de-haan-245-jaar stempel

Verhuizen met huisdieren

verhuizen met huisdieren

U heeft een huisdier en gaat verhuizen? En u vindt het spannend? Dat is het ook. Niet alleen voor u en eventuele andere betrokkenen als uw partner of kinderen. Maar zeker ook voor uw geliefde huisdier. Veel dieren zijn erg stressgevoelig. Een goede voorbereiding voorkomt veel ellende.

Aandachtpunten rondom verhuizen van huisdieren

Wij maken regelmatig bijzondere situaties mee rondom het verhuizen van huisdieren. Veel van onze medewerkers zijn ook gek op dieren. Daarom verzamelden wij voor u enkele belangrijke aandachtspunten. U vindt ze hieronder kort genoemd per groep huisdieren. 

Lees uitgebreider hierover en download ons e-book 'Verhuizen met huisdieren'.

Verhuizen met honden of katten

Een hond en een kat zijn stressgevoelig. Voor de reis is het belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen, evenals voor de verhuisdag. En het wennen in het nieuwe huis. Het is tenslotte een grote verandering van leefomgeving. En daar moet een huisdier – net als een mens – altijd aan wennen. Overleg met uw dierenarts over de voorbereiding. Het is bijvoorbeeld handig om uw huisdier vooraf de belangrijkste inentingen te laten geven door de huidige dierenarts. Ook een medisch paspoort in het Engels is handig. Zo is uw nieuwe dierenarts goed op de hoogte van de gezondheid van uw huisdier.

Verhuizen met knaagdieren

Afhankelijk van de gezondheid van uw cavia, konijn of ander knaagdier is het medische paspoort relevant. Verder speelt gewenning hier ook, al zijn ze minder stressgevoelig dan honden en katten. 

Verhuizen met vogels

Bij vogels is een medisch paspoort relevant. Mogelijk dat er op uw nieuwe bestemming eisen zijn aan vaccinaties en certificaten. Ook zijn vogels vaak stressvol.

Verhuizen met vissen

De gezondheid van een vis wordt behoorlijk beïnvloed door een verandering van omgeving, en door beweging. Bereid dit goed voor, ook het transport.

Eisen per land

Voor het verhuizen van huisdieren gelden per land in de wereld andere eisen. Het is belangrijk om dit voor uw bestemming vooraf helder te hebben. De Haan kan u hierbij helpen.

Lees meer hierover in ons e-book 'Verhuizen met huisdieren'.

voorkant verhuizen met huisdieren

Gratis e-book
Verhuizen met huisdieren

Met aandachtspunten en tips rondom de verhuizing van uw geliefde huisdier.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK

Ebook internationaal verhuizen

Gratis e-book
Tips bij internationaal verhuizen

Praktische tips in de voorbereiding, advies bij de keuze van het juiste verhuisbedrijf, inzicht in de opbouw van het verhuisbudget en natuurlijk onze bespaartips.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK