de-haan-245-jaar stempel

Emigreren naar Australië wordt moeilijker

Emigreren naar Australië wordt moeilijker

Verhuizen naar Australië en Nieuw-Zeeland wordt een pak lastiger. De landen gaan hun voorwaarden rond immigratie verstrengen. Emigreren naar Australië of Nieuw-Zeeland wordt dus steeds lastiger.

Australië en Nieuw-Zeeland zijn enorm populair voor mensen die nieuwe oorden willen opzoeken. Volgens cijfers van het nationaal statistiekbureau emigreerden vorig jaar 182.200 mensen naar Australië vanuit onder meer Europa en Azië.

Dat kan zo niet verder, klinkt het nu. “We zijn een natie van immigranten. Maar het blijft een feit dat Australische werknemers de prioriteit moeten krijgen voor Australische jobs”, zei premier Malcolm Turnbull.


Knelpuntberoepen

Canberra gaat de 457-visa, die buitenlandse gekwalificeerde werknemers tot vier jaar in het land laten werken, afschaffen en vervangen door twee anderen: eentje dat twee jaar en eentje dat vier jaar geldig is. De visa zullen beperkt worden tot kandidaten die knelpuntberoepen uitoefenen, en het aantal jobs dat in aanmerking komt zal dalen van 651 tot 435. Zo hoopt de overheid de gaten in de Australische jobmarkt op te vullen, maar wel minder mensen te verleiden tot het emigreren naar Australië.

Daarnaast wordt het visum duurder. In Australië verblijven momenteel 96.000 mensen met een 457-visum, die voornamelijk afkomstig zijn uit India, Groot-Brittannië en China.


Hoog salaris

Nieuw-Zeeland stelt dan weer een ondergrens in voor de lonen van de kandidaten die een aanvraag indienen voor een permanente verblijfsvergunning.”Het is belangrijk dat onze immigratieregels de juiste mensen aantrekken, met de juiste kwalificaties, om de echte hiaten op te vullen en bij te dragen aan onze groeiende economie”, stelt minister van Immigratie Michael Woodhouse.

Hooggekwalificeerde werknemers zullen enkel naar het land kunnen komen als ze een baan hebben met een loon dat minstens het mediaansalaris van Nieuw-Zeeland bedraagt om in aanmerking te komen voor een visum.

Bron: Metro

Ebook internationaal verhuizen

Gratis e-book
Tips bij internationaal verhuizen

Praktische tips in de voorbereiding, advies bij de keuze van het juiste verhuisbedrijf, inzicht in de opbouw van het verhuisbudget en natuurlijk onze bespaartips.

STUUR MIJ DIT GRATIS E-BOOK