de-haan-245-jaar stempel

7 overwegingen rondom de thuiswerkplek

Thuiswerkplek 010221

Van noodoplossing, naar tijdelijk, naar wellicht structureel… Zo kan je het best de situatie omschrijven waarin wij ons nu met z’n allen in werkend Nederland bevinden. Als verhuisbedrijf zien wij dat het thuiswerken iedereen vraagt om aanpassingsvermogen. Wij verhuizen dagelijks bedrijven, herinrichten werkplekken op kantoor en thuis, verzorgen opslag in onze veilige loods en onze handyman demonteren en monteren wat af!

Daarom zeven overwegingen rondom de thuiswerkplek. Wij delen ze graag om u:

  1. Werk zo ergonomisch mogelijk

Nu corona langer gaat duren dan we misschien gedacht hadden, kan werken in een slechte houding nek- en schouderklachten veroorzaken. Zorg samen met uw werkgever voor een rug en arm ondersteunende bureaustoel en een tafelhoogte en beeldschermplaatsing die bij u passen.

  1. Zorg voor zoveel mogelijk daglicht of goede verlichting

Teveel of te weinig licht, niets is zo hinderlijk als u op uw beeldscherm kijkt. Niet alleen veroorzaakt het knijpen met de ogen, het kan zelfs contraproductief zijn, want licht regelt o.a. ons ritme. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk daglicht te hebben op uw thuiswerkplek. Dat zorgt ook nog eens voor het aanmaken van vitamines. Lukt dat niet, investeer dan in goede verlichting.

  1. Beweeg om gezond te blijven

Voor met name de onderrug is lang stilzitten slecht. Sta daarom regelmatig even op, wandel, doe wat nek- en schouderoefeningen en adem lekker diep in en uit. U zult zien dat u zich beter voelt aan het einde van de dag als u zichzelf af en toe een pauze gunt. Dit komt ook uw focus en concentratie ten goede.

  1. Haal de natuur naar binnen

Planten, wie wordt er nu niet blij van? Daardoor, maar ook omdat ze ons voorzien van zuurstof, dragen ze bij aan uw productiviteit en inspiratie. Wij hadden ze al op kantoor bij De Haan Verhuizingen, maar ook op uw thuiswerkplek mogen ze eigenlijk niet ontbreken. Misschien dan toch in het tuinhuisje gaan werken?

  1. Creëer meer ruimte waar mogelijk

Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust en draagt zo bij aan uw productiviteit.  Denk na over hoe u opbergruimte kan creëren. Ruim daarnaast uw thuiswerkplek op zoals u op de zaak ook zou doen. Zo start u de volgende dag fris en zonder ergernis.

  1. Pak aan die klus en doe-het-zelf

Bent u inmiddels tot de conclusie gekomen dat u echt teveel spullen en een tekort aan faciliteiten heeft om effectief en plezierig thuis te kunnen werken? Misschien dan toch die werkkamer, doe-het-zelf-klus of verbouwing aanpakken.
Laat De Haan Verhuizingen u daarbij helpen. Soms is wat extra ruimte bij doe-het-zelven of verbouwingen namelijk best handig. Wij komen demonteren, inpakken, ophalen, verzorgen tijdelijke opslag in onze  beveiligde opslagruimte en brengen het weer bij u terug. Met de montage er weer bij. Demontage - en later montage – en inpakken van meubelen is routine voor onze verhuizers. We doen het snel, vakkundig en schadevrij. Zo pakken wij bijvoorbeeld ook hele boekenkasten in. Handig als u de muur erachter gelijk wilt voorzien van een nieuw kleurtje verf. Dat scheelt u tijd, geeft u minder zorg plus meer ruimte om te klussen. Wel zo handig toch?
Tip: als u alle werkzaamheden door ons laat verzorgen, kunnen wij u tevens een all-risk transport- en opslagverzekering aanbieden.

  1. Of misschien toch verhuizen?

Nu de zaak niet meer de enige werkplek is, zal gedeeltelijk vanuit huis werken en gedeeltelijk op kantoor werken weleens de nieuwe mix kunnen gaan worden. Wat betekent dit voor u?
Wilt u werken vanaf een andere werkplek om de stress van thuiswerken te verminderen? Denkt u, mede gezien de lage rente en mogelijke overwaarde, daarom na over verhuizen naar een plaats met meer ruimte voor thuiswerken?

Als professioneel verhuisbedrijf zijn wij u graag van dienst met onze particuliere- en zakelijke verhuisdiensten. Ook wanneer je bijvoorbeeld je huis of kantoor goed kan verkopen, maar nog geen nieuw huis of kantoor hebt. In dat geval komen wij de verhuisgoederen die u even niet nodig hebt, inpakken en laden en slaan we uw goederen veilig op in onze opslaghal. De rest leveren we af waar en wanneer u dat wenst. Verhuizen blijft namelijk maatwerk!