de-haan-245-jaar stempel

Zo kan wonen in Dubai er voor u uitzien

dubai-pixabay- Hans-Jürgen Schmidt

Denkt u aan wonen in Dubai? Wat moet u zich allemaal voorstellen bij wonen in Dubai? Dan wilt u dit blog zeker lezen. Wij belichten in dit blog een aantal punten rondom wonen in Dubai om u te helpen met oriënteren.

Wonen in Dubai

Dubai is de moderne hoofdstad van het strategisch gelegen emiraat de Verenigde Arabische Emiraten. Misschien bent u er wel eens geland als tussenstop in een Emirates vliegtuig naar Azië, want Dubai vormt een belangrijk knooppunt in West-Azië.  Gelegen in het Midden-Oosten op een handelsroute aan de Perzische Golf is het niet verwonderlijk dat Dubai zich stormachtig heeft ontwikkeld tot een succesvol handelscentrum vol financiële dienstverlening. De zich voortdurend ontwikkelende infrastructuur, gefinancierd door de olieopbrengsten, trekt expats uit de hele wereld aan om te gaan werken en wonen in Dubai. Ook de grootste kunstmatig aangelegde en drukke haven bij Dubai draagt hieraan bij. Maak ook uw droom werkelijkheid door te verhuizen naar Dubai.

Wonen in Dubai: warm, veilig en luxe leven

Heet en een hoge luchtvochtigheid zijn kenmerkend voor wonen in snelgroeiend Dubai. De woningen, immense wolkenkrabbers en moderne voorzieningen daarentegen zijn in onze Westerse ogen pure luxe, wat veel goedmaakt. Woon je in Dubai, dan woon je tevens in de top 10 van de veiligste steden ter wereld!

De Verenigde Arabische Emiraten staat dan ook op nummer 6 van de top 10 van beste landen om in te wonen voor 2022 volgens het Internations Expat Insider rapport. Dubai is na Valencia in Spanje zelfs de beste stad om te wonen. Het omgaan met de lokale autoriteiten is makkelijk bij wonen in Dubai aldus één van de expatbevindingen.

Waar wonen in Dubai?

Glamoureus Dubai telt circa 3,3 miljoen inwoners en groeit snel. De Verenigde Arabische Emiraten blijft een populair land om naartoe te emigreren. Jaarlijks vertrekken Nederlanders naar het land om van het klimaat en aspecten van de oude cultuur te genieten. Doorkruist met een kreek, splitst deze de stad in een deel ten noorden (Deira) en een deel ten zuiden (Bur Dubai, het hart van de oude stad) van deze kreek. De Bur Dubai vormt het kloppende oude hart van de stad. Ook buiten de stad kijkt u uw ogen uit aan de ultramoderne architectuur. Alles is in ontwikkeling. 

Zo beleeft u wonen in Dubai

Zeker 85% van de bevolking in de Verenigde Arabische Emiraten is Aziatisch of Westers expat. Deze internationale expatgemeenschap betekent dat u zich waarschijnlijk ook snel thuis zult voelen in Dubai. Golfen is een favoriet tijdverdrijf, maar ook een bezoek aan het grootste themapark, de palmeilanden die voor de kust zijn opgespoten, de skihallen midden in de woestijn of  één van de grootste aquariums doet mee. De uitstekende infrastructuur, niveau van dienstverlening en service in alle zaken zorgt daarnaast voor een positive ervaring van velen die zakelijke groeimogelijkheden zoeken.

Waar moet je rekening mee houden bij wonen in Dubai?

Goed om te weten wanneer u wilt gaan wonen in Dubai is dat het voornamelijk islamitisch is. Zo is het gebruik van alcohol in het openbaar niet toegestaan en wordt alcohol alleen geschonken in locaties met een speciale vergunning. Wanneer u in Dubai gaat wonen, is het belangrijk dat u respectvol met de kledingvoorschriften en cultuurverschillen omgaat.
Hou bij wonen in Dubai rekening met Engelse stopcontacten (die met die 3 pinnen). 

Wonen in Dubai: wat zijn de kosten?

De wegen in de stad zijn uitstekend. Zelfs de bushokjes zijn van airconditioning voorzien, mocht u kiezen voor de bus, al pakken veel mensen in het luxe Dubai natuurlijk de taxi of een te gekke sportauto. Deze luxe lifestyle in dit rijke land zorgt voor hoge kosten van levensonderhoud. U geeft al gauw veel geld uit duur uit eten, chique uitgaansgelegenheden en ook het huren van een woning kan duur zijn. Het voordelige belastingklimaat daarentegen zorgt voor aantrekkelijke vastgoed. 

Werken en wonen in Dubai: hoe zit dat?

Voor verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten is een visum vereist. Bij wonen in Dubai  voor werk is het aan te raden eerst een baan te vinden. Op die manier kan uw werkgever een werkvergunning voor u aanvragen. Geboorteakte, verklaring van goed gedrag, paspoort en waardering van je diploma zijn daarbij o.a. nodig om te tonen. 

Lijkt het u wat om te wonen in Dubai?

Heeft u al uw zaken al geregeld? Dan neemt De Haan Verhuizingen graag de verhuizing voor u uit handen. Zodat u al kunt beginnen met dromen over de zon, luxe levensstijl en carrièremogelijkheden.

Hou er rekening mee dat de verscheping enige tijd kan duren en neem daarom al vroeg contact met ons op.

Vraag prijsindicatie aan