de-haan-245-jaar stempel

Boek: emigreren kun je leren

Emigreren kun je leren

Het aantal emigranten neemt al jaren toe. Een toenemend aantal Nederlanders wordt getrokken door een nieuw perspectief in een ander land. Hoe dit komt? Pessimisten zouden zeggen dat deze ontwikkeling verband houdt met de toenemende onvrede over het eigen land. Deze emigranten kiezen ervoor om het schip te verlaten voordat deze zinkt om een betere toekomst tegemoet te gaan in een ander land.

De schrijvers van dit boek zijn alles behalve pessimisten. Zij stellen dat er een groot verschil zit tussen mensen die aan de borreltafel tussen neus en lippen door vertellen dat zij voorgoed gaan vertrekken na de zoveelste tegenslag en mensen die het daadwerkelijk tot uitvoering brengen. Zij geloven dat die laatste groep enkel positieve redenen heeft om te vertrekken. Zij vertrekken omdat ze betere kansen voor zichzelf zien in een ander land, bijvoorbeeld op het gebied van geluk of rust en in mindere mate vanwege de financiën. Zij vertrekken niet ten nadele van hun eigen land maar om zelf te kunnen groeien. De schrijvers van het boek geloven dat het overgrote deel van de emigranten positieve redenen heeft om Nederland achter zich te laten.

Wat de redenen van uw emigratie ook zijn, dit boek helpt u verder. Een emigratie vergt een goede voorbereiding om zo niet voor verassingen te komen staan in het nieuwe thuisland. Dit boek gaat in op een groot aantal vragen:

 • Mag u in het buitenland met uw Nederlandse diploma’s uw vak blijven uitoefenen?
 • Welke kansen liggen er daadwerkelijk voor u over de grens?
 • Welke zaken moet u allemaal regelen met betrekking tot sociale verzekeringen?
 • Hoe neemt u op een verantwoorde wijze afscheid van de Nederlandse fiscus?
 • Wat gebeurt er met uw (opgebouwde) pensioen over de grens?
 • Hoe kunt u als emigrant een onderneming opstarten in Australië?
 • Welke zaken zijn van belang als u als gezin met kinderen emigreert?
 • Wat voor gevolgen heeft een emigratie op psychologisch gebied?
 • Heeft een emigratie positieve of negatieve gevolgen voor uw relatie?
 • Krijgt u in Spanje met minder wetten en regels te maken dan in Nederland?
 • Hoe kunt u omgaan met een cultuurshock?

‘Emigreren kunt je leren’ gaat op al deze vragen in. Soms ligt het antwoord voor de hand en wordt er een hapklaar antwoord gegeven. Andere keren is het antwoord volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bij deze vragen wordt u geholpen door middel van een uitgebreide lijst met websites en instanties die u verder kunnen helpen om een persoonlijk antwoord op uw vraag te kunnen krijgen. Met dit handige handboek heeft u altijd een betrouwbare metgezel bij de hand voor uw tocht naar een nieuwe toekomst op uw droombestemming.

Ebook internationaal verhuizen

Gratis e-book
Tips bij internationaal verhuizen

Praktische tips in de voorbereiding, advies bij de keuze van het juiste verhuisbedrijf, inzicht in de opbouw van het verhuisbudget en natuurlijk onze bespaartips.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK