de-haan-245-jaar stempel

Handige artikelen

Naar Spanje verhuizen met De Haan verhuizingen-1

Emigreren naar het buitenland: de populairste landen voor Nederlanders

Heeft u een fijne vakantie gehad? Misschien plannen gemaakt om langer in het buitenland te vertoeven? Welke landen zijn eigenlijk populair onder Nederlanders voor emigratie?

Nederland-Tulpen

Wonen in Nederland

Er verandert veel als u internationaal verhuist. Daarom ervaren veel mensen een internationale verhuizing als een stressvol moment. Bij De Haan geloven wij dat wij niet alleen inboedels, maar juist – en vooral! – mensen verhuizen.

Verhuizen naar Zwitserland Eten en drinken

Wat is het beste land om naar te emigreren?

U overweegt misschien in een ander land dan Nederland te gaan wonen. Wat zouden dan de beste landen zijn om naar te emigreren? Wij gingen voor u op zoek. In dit blog leest u over onderwerpen rondom de beste landen om naar te emigreren.

Public-holidays-Spain-de-Haan-feestdagen-Spanje

Feestdagen Spanje 2024

Nieuwsgierig welke feestdagen in Spanje u gaat meemaken wanneer u er op vakantie bent of naar dit land gaat emigreren? Bekijk dan ons overzicht: feestdagen Spanje 2024.

Nederlandse feestdagen 2024

Nederlandse feestdagen 2024

Dit is de volledige lijst van alle Nederlandse feestdagen in 2024. Van Pasen tot Kerstmis: dit is een overzicht van alle nationale feestdagen dit jaar.

Verhuizen naar Spanje-1

Wat kost inboedel verhuizen naar Spanje?

Bij een verhuizing naar Spanje komt veel (regel)werk kijken. Maar voordat u alles kunt gaan regelen, moet u bij het begin beginnen. Wat kost een inboedel verhuizen naar Spanje?

Naar Spanje verhuizen 160821

Waar wonen in Spanje? We zetten de mooiste plekken op een rij

Overweegt u wonen in Spanje, maar vraagt zich af waar wonen in Spanje? Dan wilt u dit blog zeker lezen met daarin de mooiste plekken op een rij.

voordelen van wonen in Duitsland grensstreek_ De Haan _Getty Images_

De voordelen van wonen in Duitsland grensstreek

Bent u op zoek naar een alternatief voor wonen in Nederland? En overweegt u daarom wonen in de Duitse gebieden die grenzen aan Nederland als alternatief, de Duitsland grensstreek? In dit blog leest u informatie over wonen in de grensstreek met Duitsland en waar u op moet letten. 

Werken in New York: dit moet u weten

Werken in New York: dit moet u weten

Overweegt u voor werk te verhuizen naar Amerika en specifiek New York? Dit is wat u moet weten over werken in New York. U leest erover in dit blogpost. 

Verhuizen naar Spanje op grote hoogte in Moraira-1

Emigreren naar Spanje: voor- en nadelen

Wat zijn de voor- en nadelen rondom emigreren naar Spanje? U bent aan het oriënteren, wikken en wegen. Om het u makkelijker te maken, zetten wij in dit blog daarom de voor- en nadelen rondom emigreren naar Spanje overzichtelijk voor u als Spanje verhuisexperts op een rijtje.

dubai-pixabay- Hans-Jürgen Schmidt

Zo kan wonen in Dubai er voor u uitzien

Denkt u aan wonen in Dubai? Wat moet u zich allemaal voorstellen bij wonen in Dubai? Dan wilt u dit blog zeker lezen. Wij belichten in dit blog een aantal punten rondom wonen in Dubai om u te helpen met oriënteren.

Leven in Frankrijk _ Valensole, Frankrijk _ photo Pixabay rdlaw

Leven in Frankrijk: gastronomie, cultuur en reizen

Droomt u steeds vaker van een leven in Frankrijk? Dan wilt u ons blog echt lezen. Wij geven u een inspirerend voorbeeld van hoe leven in Frankrijk eruit kan zien.

