de-haan-245-jaar stempel

Uitdagingen bij een verhuizing naar Zwitserland

Verhuizen naar Zwitserland Zurich

Zwitserland is één van de beste landen voor expats. Het land staat bekend om de hoge levensstandaard en de meertalige en verfijnde bevolking. Bedrijven verhuizen naar Zwitserland vanwege de cultuur, het milieu, de schoonheid van het landschap en de wetten en regels. Deze pluspunten worden echter vergezeld door lange, stressvolle procedures die hieronder benoemd zullen worden. Wanneer deze procedures niet op de juiste manier doorlopen worden, kan dit voor hectische problemen zorgen. Daarom is het belangrijk om eerst een geschikte verhuizer te kiezen voordat je aan dit proces begint.

Welke uitdagingen kunnen er zoal op uw pad komen? Hieronder worden er drie benoemd.

1. Woonruimte vinden

Je kunt gerust zeggen dat de huizenbazen de meeste macht hebben binnen de huizenmarkt in Zwitserland. In de grote steden overschrijdt de vraag in veel gevallen vele malen het aanbod. Het kan zo maar gebeuren dat er voor een éénkamerappartement meer dan 50 aanmeldingen zijn. In zo’n situatie komt een goede verhuizer van pas. Om ervoor te zorgen dat jij bovenaan die stapel aanmeldingen komt, moet de verhuizer aangesloten zijn bij de ‘Swiss Association of Relocation Agents’. Een goede verhuizer loodst je gemakkelijk door het hele proces samen met hun connecties in Zwitserland.

2. Werkvergunning

Voordat je naar Zwitserland kunt verhuizen en de aanvraag hiervoor in kunt dienen, moet je in het bezit zijn van een arbeidscontract en een woonruimte hebben gevonden. Echter, voor een non-Europese expat zijn nog meer eisen. In dit geval moet het verhuisbedrijf goed plannen en de procedure maanden van tevoren al in gang zetten. De reden hiervoor is omdat de minister van Arbeid de aanvraag eerst goed moet keuren en dat kost nogal wat tijd. Bedrijven die naar Zwitserland willen verhuizen, moeten om die reden kiezen voor een goede verhuizer met de benodigde ervaring om hen door deze lange, hectische procedure te helpen.

3. Een ander interessant probleem voor bedrijven die naar Zwitserland willen verhuizen en de verhuizer

Er is een ander interessant probleem voor bedrijven die naar Zwitserland willen verhuizen en de verhuisbedrijven die o.a. het papierwerk voor alle medewerkers verzorgen. Het probleem heeft betrekking op stellen. De tijd dat de partner het geen enkel probleem vond om met hun partner mee te verhuizen naar het buitenland zijn over. Tegenwoordig werken beide partners en zowel het verhuisbedrijf als het verhuizende bedrijf hebben hier mee te maken. Aan hen is daarom vaak de taak om ook opzoek te gaan naar ander werk of andere bezigheden, zoals een studie, voor de partners van hun medewerkers.

Bron: 3 challenges for relocating Expats to Switzerland

Ebook internationaal verhuizen

Gratis e-book
Tips bij internationaal verhuizen

Praktische tips in de voorbereiding, advies bij de keuze van het juiste verhuisbedrijf, inzicht in de opbouw van het verhuisbudget en natuurlijk onze bespaartips.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK

De Haan | Een historie van 245 jaar

De Haan Internationale Verhuizingen behoort tot de oudste familiebedrijven van Nederland. In 1777 is de basis gelegd. Vandaag de dag is de 8ste(!) generatie actief. 

Onze internationale verhuisdiensten

voor een verhuizing zonder zorgen

ICT Cable Management en Handymandiensten De Haan-1

De- en montage meubels

Is het nodig om enkele meubelstukken te demonteren om ze goed en efficiënt te verhuizen? En zo het risico op schade te verminderen? En ziet u daartegen op? Misschien kunnen wij u helpen?

customs

Douane formaliteiten

Wilt u dat alle formaliteiten en documenten compleet en goed zijn ingevuld? En geen risico lopen dat het bij de douane niet goed gaat? De Haan is AEO gecertificeerd. Laat ons u helpen.

de-haan-verhuizingen-handyman.2940x2447x1

Handyman

Behoefte aan een handyman voor het opleveren van uw oude woning of het inrichten van uw nieuwe woning? De Haan heeft een team van vakkundige handymen voor u klaar staan.

katten de haan 3

Huisdieren verhuizen

Is het belangrijk voor u dat ook uw huisdier snel weer thuis voelt? En dat dit gezinslid ook zorgeloos mee gaat naar de nieuwe bestemming? De Haan regelt het voor u van A tot Z. Met vakkundige specialisten.

packing kitchentools

Inpakservice

Wilt u dat uw waardevolle bezittingen onbeschadigd aankomen op de plaats van bestemming? Dit kunt u met een gerust hart overlaten aan de inpakexperts van De Haan. Profiteer van hun vakmanschap en het gemak.

Schilderij inpakken

Kunst verhuizen

Heeft u bijzondere bezittingen die net even wat extra aandacht nodig hebben? Binnen De Haan is een gespecialiseerd team van kunst verhuizers werkzaam. Zij geven bij het inpakken de extra zorg die nodig is.

witte containers de haan

Opslag van inboedels

Tijdelijke opslagruimte nodig? En wilt u zeker zijn van een veilige opslag? Geconditioneerd en beveiligd in het opslagdepot van De Haan. Vraag gerust naar de gunstige tarieven.

Piano kist

Piano verhuizen

Heeft u een piano of vleugel en wilt u deze mee laten verhuizen? De Haan kan u helpen. Onze aanpak zorgt ervoor dat uw piano, pianola, vleugel of babyvleugel op veilige wijze verhuisd wordt.

2 people watching laptop info

Verhuisverzekering

Bent u benieuwd of u een verhuisverzekering nodig heeft? Welke verhuisverzekering er bij u past? Wij kunnen u helpen bij de keuze voor de juiste verhuisverzekering.

Ebook internationaal verhuizen

Gratis e-book
Tips bij internationaal verhuizen

Praktische tips in de voorbereiding, advies bij de keuze van het juiste verhuisbedrijf, inzicht in de opbouw van het verhuisbudget en natuurlijk onze bespaartips.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK