de-haan-245-jaar stempel

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar buitenland met De Haan 10032020

Gaat u binnenkort verhuizen naar buitenland om te wonen, werken en leven? Welke redenen u ook heeft om te emigreren naar het buitenland, u bent hoogstwaarschijnlijk druk in de weer om alles rondom uw verhuizing naar het nieuwe land in kaart te brengen.

Wilt u verhuizen naar het buitenland? Dan loopt u vast rond met veel vragen

Iedere dag ontvangen wij vele vragen van mensen die overwegen naar het buitenland verhuizen. Er verandert immers zoveel voor u. Weliswaar is geen enkele verhuizing naar buitenland hetzelfde, maar de scenario’s waar mensen zich zorgen over maken rondom verhuizen naar buitenland zijn dit veelal wel.

Denk bijvoorbeeld aan vragen als

 • Ik woon in het centrum van een drukke stad. Kunnen jullie een parkeervergunning op mijn laadadres en mijn losadres in het buitenland regelen?
 • Wat zijn de douaneformaliteiten die ik ga tegenkomen bij naar het buitenland verhuizen?
 • Ik maak mij zorgen of een verhuiswagen wel op mijn adres kan komen
 • Ik heb een bijzondere verzameling. Kan dat mee in de te verhuizen inboedel?
 • Welke administratieve zaken moet ik allemaal regelen bij verhuizen naar buitenland?
 • Met welke termijn moet ik rekening houden?
 • Verhuizen naar buitenland geeft mij stress. Hoelang duren alle douaneformaliteiten?
 • Hoe organiseer ik mijn verhuisgoederen?
 • Hoelang duurt zeevracht? En luchtvracht?
 • Er is nog veel onzekerheid rondom ons nieuwe huis. Wat als het langer duurt?

Weet dus dat u niet alleen bent in uw vragen over en uitdagingen rondom naar het buitenland verhuizen.

De Haan helpt u graag met de antwoorden op deze vragen én de uitvoering in deze spannende tijd.  Ons team is er om u met zorg en persoonlijke aandacht te helpen verhuizen naar buitenland!

Ik wil een online gesprek met een taxateur om e.e.a. door te nemen.

Maak een verhuizing naar buitenland zo makkelijk mogelijk voor uzelf

Een verhuizing naar het buitenland betekent afscheid van uw vrienden en familie, de buurt waarin u woont, misschien school en baan. Iets wat absoluut niet gemakkelijk is. Daar komt zoals u hierboven al kon zien ook een hoop papierwerk bij kijken, zoals de belastingdienst, RDWuw verzekeringen en het uitschrijven bij de Gemeentelijke Basisadministratie. Gelukkig kunt u het voor uzelf zo comfortabel mogelijk maken door de verhuizing naar buitenland zorgeloos uit handen te geven aan een betrouwbare internationale verhuizer met een breed pakket aan ondersteunende diensten zoals De Haan.  

Checklist verhuizen naar het buitenland

Naar het buitenland verhuizen doet u niet zomaar. Het vraagt een hoop regelwerk voordat u in het vliegtuig of auto stapt naar uw nieuwe thuisland. Er zijn een aantal formaliteiten waar u absoluut aan moet voldoen en ook een paar praktische zaken die van tevoren geregeld moeten worden. 

We zetten ze hier voor u op een rij in deze 'checklist verhuizen naar buitenland' die u ook kunt gebruiken als 'checklist verhuizen internationaal' natuurlijk:

 • Controleer of u een visum nodig heeft bij verhuizen naar het buitenland of emigreren
 • Uw inboedel verhuizen naar het buitenland: bijvoorbeeld met de hulp van een betrouwbaar en internationaal gecertificeerd verhuisspecialist buitenland als De Haan.
 • Meubels verhuizen naar het buitenland: uw bed, bank en kasten moeten natuurlijk ook mee naar uw nieuwe woonplaats. De Haan regelt dit voor u. Met of zonder montage.
 • Regel of verleng officiële documenten zoals uw identiteitspapieren (paspoort, ID-kaart of rijbewijs), uw zorgverzekering, vraag een internationaal rijbewijs aan en zet eventuele toeslagen die u van de Nederlandse Belastingdienst ontvangt, stop.
 • Check het rechtsgeldig maken van de door uw in Nederland behaalde diploma’s. Door een document te laten legaliseren kan je aantonen dat het document echt is na verhuizen naar buitenland.
 • Vergeet u niet uit te schrijven bij het bevolkingsregister van uw gemeente. Dit moet minimaal vijf dagen voor uw vertrek. Vraag daarbij om een bewijs van uitschrijving uit Nederland.
 • Schrijf u in bij de buitenlandse gemeente waar u gaat wonen.
 • Auto meeverhuizen naar het buitenland als onderdeel van uw te verhuizen inboedel? Vraag ons naar de mogelijkheden.
 • Zet alle abonnementen stop.
 • Zorg dat u overzicht heeft in alle bankzaken en dat uw verhuizing naar het buitenland ook doorgegeven is aan uw bank. U wilt immers wel bij uw geld kunnen in uw nieuwe thuisland.

