de-haan-245-jaar stempel

Werken in New York: dit moet u weten

Werken in New York: dit moet u weten

Overweegt u voor werk te verhuizen naar Amerika en specifiek New York? Dit is wat u moet weten over werken in New York. U leest erover in dit blogpost. Wij hopen dat onze informatie over werken in New York u helpt antwoorden te vinden in uw zoektocht. 

Wat kenmerkt werken in New York?

Ten eerste, New York heeft niet voor niets de bijnaam ‘’the city that never sleeps’’. De grote stad New York is immers altijd in beweging en slaapt nooit. Er is altijd verkeer, de metro’s in New York gaan dag en nacht en er wonen veel mensen. Werken in New York is dan ook hectisch. Een blik op de drukke straten of Times Square zegt genoeg. Maar deze gezellige ‘’melting pot’’ van schijnbaar altijd bezige mensen en hun specifieke werkcultuur, maakt werken in New York ook een geweldige ervaring. En wie zou nu niet eens zijn/haar afhaalmaaltijd tijdens het werken in New York willen nuttigen in Central Park? 

Werken in New York: unieke kans

Wereldhandelsstad New York is op vele gebieden toonaangevend. Vooral op het gebied van financiën of het bekende Wall Street biedt werken in New York carrière kansen. Zoek je werk in New York in IT, scheepvaart of culturele sector? Ook daarna is vraag. 

Niet eenvoudig om in New York te werken

Afhankelijk van het stadsdeel waar u gaat wonen, dient u rekening te houden met het moeilijk vinden van woonruimte en aanzienlijke woonlasten. Ook de werkcultuur is voor ons Nederlanders best hiërarchisch, al zal het enthousiasme en vriendelijkheid van de gemiddelde New Yorker veel goed maken. Daarnaast kan het hele proces van zoeken tot werkvergunning lang duren.

Werken in New York: werkvergunning

Houdt er rekening mee dat werken in New York niet echt eenvoudig is vanwege het verkrijgen van een visum. Bent u zich dus aan het oriënteren over zakelijk in New York verblijven? Voor toeristische redenen is een Electronic System for Travel Authorization (ESTA)-visum nodig. Dan mag dat maximaal 90 dagen.

Om te werken in New York heeft u echter een Green Card nodig. Zonder werkgever is de kans klein dat u in aanmerking komt voor een Green Card.
Wanneer u voor uw werk gaat verhuizen, maakt de Amerikaanse overheid onderscheid in drie categorieën. Wanneer u valt onder een buitengewoon beroep is de kans dat u Green Card krijgt aanzienlijk groter. 
Meer lezen over het aanvragen van een verblijfsvergunning voor werken in New York? Lees het op Verblijfsvergunning aanvragen voor uw nieuwe thuisland - De Haan

Meer informatie over verhuizen naar Amerika?

Heeft u werk gevonden in New York? Gefeliciteerd! Kunnen wij u helpen met uw internationale verhuizing ? De Haan verhuizingen helpt u graag verhuizen naar Amerika. We kunnen u helpen met douaneformaliteiten, inpakken en de verhuizing per container overzee of per luchtvracht. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen, zodat u snel kunt vertrekken voor het werken in New York.