de-haan-245-jaar stempel

8x de leukste dingen aan wonen in Spanje

De Haan verhuizingen in Cartagena, Spanje-1

Het Zuid-Europese Spanje is al jaar en dag een favoriete vakantiebestemming onder Nederlanders. Wellicht speelt u in uw achterhoofd met de gedachte: wil ik misschien (permanent) wonen in Spanje? Dan wilt u dit blog zeker lezen met daarin de 8 leukste dingen aan wonen in Spanje op een rijtje. Maak uw droom werkelijkheid door ook te verhuizen naar Spanje

1.     Het warme klimaat

Vooral het warme klimaat is voor Nederlanders het leukste aan wonen in Spanje. Zelfs in de wintermaanden kunt u met een zonnebril op en een winterjas aan genieten van het buiten zijn. Lunch daarbij doordeweeks goedkoop en goed door gebruik te maken van de menu del dia die veel worden aangeboden op de menuborden. Zou dit misschien het geheim vormen waarom de mensen in Spanje een hoge levensverwachting kennen?

2.   Het afwisselende Spaans landschap

Het landschap in Spanje is erg afwisselend en gevarieerd. U kunt bergen beklimmen, lopen in nationale parken en natuurgebieden, maar ook heerlijk genieten van de diverse kusten, wijngaarden en bloemenpracht in interessante steden. Of u nu kiest voor het ruigere, groenere gebied aan de Atlantische Oceaan, de enorme kustlijnen in Zuid-Spanje met zijn warmere Middellandse zeewater of de stranden van de Costa Blanca, Costa Brava of Costa del Sol, wanneer u gaat wonen in Spanje is er voor iedereen eigenlijk wel iets in deze diversiteit om van te genieten. 

3.   Een rijk cultureel leven

De panden in grote Spaanse steden zijn monumentaal en kennen een indrukwekkende geschiedenis. Gaat u permanent wonen in Spanje? Dit biedt u de mogelijkheid tot een rijk cultureel leven in een veelkleurig land bestaande uit een smeltkroes van culturen. Niet alleen Madrid en Barcelona bieden een uitgebreid cultureel aanbod, ook Valencia en Sevilla zijn aantrekkelijk. En zoals Gandhi zei ‘De cultuur van een land woont in het hart en in de ziel van de mensen’’. 

4.   Het relaxte levenstempo

Spanjaarden hebben van nature een relaxed levenstempo en een uitgebreide lunch of siësta hoort daarbij. Dit betekent dat u soms wat langer moet wachten op uw aannemer of andere afspraken. Niet echt één van de 8 leukste dingen aan wonen in Spanje zult u zeggen. Maar ja, het is nu eenmaal de keerzijde van hun relaxte kant moet u maar denken en het is zeker gezelliger dan een meegenomen boterham alleen achter je bureau snel opeten. En dat is nou juist weer charmant aan wonen in Spanje.
Uiteraard verschilt het of u in een bruisende stad of in een mooi rustig dorpje zou gaan wonen in Spanje. 

5.   De gastvrijheid en het lekkere eten

Ook van de heerlijke tapas en pincho’s die overal in Spanje gegeten kunnen worden, zal u urenlang smullen. En traditioneel Spaans eten is niet duur. Wat een fijne beleving als daar dan ook live gitaarmuziek bij aanwezig is. Genietend van het zonnetje, een verfrissend drankje erbij en gastvrij gezelschap om u heen. Dit is echt één van de leukste ervaringen aan wonen in Spanje! Natuurlijk staat ook niets u in de weg om zelf heerlijk Spaans te leren koken. 

6.   De feesten en traditie

Goed om te weten is, wanneer u overweegt te gaan wonen in Spanje. De Spaanse bevolking is merendeel katholiek, waardoor u te maken zult krijgen met veel religieuze feesten. Semana Santa, de heilige paasweek voorafgaand aan Pasen bijvoorbeeld, wordt uitgebreid gevierd en is niet te vergelijken met ons Paasontbijt. Vrijwel elk kwartaal zijn er feestdagen in Spanje. Met behulp van deze feesten leert u over de tradities en daarmee ontdekt u het échte Spanje. 

7.   De Spaanse taal

Heb ik de Spaanse taal nodig, vraagt u zich af? Permanent in Spanje wonen is geen vakantie vieren, daarom is het antwoord ja. Het zorgt voor sociale contacten wanneer u in Spanje gaat wonen. Naast Spaans wordt er Baskisch en Catalaans gesproken. Ook al staat deze bij u wellicht niet bij de 8 leukste dingen aan wonen in Spanje, het leren van de taal zonder haast zal deels frustraties helpen voorkomen en uw kwaliteit van leven verbeteren. Ook de taal leren is een avontuur en de vriendelijke Spanjaarden zullen u daar graag bij helpen. 

8.   De lagere levenskosten

Aangezien de levenskosten in Spanje lager zijn dan in Nederland, kunt u in dit Zuid-Europese land een rijk leven leiden. Ook de medische zorg is goed toegankelijk.

Wanneer u gaat verhuizen naar Barcelona, heeft u waarschijnlijk meer geld nodig dan wanneer u gaat verhuizen naar een dorpje in het binnenland. Over het algemeen zal u minder geld kwijt zijn aan maandelijkse lasten bij wonen in Spanje in vergelijk met Nederland, zeker wanneer u het binnenland verkiest boven bijvoorbeeld het grote Madrid

Geïnspireerd om ook wonen in Spanje door te zetten?

Dan neemt De Haan Verhuizingen graag met zorg en aandacht de verhuizing voor u uit handen. Wij snappen de bureaucratie ter plekke en onze doorgewinterde partners in Spanje kunnen hier uitstekend mee omgaan. Zodat u al kunt beginnen met dromen over de zon, gitaarmuziek en de relaxte bevolking. 

Vraag prijsindicatie aan