de-haan-245-jaar stempel

Expats houden van Nederland

De Haan relocation moving in Amsterdam, Netherlands

Expats raden aan om in Europa te wonen voor het verbreden van culturele horizon (42%) en stabiliteit (45%). Bovendien zijn ze dol op Nederland, al is dat niet vanwege het maritiem klimaat.

Nederland staat in 2021 maar liefst op plek elf op de lijst van meest geliefde landen voor expats, die zakenbank HSBC jaarlijks opstelt. Nederland is een van de fijnste plekken om te wonen en te werken. Gezin, geld en maatschappij maken gelukkig.

In de lijst wordt verder gekeken naar economische mogelijkheden en of het leven er ook een beetje leuk is. De hele dag binnen de muren van een compound voor expats blijkt ook niet echt bevorderlijk voor het levensgeluk. Meedraaien in de maatschappij en bevriend raken met locals is net zo belangrijk.

Vooruitkijkend naar volgend jaar, zijn de drie belangrijkste dingen die expats hopen te bereiken: de omgeving leren kennen (50%), meer reizen (47%) en meer vertrouwd raken met de lokale cultuur (47%). Let wel: Nederlanders zijn aardig, maar kunnen nogal direct overkomen.

Bron: https://www.expat.hsbc.com/expat-explorer/league-table/