De Haan helpt u graag met de uitvoering in deze spannende tijd van verhuizen naar het buitenland.  Ons team van betrokken, vakkundige verhuizers is er om u met zorg en persoonlijke aandacht te helpen verhuizen naar het buitenland!

Snel weer thuis voelen na verhuizen naar buitenland

De Haan ontzorgt u graag wanneer u naar het buitenland gaat verhuizen. Wij zorgen ervoor dat uw inboedel veilig en wel in uw nieuwe thuisland aankomt en onze betrokken move coördinatoren zullen u stap voor stap begeleiden in het gehele proces van verhuizen naar buitenland. Zij helpen u maar al te graag met hun ervaring. Plus, hoe eerder u uw eigen spullen heeft, hoe sneller u zich thuis zal voelen in uw nieuwe omgeving. Dan kan uw nieuwe leven echt beginnen.

Zonder zorgen verhuizen naar het buitenland

Het maakt niet uit waar de verhuizing naartoe gaat, De Haan assisteert u in ieder land over de gehele wereld. U hoeft zich geen zorgen te maken over het uitzoeken van een internationaal verhuisbedrijf, want De Haan neemt al deze taken graag op zich. Dankzij ons internationale partnernetwerk met verhuisbedrijven kunnen wij helpen verhuizen naar ieder land ter wereld, maar bijvoorbeeld ook van Frankrijk naar Zwitserland. Ook wanneer u vanuit het buitenland weer terug naar Nederland wilt verhuizen, staan wij voor u klaar om al het regelwerk voor u uit handen te nemen. Waar de verhuizing ook naar toe gaat: bij De Haan zijn uw spullen veilig!

Een verhuizing naar het buitenland zonder gedoe bij de douane

Wanneer u besluit te verhuizen naar het buitenland, kunt u bij sommige landen in aanraking komen met een strenge douane. U wilt natuurlijk dat alles soepel verloopt, maar aangezien de regels soms ingewikkeld zijn, kan het voor veel stress zorgen. Niet als u De Haan inschakelt. Voor ons is emigreren dagelijkse kost. Omdat wij elke dag in aanraking komen met de documenten die nodig zijn bij de verschillende douanes, kunnen wij u heel goed assisteren op dit gebied. De Haan is ook AEO gecertificeerd zodat u zonder gedoe bij de douane naar uw nieuwe thuisland kunt verhuizen.

Verhuizen naar buitenland? Dit kan De Haan voor u regelen:

Een verhuizing naar het buitenland kan een hoop geregel zijn. Niet wanneer u kiest voor de internationale verhuisdiensten van De Haan. Wij zorgen ervoor dat u zo snel als mogelijk uw eigen spullen op de gewenste locatie kunt verwachten. Maar dat is nog niet alles, want we nemen ook de volgende taken voor u uit handen:

 • (De-)montage van meubels
 • Het regelen van douaneformaliteiten
 • Het inschakelen van klusjesmannen voor de oplevering van de oude of nieuwe woning
 • Het verhuizen van huisdieren naar het buiteland
 • Het verhuizen van kunst naar het buitenland
 • Inpakservice
 • De opslag van uw inboedel
 • Het verhuizen van een piano naar het buitenland
 • Het regelen van verhuisverzekeringen
 • Wilt uw dat wij ook op andere gebieden van dienst zijn? Kijk dan eens naar onze corporate relocation services

U ziet: u kunt met gerust hart uw verhuizing naar buitenland overgeven aan de betrouwbare verhuizers van De Haan. Wij zorgen voor een zorgeloze verhuizing naar het buitenland.

Ervaringen met verhuizen naar buitenland

Wij hechten grote waarde aan de mening van onze klanten over de door ons geboden service bij verhuizen naar buitenland. Lees de ervaringen van onze klanten van de afgelopen jaren gesorteerd op verhuisbestemming en datum.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?