de-haan-245-jaar stempel

Waar wonen in Spanje? We zetten de mooiste plekken op een rij

Naar Spanje verhuizen 160821

Spanje blijft een favoriet emigratieland voor Nederlanders. Speelt u in toenemende mate met de gedachte: waar zou ik willen wonen in Spanje?

In dat geval wilt u dit blog zeker raadplegen. Met daarin, naar onze mening, op willekeurige volgorde en zeker niet volledig, de mooiste plekken om te wonen in Spanje op een rijtje. 

Wij hopen dat deze informatie bijdraagt in uw zoektocht naar antwoorden om uw droom te verhuizen naar Spanje uit te mogen laten komen! Ons internationaal erkend verhuisbedijf is er om u te helpen. 

1.     Valencia

Tsja, waar wonen in Spanje? In de expat city ranking 2022 behaalt Valencia de eerste plaats uit 50 steden.  Valencia scoort in dit Internations rapport met name punten op de kwaliteit van leven, de vele mogelijkheden om je vrije tijd door te brengen, de vriendelijke mensen en het betaalbare leven. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat het moderne Valencia goed scoort bij mogelijk waar wonen in Spanje. Met zijn strand, musea, park, bezienswaardige oude wijken en talloze activiteiten is het er goed, en naar verhouding goedkoop, toeven in de stad en gelijknamige provincie. 

2.   Madrid

Is een gezellig sociaal leven een belangrijke voorwaarde voor waar wonen in Spanje? Dan is de Spaanse hoofdstad Madrid wellicht uw keuze wat betreft waar wonen in Spanje. Met name het welkome gevoel dat mensen krijgen bij Madrid draagt bij. Niet alleen is het weer en klimaat er aangenaam, ook de mensen maken dat u zich zeer welkom voelt en nemen u snel op in het lokale leven. Het nachtleven is gevarieerd en de culinaire keuzes aanzienlijk! 

3.   Catalonië

U vraag zich nog steeds af: waar wonen in Spanje? Catalonië tikt veel boxen wat dat betreft. Catalonië is een belangrijke wijnstreek waar de bekende mousserende wijn Cava wordt geproduceerd. Net gelegen onder de grens met Zuid-Frankrijk is de ligging centraal, zijn ruigere Costa Brava groener dan de Costa’s meer in het Zuiden van Spanje en met zijn schitterende Pyreneeën boeiend als u graag sportieve buitenactiviteiten onderneemt. 

Catalonië ’s prachtige hoofdstad Barcelona mag niet ontbreken in een lijst met potentiële plaatsen over waar in deze regio wonen in Spanje. Bruisend, met een rijke geschiedenis en veel monumentale panden in levendige wijken biedt Barcelona u veel om uw nieuwe thuis te worden. 

4.   De Costa’s in Zuid-Spanje

Is het hele jaar door genieten van een warm klimaat uw drijfveer om u af te vragen waar wonen in Spanje? De meer zuidelijk gelegen Spaanse Costa’s zijn dan mogelijk uw favoriete stek.  Allemaal gelegen aan de kust van de Middellandse Zee met zijn vele stranden, bieden de Zuid-Spaanse Costa’s zoals de populaire Costa Blanca, Costa Calida of Costa del Sol in Andalusië u een zonnig klimaat met een ruime keuze waar te wonen in Spanje. Het populaire Malaga of juist een idyllischer natuurschoon dorpje als Cadaqués of Altea, de keuze is aan u! 

5.   De Spaanse eilanden: Ibiza, Mallorca en Canarische eilanden

Wanneer u wonen op een eiland en het bijbehorend ritme aantrekkelijk vindt, zijn de Spaanse eilanden wellicht uw stek. De vraag waar wonen in Spanje is dan ook gelijk  sneller beantwoord. Houdt u van golven en een heerlijk strand om van te genieten, dan is het drukbezochte Tenerife ook zeker een overweging waard als plek waar wonen in Spanje. 

6.   Noord-Spanje

Op zoek naar een groenere regio in Spanje waar te wonen? Wellicht is dan het koelere Noord Spanje uw overweging waard. U kunt zo genieten van wonen in koeler Spanje in een regio die veel te bieden heeft, zoals o.a de bergen en valleien van Picos de Europa, Asturië (Costa Verde), Galicië, Cantabrië, Navarra of de mooie Spaanse La Rioja streek. Bilbao bijvoorbeeld kan voor u de ideale plaats vormen waar te wonen in Noord-Spanje. Het is er zeker minder warm dan in de zuidelijke Costa’s van Spanje! Let wel, San Sebastian in het Baskenland is als stad duurder om te leven dan de gemiddelde stad in Spanje. 

Waar wonen in Spanje de meeste Nederlanders?

Het is de Valencia regio waar in Spanje de meeste Nederlanders wonen. In 2022 kozen bijna 17000 Nederlanders dit als waar te wonen in Spanje, waarvan 14000 Nederlanders in de provincie Alicante. 

Uw besluit genomen waar te wonen in Spanje? Hulp nodig?

Dan neemt De Haan Verhuizingen graag met zorg en aandacht de verhuizing voor u uit handen. Onze behulpzame en vriendelijke verhuizers zijn u graag van dienst.
Wij zijn frequent met onze eigen verhuiswagens in Spanje. De Haan beschikt ook al sinds lang over een agenten netwerk in Spanje, een professioneel team vakmensen ter plaatse die de lokale situatie goed kennen. Zo kunnen wij altijd snel schakelen tussen Nederland en Spanje! 

Vraag NU uw prijsindicatie aan