de-haan-245-jaar stempel

Expat verhuizen

stockxpertcom_id1043781_size5

De familie Smit is dit jaar van Zurich naar Herten, Nederland verhuisd. Daarvoor heeft de familie in Budapest gewoond, waarbij de verhuizing ook is geregeld door De Haan. Het was volgens mevrouw Smit-Noorland erg fijn om te verhuizen met een bedrijf dat ervaring heeft met internationale verhuizingen. ‘Het is prettig als je een verhuizer hebt die weet hoe de hele papierhandel in elkaar zit en alle procedures lopen, vooral als je zelf de taal niet spreekt.’

De Haan heeft de paklijst voor de familie opgemaakt en vervolgens de inboedel ingeklaard. Dit is een belangrijk proces, omdat de inboedel echt als verhuisboedel moet worden gezien. Verder heeft De Haan de import-exportdocumentatie geregeld, de hele inboedel ingepakt en vervolgens ook weer uitgepakt.

Van tevoren is er iemand van De Haan bij de familie langs geweest om de inboedel op te nemen. Er is toen gekeken welke apparatuur mee moest, welke spullen extra bescherming nodig hadden en welke goederen speciaal verpakt moesten worden. Zo moest er bijvoorbeeld een marmeren tafelblad mee worden verhuisd. Dit is met extra zorg gedaan, zodat het tafelblad netjes intact op de bestemming is aangekomen.

Op de verhuisdag zelf heeft het verhuisteam alles ingepakt en de vrachtwagen ingeladen. ‘We hadden van tevoren al wat dozen gekregen zodat we zelf konden beginnen met inpakken. Maar het verhuisteam is als een geoliede machine door het huis gegaan. Het was net een wervelwind,’ aldus mevrouw Smit-Noorland.

De klant vond de sfeer binnen het team heel positief. ‘Ze waren ontzettend leuk met de kinderen. Ze hebben ze betrokken bij het proces, waardoor het voor hen iets minder spannend werd.’ De familie heeft het verhuisteam van De Haan ervaren als een groep mensen met een goede kijk op wat ze doen. Ze gaan om met de spullen zoals de klant er zelf mee om zou gaan. ‘Het was een erg leuke groep. Ze hebben zelfs een keer de hond uitgelaten. Let er wel op dat ze er baat bij hebben dat het koffiezetapparaat als laatst wordt ingepakt en vervolgens als eerste weer tevoorschijn wordt gehaald!’