de-haan-245-jaar stempel

Emigreren naar het buitenland: de populairste landen voor Nederlanders

Naar Spanje verhuizen met De Haan verhuizingen-1

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) stelt ieder jaar een lijst met de populairste landen voor emigreren naar het buitenland voor in Nederland geboren emigranten op.

In 2022 vertrokken per saldo 10 951 mensen met een Nederlandse achtergrond en 6 459 personen met een tweede generatie migratieachtergrond., aldus de 2022 cijfers van het CBS.

Emigreren naar het buitenland: België, Duitsland en Spanje favoriet voor Nederlanders

Ook in 2022 staat voor Nederlanders die naar het buitenland emigreren België weer bovenaan deze lijst, met ruim 3.403 Nederlanders die naar België emigreerden. Op de tweede plaats van populairste emigreren naar buitenland landen voor Nederlanders staat in 2022 Duitsland, met ruim 3244 mensen met Nederlandse achtergrond die naar Duitsland vertrokken, gevolgd door Spanje op de derde plaats. In 2022 emigreerden bijna 2187 Nederlanders naar Spanje.

Emigreren naar het Verenigd Koninkrijk en De Verenigde Staten populair onder Nederlanders

Als vierde land op de CBS lijst van populairste landen om naartoe te emigreren in het buitenland in 2022 voor Nederlanders staat het Verenigd Koninkrijk, met name populair onder twintigers. De Verenigde Staten pakken voor 2022 de vijfde plaats, aldus de lijst van het CBS.

Emigreren naar buitenland: Frankrijk

Met ruim 1200 geëmigreerde Nederlanders in 2022 die in Frankrijk een nieuw leven hebben opgebouwd, staat verhuizen naar Frankrijk op de zesde plaats. Meer dan gemiddeld bevinden deze mensen zich in de 65-plus leeftijdsgroep. Iets wat ook zichtbaar is bij mensen die definitief verhuizen naar Spanje, aldus de gepubliceerde cijfers van het CBS.

Emigreren naar Australië pakt in 2022 voor Nederlanders volgens de cijfers van het CBS de zevende plaats als land waar Nederlanders graag naartoe emigreren. Evenals de Nederlanders die naar het Verenigd Koninkrijk emigreren (1657 mensen), is definitief verhuizen naar Australië (1256 mensen) in trek bij twintigers.

Geen zorgen! De Haan helpt u graag verhuizen naar het buitenland

Wij helpen u graag met onze zorgeloze internationale verhuisservice:
-Dankzij ons internationale partnernetwerk met verhuisbedrijven kunnen wij in elk land ter wereld    hoge kwaliteitsservice bieden;
-En verzorgen en begeleiden wij uw douaneformaliteiten;
-Dit alles met één vast contactpersoon voor u.

Bron: Waar emigreren Nederlanders heen? Editie 2022 CBS