de-haan-245-jaar stempel

Feestdagen Spanje 2024

Public-holidays-Spain-de-Haan-feestdagen-Spanje

Feestdagen Spanje 2024

Het land van de Torro, paella en tapas kent veel nationale feestdagen. Nieuwsgierig welke feestdagen in Spanje u gaat meemaken wanneer u er op vakantie bent of naar dit land gaat emigreren? Bekijk dan onderstaand overzicht: feestdagen Spanje: 2024

Feestdagen in Spanje

Dit Zuid-Europese land staat bekend om haar heerlijke klimaat en leefwijze, maar ook het aantal feestdagen is aantrekkelijk. Zo heeft u in 2024 maar liefst negen niet verwisselbare feestdagen. Daarnaast heeft u ook per autonome regio extra vrije dagen. Waar u ook profijt van gaat hebben als u naar dit land vertrekt.

Nationale feestdagen Spanje [2024]

 • Vrijdag 29 maart – Goede vrijdag – Viernes Santo
 • Woensdag 1 mei – Dag van de Arbeid – Día del Trabajo
 • Donderdag 15 augustus – Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart – Asunción de la Virgen
 • Zaterdag 12 oktober – Día de Hispanidad – Fiesta Nacional de España
 • Vrijdag 1 november – Allerheiligen – Día de Todos los Santos
 • Vrijdag 6 december – Dag van de Spaanse Grondwet – Día de la Constitución Española
 • Zondag 8 december – Onbevlekte Ontvangenis – Inmaculada Concepción
 • Woensdag 25 december – Kerstdag – Día de Navidad

Katholieke feestdagen

De Spaanse feestdagen zijn voor een groot deel afgeleid van de katholieke kerk. Zo is ruim 90% van de Spanjaarden katholiek. Dit betekent dat u door het land heen veel traditionele kerken en kathedralen vindt die rijkelijk zijn ingericht. Daarnaast heeft u per regio ook een speciale mis waarin een heilige extra wordt gevierd.

Pasen, Pinksteren, Hemelvaart

Logischerwijs vieren de Spanjaarden ook groots de katholieke feestdagen gevierd. Deze vinden in 2024 op de volgende dagen plaats.

 • Zaterdag 6 januari – Driekoningen – Epifanía del Señor
 • Zondag 31 maart en maandag 1 april – Pasen – Pascua
 • Donderdag 9 mei – Hemelvaartsdag – Ascensión
 • Zondag 19 en maandag 20 mei – Pinksteren – Pentecostés

La Tomatina

Zin om anderen met tomaten te besmeuren? Reis dan op de laatste woensdag van augustus af naar het dorpje Buñol in de buurt van Valencia. Hul u in een witte outfit en u komt er zo rood als een tomaat vandaan ;).

De Spaanse cultuur

De katholieke kerk fungeert als een rode draad door de cultuur heen. Maar het land staat bekend om meer unieke eigenschappen en feestdagen. De Flamenco is bijvoorbeeld een traditionele Spaanse dans die letterlijk veel stof deed (en nog steeds doet) oplaaien. Deze muziek komt uit het zuiden van Spanje.

Een ander controversieel aspect van de Spaanse cultuur zijn de stierengevechten. In Spanje wordt het niet als een sport, maar meer als een artistiek optreden gezien om de Spaanse cultuur te eren. In veel deelstaten is het nu verboden.

Verhuizen naar Spanje?

Klinken deze feestdagen Spanje u als muziek in de oren? Dan wilt u misschien wel meer weten over verhuizen naar Spanje. De Haan adviseert u graag over dit land én kan u ondersteunen bij de volledige emigratie. Al sinds 1777 helpen wij anderen bij hun verhuizing.

Lees meer over De Haan