de-haan-245-jaar stempel

Seniorenverhuizing regelen? Zaken om specifiek rekening mee te houden

Seniorenverhuizing Alblasserdam

Het staat ons allemaal een keer te wachten: in een levensfase als senioren verhuizen. 

Een seniorenverhuizing is niet zomaar iets: het emotionele aspect weegt zwaar. In dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden bij seniorenverhuizingen. 

Seniorenwoningen zijn veelal kleiner dan de huidige woning

Ga daarom eerst eens aandachtig door de te verhuizen items heen. Wellicht is deze checklist met algemene opruimtips handig om te downloaden en gebruiken.

Ook kan het zijn dat het grote meubilair in de huidige woning niet past in de nieuwe woning. Moet dat ene speciale item, waaraan men zeer gehecht is, toch mee verhuizen? Controleer dan goed of de afmetingen door de deur van de  nieuwe senioren- of aanleunwoning passen. 

Verhuizingen senioren vragen extra zorg

Verhuizen is voor iedereen een grote verandering. Het brengt daardoor stress met zich mee. Bij het verhuizen van senioren lijkt het mentale aspect nog zwaarder te wegen. Omgaan met veranderingen is namelijk op hogere leeftijd lastiger. Soms woont men al een leven lang in de bestaande woning. Onderschat een seniorenverhuizing niet!  Het vraagt om met extra zorg omgaan met de emoties rondom het verhuizen van ouderen: persoonlijke begeleiding, duidelijke uitleg, geduld en veel aandacht voor de mens.

Daarom werkt De Haan bijvoorbeeld met één vast contactpersoon. Desgewenst schakelen wij tussen bijvoorbeeld kinderen en ouders. Op ons kunt u bouwen voor een mensgerichte aanpak en begrip bij seniorenverhuizingen. 

Seniorenverhuizing is vaak op korte termijn

De termijn waarop seniorenwoningen worden opgeleverd is vaak kort. Er moet dus snel geschakeld worden. Dat is lastig als men zelf niet meer zo kwiek is. Inpakken plus laden van dozen is namelijk fysiek zwaar werk. Kunt u door omstandigheden ook niet terugvallen op de hulp van bijvoorbeeld familieleden? Overweeg dan om een erkend verhuisbedrijf in de arm te nemen. Let erop dat zij beschikken over eigen materieel en medewerkers. Dit zorgt ervoor dat een seniorenverhuizing met spoed ook op korte termijn kan worden opgelost. 

Verhuizen van ouderen brengen veel uitzoekwerk met zich mee

Het verhuizen van ouderen kan naar verschillende types seniorenwoningen: verhuizen naar een aanleunwoning, verhuizen naar een zorgcentrum, een zorgflat in het centrum, enzovoort. Iedere faciliteit kent zo haar eigen huisregels waar u zich aan dient te houden. Vraag na of er een lift aanwezig is en de lift gebruikt mag worden voor de seniorenverhuizing. Is dit niet het geval kan er dan met behulp van een externe verhuislift een oplossing komen?  

De Haan neemt graag spanning bij uw seniorenverhuizing weg, denkt graag mee in de voorbereidingen en voert met zorg ouderenverhuizingen uit. Wist u bijvoorbeeld dat er in sommige appartementencomplexen voor ouderen rusturen protocols gelden? In zo'n situatie mag er niemand op de gang ouderen verhuizen tijdens de lunch of middagrust. 

Seniorenverhuizingen: de mentale belasting

Eerder spraken we al over de extra zorg rondom seniorenverhuizingen. Vanuit onze gespecialiseerde afdeling van grootschalige projectverhuizingen, heeft De Haan veel ervaring met seniorenverhuizingen binnen grote zorginstellingen, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en seniorenwoningen. Maar daardoor ook in het zorgvuldig omgaan met Alzheimer of dementie bij het verhuizen van kwetsbare ouderen.  

Wist u dat wij ook volledige boekenkasten inpakken, vervoeren en weer in elkaar zetten met de boeken desgewenst weer precies zo terug als ze oorspronkelijk voor de seniorenverhuizing stonden? Bij deze manier van werken worden er foto’s gemaakt van de inrichting en indeling van de kasten. Zo zijn wij in staat om de woonomgeving zoveel mogelijk in te richten naar het vertrouwde beeld.  

De Haan: keuzemogelijkheden bij seniorenverhuizingen in en rondom Alblasserdam

De Haan biedt haar zorgvuldige seniorenverhuizingen alleen aan in een straal van 15 km rondom Alblasserdam. Volledig in eigen beheer kunnen wij u en uw ouder(s) ontzorgen met een ruim pakket aan keuzes in diensten rondom seniorenverhuizingen. Met eigen materieel en empathische, bekwame medewerkers die extra meedenken.

Heeft u vragen? Bel ons gerust op +31 78 6920 333 of vul ons contactformulier in.

  • seniorenverhuizing Alblasserdam en omstreken;
  • seniorenverhuizing Papendrecht;
  • seniorenverhuizing Sliedrecht;
  • seniorenverhuizing Hardinxveld;
  • seniorenverhuizing Gorinchem;
  • seniorenverhuizing Dordrecht;
  • seniorenverhuizing Ridderkerk;
  • seniorenverhuizing Zwijndrecht;
  • seniorenverhuizing Rotterdam;

Hier snel een prijsindicatie aanvragen