de-haan-245-jaar stempel

Nuttige tips bij verhuizen

Wat kost internationaal verhuizen-De Haan

Wat kost internationaal verhuizen?

Bent u aan het kijken naar de kosten van internationaal verhuizen? Welke factoren bepalen deze kosten eigenlijk? En welk bedrijf past het best bij uw budget? In dit blog leest u er alles over, want slim omgaan met uw verhuisbudget is cruciaal.

Wonen en werken in het buitenland_ De Haan Verhuizingen

Wonen en werken in het buitenland

Denkt u eraan om de sprong te wagen en te gaan wonen en werken in het buitenland? Dan is dit artikel vol tips zeker iets voor u! Bij De Haan Verhuizingen begrijpen we de opwinding en uitdagingen die daarbij komen kijken. We maken het immers ieder dag mee.

23x je verhuizing doorgeven. Vergeet de buren niet! De Haan Verhuizingen

23x je verhuizing doorgeven. Vergeet je buren niet!

Aan wie moet u eigenlijk allemaal uw verhuizing doorgeven? In dit blog leest u over het doorgeven van uw verhuizing binnen Nederland. Wij hopen dat ons handige overzicht ‘’23x uw verhuizing doorgeven’’ u helpt in uw organisatie.

Duurzaam verhuizen_De Haan duurzaam verhuizer_duurzame verhuizingen

Wat kunt u zelf doen om duurzaam te verhuizen?

Wat kunt u zelf doen om duurzaam te verhuizen? Lees er over in dit blog met 5 tips rond duurzaam verhuizen.

Het belang van goede verhuisdozen- de zekerheid van De Haan

Het belang van goede verhuisdozen voor een stressvrije verhuizing

Het gebruik van kwalitatief hoogwaardig verhuismateriaal dat uw waardevolle items goed beschermt, vormt een belangrijk onderdeel voor een stressvrije verhuizing. De duurzame verhuisdozen van De Haan zijn bewust gekozen. Lees over deze keuze in dit blog.

Verhuizen naar buitenland met De Haan 10032020-1

Verhuizen naar het buitenland? Vergeet deze praktische zaken niet

Naar het buitenland verhuizen doet u niet zomaar. Er zijn een aantal formaliteiten waar u absoluut aan moet voldoen en ook een paar praktische zaken die van tevoren geregeld moeten worden. We zetten ze in dit blog voor u op een rijtje.

Seniorenverhuizing Alblasserdam

Seniorenverhuizing regelen? Zaken om specifiek rekening mee te houden

Een seniorenverhuizing is niet zomaar iets: het emotionele aspect weegt zwaar. In dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden bij seniorenverhuizingen.

Verboden artikelen bij verhuizing

Bezittingen inpakken? Check welke items niet verzekerd of zelfs verboden zijn

Weet u welke goederen niet verzekerd of zelfs verboden zijn om te verhuizen? Check welke dit zijn! Neem bij twijfel altijd contact op met uw Move Coördinator of ons op. Wij informeren u graag.

Wagen in de UK by Rini

Verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk na Brexit: alles handig op een rijtje

Vanaf 1 januari 2021 jl. gelden de nieuwe regels tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Wat moet u, naast het BTW voordeel(!), weten als u gaat verhuizen naar Engeland na Brexit? Wij hebben het handig voor u op een rijtje gezet. 

opgeruimd huis 2

De verhuizing is achter de rug. Hoe houd je je huis opgeruimd?

Je bent verhuisd en je hebt de belangrijkste ruimtes ingericht. Je huis ziet er heerlijk fris en overzichtelijk uit. Je geniet van de ruimte en de rust. Hoe vind je de magische formule, waarmee je huis opgeruimd blijft?

