de-haan-245-jaar stempel

Wat kunt u zelf doen om duurzaam te verhuizen?

Huis met een vergrootglas

In haar beleid maakt De Haan bewuste keuzes die passen bij ons duurzaamheidsbeleid. Door o.a. te kiezen voor een duurzame verhuizer als De Haan draagt u persoonlijk bij aan een kleinere impact op het milieu. Wat kunt u nog meer doen om duurzaam te verhuizen? 

Duurzaam verhuizen: 5 tips

Wij delen in dit blog graag 5 duurzaam verhuizen tips. Laag in moeite en kosten, maar vol impact.

Tip 1)  Duurzaam verhuizen: verminder wat u verhuist

Elke dag werken wij voor u. Dat ontzorgen met onze uitgebreide verhuisdiensten doen wij met liefde. Onnodig spullen verhuizen is echter niet slim. Het is beter voor uw portemonnee om minder mee te nemen.
Neem daarom, voordat u gaat of laat pakken, de tijd om op te ruimen. Selecteer duidelijk wat u wel en niet wilt verhuizen. Maak schoon, liefst met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en bij daglicht om energie te besparen, sorteer en doneer, bijvoorbeeld via onze Voedselbankdoos.
U ziet, duurzaam verhuizen vereist wat tijd en creativiteit, maar geeft u uiteindelijk een fijn opgeruimd gevoel, bespaart u geld en is beter voor ons milieu. 

Tip 2) Pak slim in bij duurzaam verhuizen, verspil minder

Efficiënt verhuizen is duurzaam verhuizen! Door niet zelf in te pakken, maar een vakkundige verhuizer in te schakelen, gebruikt u minder verhuisdozen. Een duurzame verhuizer als De Haan doet dit namelijk iedere dag. Het is ons vak. 

Wist u dat De Haan naast speciale verhuisdozen ook gebruik maakt van duurzaam verhuismateriaal, zoals bijvoorbeeld verhuisdekens? Door veel inpakervaring voorkomen onze vakkundige en vriendelijke verhuizers schade en gebruiken zij minder verhuisdozen. Het stapelen van dozen, dat wij in vakjargon stuwen noemen, gebeurt vakkundig en veilig. Dit zorgt ervoor dat er meer kan worden meegenomen in een verhuiswagen.

Conclusie, makkelijker verhuizen dus voor u en met minder verspilling door efficiëntie in transport. 

Tip 3) Duurzaam verhuizen? Verhuis milieuvriendelijk

Duurzaam verhuizen? Check of het verhuisbedrijf een maatschappelijk verantwoord verhuisbedrijf is.  Zo verduurzamen en recyclen wij bij De Haan ons verhuismateriaal. Zoals onze stevige FSC-Mix gecertificeerde duurzame verhuisdozen voor minstens 70% afkomstig uit FSC verantwoord bos of recyclage.
Ook de door onszelf ontwikkelde eco noppenfolie bijvoorbeeld recyclen wij volledig in onze eigen persen. Van deze gerecyclede stoffen worden nieuwe producten gemaakt. Daarnaast gebruiken wij waar mogelijk zoveel mogelijk verhuisdekens of kunststof verhuisbakken.
En hoe milieuvriendelijk rijdt het wagenpark van de verhuizer die u op het oog heeft? Kortom, kijk bij duurzaam verhuizen verder dan alleen een prijs. 

Tip 4) Kies een duurzaam verhuisbedrijf

Spreekt duurzaam verhuizen u aan? Staat u op het punt om een verhuisbedrijf te kiezen? Goede voorbereiding is bij duurzaam verhuizen veel waard. Overweeg dus ook de sociale initiatieven van het te kiezen duurzame verhuisbedrijf.
Wist u dat De Haan bijvoorbeeld al vele jaren lokale initiatieven en goede doelen steunt? Uw verhuisopdracht draagt daar een steentje aan bij. Met De Haan kiest u voor een sociaal familieverhuisbedrijf dat sinds 1777 bestaat. Wij ondernemen vanuit de continuïteit van onze organisatie, onze medewerkers, onze klanten en onze omgeving. 

Tip 5) Check duurzaamheidskeurmerken voor duurzaam verhuizen

Het internationaal erkende keurmerk ISO 14001 borgt dat een bedrijf kiest voor duurzaamheid. Terugkerende audits verplichten het bedrijf steeds up-to-date te blijven en te voldoen aan hoge eisen en omgang van het bedrijf met het milieu. Zo heeft u iets extra’s om op te letten bij de keuze van een duurzaam verhuisbedrijf en een milieuvriendelijke verhuizing. De Haan is o.a. ISO 14001-gecertificeerd.

Kies duurzaam verhuizer De Haan

U leest, u kunt zelf verantwoording dragen en bijdragen aan duurzaam verhuizen. Als internationaal gecertificeerde en erkende verhuis- en herhuisvestingsspecialist ontzorgen wij u ook graag op duurzame wijze, klantgericht, met passie en persoonlijke aandacht! Vertrouw uw inboedel aan ons toe. Vele tevreden klanten gingen u voor. Weten waar u aan toe bent? 

Vraag nu offerte op maat aan

Uitgebreid lezen over MVO en duurzaam verhuizer De Haan?

Lees https://www.dehaan.nl/nl/over-ons/maatschappelijk-verantwoord-ondernemen-mvo-/