de-haan-245-jaar stempel

Verzekeringstips van OMNI

schip

Moderne exportverpakking- en transportmethoden bieden een uitstekende bescherming voor alle meubels en persoonlijke bezittingen. OMNI-bedrijven (als De Haan) hebben hoog opgeleid personeel en de nieuwste faciliteiten om elke verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar geen verhuizing is zonder risico; ongelukken gebeuren soms en aansprakelijkheden van derden kunnen zich voordoen. Daarom is het van vitaal belang dat uw zending adequaat is verzekerd. Als u via uw werkgever verhuist, kan uw bedrijf ervoor kiezen om elke claim zelf af te handelen (zelfverzekering). Als dat niet het geval is, accepteer dan altijd een uitgebreide verzekering van uw OMNI-verhuizer. 

Onze tips

  • Verzeker uw goederen altijd voor hun volledige vervangingswaarde op bestemming.
  • Vul het aanvraagformulier in en stuur het terug voordat het verpakken begint.
  • Identificeer afzonderlijk elk item dat meer waard is dan de limiet die is vermeld op het formulier voor het verzekeringsvoorstel.
  • Identificeer afzonderlijk elk item dat meer waard is dan de beschrijving doet vermoeden. Als u bijvoorbeeld 10 dozen met boeken heeft ter waarde van € 1.000, zal de verzekeringsmaatschappij verwachten dat elke doos € 100 waard is. Als één boek € 300 waard is, geeft dat dan duidelijk aan.
  • Kies een verzekeringspolis die het percentage kwetsbare items in de zending niet beperkt. Als er een limiet is, zorg er dan voor dat u deze niet overschrijdt.
  • Als uw goederen op de plaats van herkomst of bestemming worden opgeslagen, zorg dan dat de verzekering de volledige opslagperiode dekt. De meeste goede verzekeringspolissen bevatten automatisch een opslagdekking aan elk uiteinde.
  • Controleer of het beleid een eigen risico heeft. Als dit het geval is, moet u ervoor zorgen dat dit voor u of uw werkgever aanvaardbaar is.
  • Als u een claim hebt, dient u het verhuisbedrijf onmiddellijk op de hoogte te stellen en binnen twee weken na het uitpakken de details van het verlies te verstrekken.

 

Bron: https://www.omnimoving.com/guides/insurance-guide/