Verhuizen en verzekeringen

Verhuizen? Vijf verzekeringen die meestal vergeten worden

Ga je bijna verhuizen, en vraag je je af welke verzekeringen je nodig hebt en of je bestaande verzekeringen dient aan te passen? In dit artikel lees je welke verzekeringen het belangrijkst voor jou zijn.

running-498257_1920

In zes stappen je verhuizing voorbereiden

Verhuizen en kinderen krijgen zijn de twee levensgebeurtenissen die de meeste stress opleveren. En hoewel er bij kinderen weinig valt te plannen kun je je verhuizen gelukkig van A tot Z helemaal (laten) regelen. Maar waar begin je? En wanneer begin je?

Kind in rommel

Minder meenemen? 16 tips om je spullen te sorteren

Je weet pas hoeveel rommel je in huis hebt als je gaat verhuizen. Spullen, waarvan je vaak niet eens meer weet dat je ze hebt. En toch verhuis je alles iedere keer weer mee. We komen zelfs bij mensen waarvan we de dozen van de vorige keer weer gewoon onuitgepakt meenemen.

Opruimtips afbeelding

10 handige opruimtips

Verhuizen en opruimen gaat hand in hand. Want hoe voorkom je dat je teveel mee verhuist? Spullen, die je toch niet meer gebruikt of die niet in je nieuwe huis passen? Gebruik deze tips en je bespaart moeite, tijd en geld!

inpaktips

40 professionele inpaktips

U gaat particulier verhuizen in Nederland of Europa? En u vraagt zich af hoe u uw belangrijke zaken goed inpakt? Onze vakkundige experts delen hun kennis in dit gratis e-book met 40 inpaktips. Dat verhuist makkelijker en verkleint de kans op schade.

schip

Verzekeringstips van OMNI

Moderne exportverpakking- en transportmethoden bieden een uitstekende bescherming voor alle meubels en persoonlijke bezittingen. OMNI-bedrijven (als De Haan) hebben hoog opgeleid personeel en de nieuwste faciliteiten om elke verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar geen verhuizing is zonder risico.

Luchtvracht doos pallet

Verhuizen op een budget

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen voor uw werk of vanwege andere redenen? De kosten van een internationale verhuizing kunnen flink oplopen. Er zijn echter verschillende stappen die u kunt nemen om op deze kosten te besparen. 

Inkratten 2

Auto import of motor import als verhuisgoed

Bent u van plan om binnenkort naar Nederland (terug) te verhuizen en wilt u uw auto of motor meenemen als onderdeel van uw verhuisinboedel? Ziet u op tegen de hoge belastingen die komen kijken bij het importeren van een auto, zoals BPM, BTW en invoerrechten? Het is echter mogelijk om deze hoge belastingen te voorkomen. 

Miniatuurauto de Haan met kinderhand onder Kerstboom

Verhuizen met kinderen

Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis, ook voor uw kinderen. Het is van het grootste belang van de kinderen om hier dan ook in de voorbereiding voldoende bij stil te staan. Wij verzamelden tips van experts.

Guides and checklists

100 punten verhuischecklist

Wij ervaren dagelijks dat een verhuizing één van de meest hectische en stressvolle momenten in een mensenleven is. Het is een moment dat werkelijk alles (opnieuw) geregeld moet worden. Wij hebben bij onze klanten en adviseurs de belangrijkste tips en actiepunten rondom de verhuizing verzameld.

Single person on airport

Tips internationaal verhuizen

Wij verzamelden voor u informatie bij onze klanten en ons vaste team van experts. Uit deze gesprekken hebben we de belangrijkste en handigste tips en aanbevelingen genoteerd, zodat u beter voorbereid bent. 

katten de haan 3-1

Verhuizen met huisdieren

U heeft een huisdier en gaat verhuizen? En u vindt het spannend? Dat is het ook. Niet alleen voor u en eventuele andere betrokkenen als uw partner of kinderen. Maar zeker ook voor uw geliefde huisdier.

Handige artikelen

Nederland-Tulpen

Wonen in Nederland

Er verandert veel als u internationaal verhuist. Daarom ervaren veel mensen een internationale verhuizing als een stressvol moment. Bij De Haan geloven wij dat wij niet alleen inboedels, maar juist – en vooral! – mensen verhuizen.