Wonen in Frankrijk _ De Haan

Wonen in Frankrijk? Dit zijn de mooiste plekken

Frankrijk blijft een favoriet land als vakantiebestemming onder Nederlanders. Speelt u steeds vaker met de gedachte: wil ik misschien (permanent) wonen in Frankrijk? In dat geval wilt u dit blog wellicht lezen. 

Australie_kangaroe_lr

Zo kunt u een visum Australië regelen

U wilt weten hoe u het beste een visum regelt voor Australië? We geven u graag meer informatie over het regelen van een Australisch visum in dit blog.

De Haan verhuizingen in Cartagena, Spanje-1

8x de leukste dingen aan wonen in Spanje

Het Zuid-Europese Spanje is al jaar en dag een favoriete vakantiebestemming onder Nederlanders. Wellicht speelt u in uw achterhoofd met de gedachte: wil ik misschien (permanent) wonen in Spanje? Dan wilt u dit blog zeker lezen

moving to America- Los Angeles-1

Zo kunt u een verblijfsvergunning aanvragen voor de Verenigde Staten

Waar moet u zijn wanneer u gaat emigreren naar Australië, Canada of de Verenigde Staten? We vertellen het u in ons blog.

Moving to Portugal

Wonen in Portugal: zo kan dat er voor u uitzien

Kijk de zon tegemoet in de Algarve of geniet van de bruisende stad Lissabon. Droomt u al jaren van wonen in Portugal? Dan wilt u dit blog zeker lezen. Wij geven u een voorbeeld van hoe wonen in Portugal er voor u uit kunt zien.

Why are the Dutch so good at speaking English

Waarom zijn Nederlanders zo goed in het spreken van Engels?

Het nieuws is bekend: de Nederlanders staan op de eerste plaats wat betreft Engelse vaardigheden, en dat verbaast ons niet. Wil je weten hoe - en waarom - Nederlanders voortreffelijk Engels kunnen spreken? Scroll naar beneden voor de resultaten van het onderzoek en onze uitleg.

Thuiswerkplek 010221

7 overwegingen rondom de thuiswerkplek

Als verhuisbedrijf zien wij dat het thuiswerken iedereen vraagt om aanpassingsvermogen. Daarom zeven overwegingen rondom de thuiswerkplek. Wij delen ze graag om u.

Wagen in de UK by Rini

Verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk na Brexit: alles handig op een rijtje

Vanaf 1 januari 2021 jl. gelden de nieuwe regels tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Wat moet u, naast het BTW voordeel(!), weten als u gaat verhuizen naar Engeland na Brexit? Wij hebben het handig voor u op een rijtje gezet. 

brexit visual by Pete Linforth via Pixabay

How will your relocation be affected by Brexit?

Britain’s exit from the EU (widely referred to as ‘Brexit’) is quickly approaching yet another important milestone on December 31 2020 when the transition period ends.  How will your relocation be affected by Brexit?

shutterstock_402629218 - family found a home

Verhuizen? Praktische informatie & waardevolle tips van een verhuisbedrijf

Verhuizen doe je niet dagelijks. En dat is maar goed ook want het staat hoog in de lijst van stress veroorzakers! Laat ons verhuisbedrijf, gevestigd in Alblasserdam, u helpen met al deze tips. Wij verhuizen iedere dag!

westerhever-lighthouse-1779187__340 by Pixabay gratis

Nederland in top 10 reisbestemmingen 2020

Nederland staat op nummer 7 in de Lonely Planet lijst van must-see landen in 2020. We hopen dat je je geïnspireerd voelt om Nederland te bezoeken!

 

De Haan relocation moving in Amsterdam, Netherlands

Expats houden van Nederland

Nederland is een van de fijnste plekken om te wonen en te werken. Nederland staat op plek vijf op de lijst van meest geliefde landen voor expats, die zakenbank HSBC jaarlijks opstelt. Gezin, geld en maatschappij maken gelukkig. In de lijst wordt verder gekeken naar economische mogelijkheden en of het leven er ook een beetje leuk is.

