de-haan-245-jaar stempel

In zes stappen je verhuizing voorbereiden

running-498257_1920

Verhuizen en kinderen krijgen zijn de twee levensgebeurtenissen die de meeste stress opleveren. En hoewel er bij kinderen weinig valt te plannen kun je je verhuizen gelukkig van A tot Z helemaal (laten) regelen. Het is echter nogal een operatie. Je hele hebben en houwen inpakken en naar een ander land brengen.

De grote vraag is dan ook: Waar begin je? Of beter nog: Wanneer begin je?

1. Je kan niet vroeg genoeg beginnen

Als je nu één ding van dit artikel ter harte moet nemen, dan is het deze. Hoe eerder je begint met plannen en informatie inwinnen, hoe relaxter je verhuizing zal verlopen. En dan heb ik het niet over weken, maar over maanden. Als je 4 maanden van tevoren kunt beginnen zou ik dat zeker doen.

2. Maak een plan

Bekijk de plattegrond van je nieuwe huis en vergelijk deze met je oude huis. Weet je al wat je waar naartoe wilt verhuizen. Maak op basis hier van je plan.

3. Download onze checklist

Een goede checklist komt altijd van pas. Onze 100 punten verhuischecklist is een zeer uitgebreide checklist waarin je alles kunt vinden. 

4. Maak 3 lijsten

Je hebt zoveel spullen te verhuizen. Dat kost geld. Maar moet je alles wel meenemen? Die stapel dozen van de vorige verhuizing kun je eigenlijk wel weggooien. Die heb je de afgelopen jaren niet opgedaan en dus ook niet gemist. Maak daarom 3 lijsten. Lijst 1 zijn alle spullen die je moet meenemen. Lijst 2 zijn alle spullen waar je over twijfelt. Lijst 3 zijn spullen die je niet mee wilt nemen. Overleg deze lijst met je verhuizer. Wij weten hoe eenvoudig het is om iets mee te nemen of niet. Dat kan jou helpen bij je beslissing.

5. Geef weg wat je niet gebruikt

Maak een afspraak met je plaatselijke kringloopwinkel of verkoop wat je niet meeneemt op marktplaats. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Hoe eerder je hiermee begint hoe meer overzicht je krijgt.

6. Nummer en label

Wat je overhoudt, pak je in. Nummer en label de dozen. Schrijf op iedere doos wat erin zit en naar welke kamer het in het nieuwe huis moet. Zo weten wij ook gelijk hoe we je het beste kunnen helpen. Hou zelf een lijst bij met wat je in welke doos hebt gedaan. Dat voorkomt veel zoekwerk als je net over bent.

Je verhuizing blijft een hele klus, maar als je begint met dit stappenplan dan heb je de rode draad te pakken. Laat je informeren. Plan wekelijks wat tijd om je verhuizing te plannen. Zo voorkom je dat alles op het laatste moment aankomt.

Lees ook andere artikelen op deze site. Die zorgen ook weer voor meer rust door een betere voorbereiding.