Verhuizen naar Zwitserland Eten en drinken

Wat is het beste land om naar te emigreren?

U overweegt misschien in een ander land dan Nederland te gaan wonen. Wat zouden dan de beste landen zijn om naar te emigreren? Wij gingen voor u op zoek. In dit blog leest u over onderwerpen rondom de beste landen om naar te emigreren.

Public-holidays-Spain-de-Haan-feestdagen-Spanje

Feestdagen Spanje 2024

Nieuwsgierig welke feestdagen in Spanje u gaat meemaken wanneer u er op vakantie bent of naar dit land gaat emigreren? Bekijk dan ons overzicht: feestdagen Spanje 2024.

Nederlandse feestdagen 2024

Nederlandse feestdagen 2024

Dit is de volledige lijst van alle Nederlandse feestdagen in 2024. Van Pasen tot Kerstmis: dit is een overzicht van alle nationale feestdagen dit jaar.

Verhuizen naar Spanje-1

Wat kost inboedel verhuizen naar Spanje?

Bij een verhuizing naar Spanje komt veel (regel)werk kijken. Maar voordat u alles kunt gaan regelen, moet u bij het begin beginnen. Wat kost een inboedel verhuizen naar Spanje?

Naar Spanje verhuizen 160821

Waar wonen in Spanje? We zetten de mooiste plekken op een rij

Overweegt u wonen in Spanje, maar vraagt zich af waar wonen in Spanje? Dan wilt u dit blog zeker lezen met daarin de mooiste plekken op een rij.

voordelen van wonen in Duitsland grensstreek_ De Haan _Getty Images_

De voordelen van wonen in Duitsland grensstreek

Bent u op zoek naar een alternatief voor wonen in Nederland? En overweegt u daarom wonen in de Duitse gebieden die grenzen aan Nederland als alternatief, de Duitsland grensstreek? In dit blog leest u informatie over wonen in de grensstreek met Duitsland en waar u op moet letten. 

Werken in New York: dit moet u weten

Werken in New York: dit moet u weten

Overweegt u voor werk te verhuizen naar Amerika en specifiek New York? Dit is wat u moet weten over werken in New York. U leest erover in dit blogpost. 

Verhuizen naar Spanje op grote hoogte in Moraira-1

Emigreren naar Spanje: voor- en nadelen

Wat zijn de voor- en nadelen rondom emigreren naar Spanje? U bent aan het oriënteren, wikken en wegen. Om het u makkelijker te maken, zetten wij in dit blog daarom de voor- en nadelen rondom emigreren naar Spanje overzichtelijk voor u als Spanje verhuisexperts op een rijtje.

dubai-pixabay- Hans-Jürgen Schmidt

Zo kan wonen in Dubai er voor u uitzien

Denkt u aan wonen in Dubai? Wat moet u zich allemaal voorstellen bij wonen in Dubai? Dan wilt u dit blog zeker lezen. Wij belichten in dit blog een aantal punten rondom wonen in Dubai om u te helpen met oriënteren.

Leven in Frankrijk _ Valensole, Frankrijk _ photo Pixabay rdlaw

Leven in Frankrijk: gastronomie, cultuur en reizen

Droomt u steeds vaker van een leven in Frankrijk? Dan wilt u ons blog echt lezen. Wij geven u een inspirerend voorbeeld van hoe leven in Frankrijk eruit kan zien.

Wonen in Frankrijk _ De Haan

Wonen in Frankrijk? Dit zijn de mooiste plekken

Frankrijk blijft een favoriet land als vakantiebestemming onder Nederlanders. Speelt u steeds vaker met de gedachte: wil ik misschien (permanent) wonen in Frankrijk? In dat geval wilt u dit blog wellicht lezen. 

Australie_kangaroe_lr

Zo kunt u een visum Australië regelen

U wilt weten hoe u het beste een visum regelt voor Australië? We geven u graag meer informatie over het regelen van een Australisch visum in dit blog.