EUR wetgeving 2018

Goed en slecht nieuws voor Expats in Nederland?

De afgelopen tijd heeft de Nederlandse regering een aantal wetswijzigingen uitgewerkt, die van invloed zijn op nieuwe expats in Nederland. Zo zijn de tarieven voor diverse leges bij de IND behoorlijk verlaagd en is er een voorstel uitgewerkt om de termijn van de 30% regeling terug te brengen naar 5 jaar.

Crosscultural communication - 4 books

Crossculturele communicatie: 4 essentiële boeken

Communiceren met mensen uit een andere cultuur is moeilijk vanwege allerlei culturele en taalkundige verschillen. Het is echter niet onmogelijk! Om die reden sommen wij vier must-read boeken over crossculturele communicatie op voor expats die op het punt staan om te vertrekken. 

Verhuizen naar Zwitserland Zurich

Uitdagingen bij een verhuizing naar Zwitserland

Zwitserland is één van de beste landen voor expats. Maar alle pluspunten van Zwitserland worden vergezeld door lange, stressvolle procedures die in dit artikel benoemd zullen worden. Wanneer deze procedures niet op de juiste manier doorlopen worden, kan dit voor problemen zorgen.

Reverse culture shock-2

Omgaan met een reverse culture shock

Een ‘reverse culture shock’ kan bij thuiskomst na een tijd in het buitenland behoorlijk vervelend zijn. Het is hierdoor vaak lastig om je draai weer te vinden. Een blijvende connectie met het expatland kan hier echter bij helpen. 

Emigreren kun je leren

Boek: emigreren kun je leren

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen naar het buitenland? En heeft u geen idee waar u moet beginnen? Loopt u met veel onbeantwoorde vragen rond over emigreren? Dan hebben wij een tip voor u, namelijk het boek ‘Emigreren kun je leren’. In dit boek komen veel van deze zaken aan bod.

Top 19 landen families

Top 19 beste landen voor gezinnen met kinderen

Bent u van plan om internationaal te gaan verhuizen met uw familie? En bent u opzoek naar een familievriendelijk land om naartoe te verhuizen? Bekijk dan de top 19 beste landen voor gezinnen, opgesteld aan de hand van een onderzoek van InterNations. 

Emigreren naar Australië wordt moeilijker

Emigreren naar Australië wordt moeilijker

Bent u van plan om naar Australië of Nieuw-Zeeland te verhuizen? Dan moet u rekening houden met strenge voorwaarden rondom immigratie. Recentelijk hebben de landen aangekondigd om deze voorwaarden nog verder aan te scherpen. 

Veiligste landen voor expats

Dit zijn de veiligste landen voor expats

Een internationale verhuizingen naar een nieuw, onbekend land kan een geweldig avontuur zijn maar is niet altijd veilig. Gaat u verhuizen en bent u benieuwd naar de meest veilige landen voor expats? Lees dan snel verder.

Verhuizen naar Peru Cultuur

Omgaan met een cultuurshock

Verhuizen naar een ander land met een andere cultuur vraagt veel van uw aanpassingsvermogen. Hoe goed u uzelf ook voorbereid heeft op de verhuizing, een zogenoemde cultuurshock blijft vaak niet uit. Voor u of voor uw partner en of gezin.

custom_clearance eu

Veranderde regels voor inklaring

Onlangs heeft de douane besloten om de regels voor de inklaring van goederen die de EU binnen komen te veranderen. Wat moet u weten?

17 Things that change forever when you live abroad

17 dingen die veranderen na een internationale verhuizing

Wanneer je naar het buitenland verhuist en daar een nieuw leven begint, krijg je iedere dag te maken met nieuwe uitdagingen en ervaringen. Eenieder van hen verandert je voorgoed.