240-jaar-1

Interessante artikelen

Over expats, onderzoeken, en wetenswaardigheden

trend picture

Global Mobility Trends 2018

As a proud FIDI member, De Haan is focused on adapting to the trends in the market. The global mobility experts at the Fidi Global Alliance have noticed 5 emerging trends in Global Mobility.

verhuizen naar Holland Amsterdam

Wonen in Nederland

Er verandert veel als u internationaal verhuist. Daarom ervaren veel mensen een internationale verhuizing als een stressvol moment. Bij De Haan geloven wij dat wij niet alleen inboedels, maar juist – en vooral! – mensen verhuizen.

Crosscultural communication - 4 books

Crossculturele communicatie: 4 essentiële boeken

Communiceren met mensen uit een andere cultuur is moeilijk vanwege allerlei culturele en taalkundige verschillen. Het is echter niet onmogelijk! Om die reden sommen wij vier must-read boeken over crossculturele communicatie op voor expats die op het punt staan om te vertrekken. 

Verhuizen naar Zwitserland Zurich

Uitdagingen bij een verhuizing naar Zwitserland

Zwitserland is één van de beste landen voor expats. Maar alle pluspunten van Zwitserland worden vergezeld door lange, stressvolle procedures die in dit artikel benoemd zullen worden. Wanneer deze procedures niet op de juiste manier doorlopen worden, kan dit voor problemen zorgen.

Reverse culture shock-2

Omgaan met een reverse culture shock

Een ‘reverse culture shock’ kan bij thuiskomst na een tijd in het buitenland behoorlijk vervelend zijn. Het is hierdoor vaak lastig om je draai weer te vinden. Een blijvende connectie met het expatland kan hier echter bij helpen. 

Emigreren kun je leren

Boek: emigreren kun je leren

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen naar het buitenland? En heeft u geen idee waar u moet beginnen? Loopt u met veel onbeantwoorde vragen rond over emigreren? Dan hebben wij een tip voor u, namelijk het boek ‘Emigreren kun je leren’. In dit boek komen veel van deze zaken aan bod.

Top 19 landen families

Top 19 beste landen voor gezinnen met kinderen

Bent u van plan om internationaal te gaan verhuizen met uw familie? En bent u opzoek naar een familievriendelijk land om naartoe te verhuizen? Bekijk dan de top 19 beste landen voor gezinnen, opgesteld aan de hand van een onderzoek van InterNations. 

family

10 dingen die je niet tegen een expat moet zeggen

Als expat krijg je altijd van die typische, herhaaldelijke vragen en opmerkingen van non-expat vrienden en familie over jouw “levensstijlkeuzes”. Het zijn vaak die opmerkingen en vragen die je niet wilt horen.

Emigreren naar Australië wordt moeilijker

Emigreren naar Australië wordt moeilijker

Bent u van plan om naar Australië of Nieuw-Zeeland te verhuizen? Dan moet u rekening houden met strenge voorwaarden rondom immigratie. Recentelijk hebben de landen aangekondigd om deze voorwaarden nog verder aan te scherpen. 

Spanje-expats tevreden

Spanje-expats tevreden over hun nieuwe thuisland

Expats in Spanje zijn zeer gelukkig met hun leven in dit nieuwe thuisland. Spanje eindigde mede hierdoor op de 14e plaats in de top van beste expatlanden, op basis van 45 onderzochte landen. Benieuwd waarover deze expats het meest tevreden zijn en waar ze minder tevreden over zijn? Lees dan snel verder.

 

Veiligste landen voor expats

Dit zijn de veiligste landen voor expats

Een internationale verhuizingen naar een nieuw, onbekend land kan een geweldig avontuur zijn maar is niet altijd veilig. Gaat u verhuizen en bent u benieuwd naar de meest veilige landen voor expats? Lees dan snel verder.

Verhuizen naar Peru Cultuur

Omgaan met een cultuurshock

Verhuizen naar een ander land met een andere cultuur vraagt veel van uw aanpassingsvermogen. Hoe goed u uzelf ook voorbereid heeft op de verhuizing, een zogenoemde cultuurshock blijft vaak niet uit. Voor u of voor uw partner en of gezin.

custom_clearance eu

Veranderde regels voor inklaring

Onlangs heeft de douane besloten om de regels voor de inklaring van goederen die de EU binnen komen te veranderen. Wat moet u weten?

17 Things that change forever when you live abroad

17 dingen die veranderen na een internationale verhuizing

Wanneer je naar het buitenland verhuist en daar een nieuw leven begint, krijg je iedere dag te maken met nieuwe uitdagingen en ervaringen. Eenieder van hen verandert je voorgoed.

Tips en handige informatie

De belangrijkste tips die u kunnen helpen bij een zorgeloze verhuizing.

Opruimtips afbeelding

10 opruimtips

Verhuizen en opruimen gaat hand in hand. Want hoe voorkom je dat je teveel mee verhuist? Spullen, die je toch niet meer gebruikt of die niet in je nieuwe huis passen? Gebruik deze tips en je bespaart moeite, tijd en geld!

inpaktips

40 inpaktips

U gaat verhuizen in Nederland of Europa? En u vraagt zich af hoe u uw belangrijke zaken goed inpakt? Onze vakkundige experts delen hun kennis in dit gratis e-book met 40 inpaktips. Dat verhuist makkelijker en verkleint de kans op schade.

schip

Verzekeringstips van OMNI bij internationaal verhuizen

Moderne exportverpakking- en transportmethoden bieden een uitstekende bescherming voor alle meubels en persoonlijke bezittingen. OMNI-bedrijven (als De Haan) hebben hoog opgeleid personeel en de nieuwste faciliteiten om elke verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar geen verhuizing is zonder risico.

Luchtvracht doos pallet

Verhuizen op een budget

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen voor uw werk of vanwege andere redenen? De kosten van een internationale verhuizing kunnen flink oplopen. Er zijn echter verschillende stappen die u kunt nemen om op deze kosten te besparen. 

Inkratten 2

Auto importeren als verhuisgoed

Bent u van plan om binnenkort naar Nederland (terug) te verhuizen en wilt u uw auto meenemen? Ziet u op tegen de hoge belastingen die komen kijken bij het importeren van een auto, zoals BPM, BTW en invoerrechten? Het is echter mogelijk om deze hoge belastingen te voorkomen. 

family move

Verhuizen met kinderen - ebook

Een verhuizing is een bijzonder heftige gebeurtenis, met name voor kinderen. Het is van het grootste belang om hier dan ook in de voorbereiding voldoende bij stil te staan. Wij verzamelden tips van experts.

Guides and checklists

100 punten verhuischecklist

Wij ervaren dagelijks dat een verhuizing één van de meest hectische en stressvolle momenten in een mensenleven is. Het is een moment dat werkelijk alles (opnieuw) geregeld moet worden. Wij hebben bij onze klanten en adviseurs de belangrijkste tips en actiepunten rondom de verhuizing verzameld.

Single person on airport

Tips internationaal verhuizen - ebook

Wij verzamelden voor u informatie bij onze klanten en ons vaste team van experts. Uit deze gesprekken hebben we de belangrijkste en handigste tips en aanbevelingen genoteerd, zodat u beter voorbereid bent. 

katten de haan 3-1

Verhuizen met huisdieren - ebook

U heeft een huisdier en gaat verhuizen? En u vindt het spannend? Dat is het ook. Niet alleen voor u en eventuele andere betrokkenen als uw partner of kinderen. Maar zeker ook voor uw geliefde huisdier.