De Haan verhuizingen in Cartagena, Spanje-1

8x de leukste dingen aan wonen in Spanje

Het Zuid-Europese Spanje is al jaar en dag een favoriete vakantiebestemming onder Nederlanders. Wellicht speelt u in uw achterhoofd met de gedachte: wil ik misschien (permanent) wonen in Spanje? Dan wilt u dit blog zeker lezen

moving to America- Los Angeles-1

Zo kunt u een verblijfsvergunning aanvragen voor de Verenigde Staten

Waar moet u zijn wanneer u gaat emigreren naar Australië, Canada of de Verenigde Staten? We vertellen het u in ons blog.

Moving to Portugal

Wonen in Portugal: zo kan dat er voor u uitzien

Kijk de zon tegemoet in de Algarve of geniet van de bruisende stad Lissabon. Droomt u al jaren van wonen in Portugal? Dan wilt u dit blog zeker lezen. Wij geven u een voorbeeld van hoe wonen in Portugal er voor u uit kunt zien.

Why are the Dutch so good at speaking English

Waarom zijn Nederlanders zo goed in het spreken van Engels?

Het nieuws is bekend: de Nederlanders staan op de eerste plaats wat betreft Engelse vaardigheden, en dat verbaast ons niet. Wil je weten hoe - en waarom - Nederlanders voortreffelijk Engels kunnen spreken? Scroll naar beneden voor de resultaten van het onderzoek en onze uitleg.

Naar Spanje verhuizen met De Haan verhuizingen-1

Emigreren naar het buitenland: de populairste landen voor Nederlanders

Heeft u een fijne vakantie gehad? Misschien plannen gemaakt om langer in het buitenland te vertoeven? Welke landen zijn eigenlijk populair onder Nederlanders voor emigratie?

Thuiswerkplek 010221

7 overwegingen rondom de thuiswerkplek

Als verhuisbedrijf zien wij dat het thuiswerken iedereen vraagt om aanpassingsvermogen. Daarom zeven overwegingen rondom de thuiswerkplek. Wij delen ze graag om u.

Wagen in de UK by Rini

Verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk na Brexit: alles handig op een rijtje

Vanaf 1 januari 2021 jl. gelden de nieuwe regels tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Wat moet u, naast het BTW voordeel(!), weten als u gaat verhuizen naar Engeland na Brexit? Wij hebben het handig voor u op een rijtje gezet. 

brexit visual by Pete Linforth via Pixabay

How will your relocation be affected by Brexit?

Britain’s exit from the EU (widely referred to as ‘Brexit’) is quickly approaching yet another important milestone on December 31 2020 when the transition period ends.  How will your relocation be affected by Brexit?

shutterstock_402629218 - family found a home

Verhuizen? Praktische informatie & waardevolle tips van een verhuisbedrijf

Verhuizen doe je niet dagelijks. En dat is maar goed ook want het staat hoog in de lijst van stress veroorzakers! Laat ons verhuisbedrijf, gevestigd in Alblasserdam, u helpen met al deze tips. Wij verhuizen iedere dag!

westerhever-lighthouse-1779187__340 by Pixabay gratis

Nederland in top 10 reisbestemmingen 2020

Nederland staat op nummer 7 in de Lonely Planet lijst van must-see landen in 2020. We hopen dat je je geïnspireerd voelt om Nederland te bezoeken!

 

De Haan relocation moving in Amsterdam, Netherlands

Expats houden van Nederland

Nederland is een van de fijnste plekken om te wonen en te werken. Nederland staat op plek vijf op de lijst van meest geliefde landen voor expats, die zakenbank HSBC jaarlijks opstelt. Gezin, geld en maatschappij maken gelukkig. In de lijst wordt verder gekeken naar economische mogelijkheden en of het leven er ook een beetje leuk is.

EUR wetgeving 2018

Goed en slecht nieuws voor Expats in Nederland?

De afgelopen tijd heeft de Nederlandse regering een aantal wetswijzigingen uitgewerkt, die van invloed zijn op nieuwe expats in Nederland. Zo zijn de tarieven voor diverse leges bij de IND behoorlijk verlaagd en is er een voorstel uitgewerkt om de termijn van de 30% regeling terug te brengen naar 5 jaar.

Crosscultural communication - 4 books

Crossculturele communicatie: 4 essentiële boeken

Communiceren met mensen uit een andere cultuur is moeilijk vanwege allerlei culturele en taalkundige verschillen. Het is echter niet onmogelijk! Om die reden sommen wij vier must-read boeken over crossculturele communicatie op voor expats die op het punt staan om te vertrekken. 

Verhuizen naar Zwitserland Zurich

Uitdagingen bij een verhuizing naar Zwitserland

Zwitserland is één van de beste landen voor expats. Maar alle pluspunten van Zwitserland worden vergezeld door lange, stressvolle procedures die in dit artikel benoemd zullen worden. Wanneer deze procedures niet op de juiste manier doorlopen worden, kan dit voor problemen zorgen.

Reverse culture shock-2

Omgaan met een reverse culture shock

Een ‘reverse culture shock’ kan bij thuiskomst na een tijd in het buitenland behoorlijk vervelend zijn. Het is hierdoor vaak lastig om je draai weer te vinden. Een blijvende connectie met het expatland kan hier echter bij helpen. 

Emigreren kun je leren

Boek: emigreren kun je leren

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen naar het buitenland? En heeft u geen idee waar u moet beginnen? Loopt u met veel onbeantwoorde vragen rond over emigreren? Dan hebben wij een tip voor u, namelijk het boek ‘Emigreren kun je leren’. In dit boek komen veel van deze zaken aan bod.

Top 19 landen families

Top 19 beste landen voor gezinnen met kinderen

Bent u van plan om internationaal te gaan verhuizen met uw familie? En bent u opzoek naar een familievriendelijk land om naartoe te verhuizen? Bekijk dan de top 19 beste landen voor gezinnen, opgesteld aan de hand van een onderzoek van InterNations. 

Emigreren naar Australië wordt moeilijker

Emigreren naar Australië wordt moeilijker

Bent u van plan om naar Australië of Nieuw-Zeeland te verhuizen? Dan moet u rekening houden met strenge voorwaarden rondom immigratie. Recentelijk hebben de landen aangekondigd om deze voorwaarden nog verder aan te scherpen. 

Veiligste landen voor expats

Dit zijn de veiligste landen voor expats

Een internationale verhuizingen naar een nieuw, onbekend land kan een geweldig avontuur zijn maar is niet altijd veilig. Gaat u verhuizen en bent u benieuwd naar de meest veilige landen voor expats? Lees dan snel verder.

Verhuizen naar Peru Cultuur

Omgaan met een cultuurshock

Verhuizen naar een ander land met een andere cultuur vraagt veel van uw aanpassingsvermogen. Hoe goed u uzelf ook voorbereid heeft op de verhuizing, een zogenoemde cultuurshock blijft vaak niet uit. Voor u of voor uw partner en of gezin.

custom_clearance eu

Veranderde regels voor inklaring

Onlangs heeft de douane besloten om de regels voor de inklaring van goederen die de EU binnen komen te veranderen. Wat moet u weten?

17 Things that change forever when you live abroad

17 dingen die veranderen na een internationale verhuizing

Wanneer je naar het buitenland verhuist en daar een nieuw leven begint, krijg je iedere dag te maken met nieuwe uitdagingen en ervaringen. Eenieder van hen verandert je voorgoed.

front ebook 100 checklist

Gratis e-book
100 punten verhuischecklist

Komt er veel op u af bij uw aankomende verhuizing? Ziet u ertegen op en bent u bang iets te vergeten? Wij hebben bij onze klanten en adviseurs de belangrijkste tips en actiepunten rondom een verhuizing verzameld. Hieruit is de ultieme verhuischecklist met meer dan 100 aandachtspunten ontstaan. Download dit ebook hier. Zodat u in de hectiek niets vergeet.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK