ons verhuisden binnen Nederland

142 beoordelingen
8.9