de-haan-245-jaar stempel

Wonen in Frankrijk? Dit zijn de mooiste plekken

Wonen in Frankrijk _ De Haan

Frankrijk blijft een favoriet land als vakantiebestemming onder Nederlanders. Speelt u steeds vaker met de gedachte: wil ik misschien (permanent) wonen in Frankrijk? Misschien worden dromen om te verhuizen naar Frankrijk ook voor u steeds werkelijker.

In dat geval wilt u dit blog wellicht lezen. Met daarin ons eigen (subjectieve en zeker niet complete) lijstje op willekeurige volgorde met de mooiste plekken om te settelen in Frankrijk

1.   Côte d'Azur

Gelegen tussen de bergen van de Alpen en de blauwe zee aan de Franse Rivièra is barokstad Nice één van de mooiere plekken in Frankrijk om te settelen. Het historische centrum en de stranden vormen een perfecte combinatie. Ook is er van alles te doen. Wanneer u gaat settelen in Nice is er binnen deze diversiteit voor iedereen altijd wel iets om te genieten. Wel is het behoorlijk prijzig vergeleken met Nederland.
Cocktails en gezien worden, jachthavens en luxe zeiljachten. Wie zou niet Saint-Tropez kiezen als chique plek om te settelen in Frankrijk? Naast vooral het warme klimaat, waardoor je er ook in de wintermaanden lekker met een zonnebril op kunt lopen, is het er altijd een bruisend komen en gaan. 

2.   Provence

Wie liever in steden woont met meer natuurschoon om zich heen, zal zich wellicht in de keuze van de charmante Provence als mooiste plek om te settelen in Frankrijk kunnen vinden.
Avignon met zijn cultuurfestival, het kleine dorp Gordes met haar prachtige kasteel, plekken rondom de indrukwekkende Verdon of het historische Arles behoren zeker tot de mooiste plekken om te wonen in Frankrijk. 

3.   Aquitaine

Gelegen in het Zuidwesten van Frankrijk omvat de Aquitaine regio in Frankrijk o.a. de departementen Dordogne (het middeleeuwse Sarlat is prachtig!), Gironde, Landes met zijn dennenbossen, Lot-et-Garonne en de Pyrénées-Atlantiques.
Keuze ten overvloede aan mooie rustige dorpjes en steden als bijvoorbeeld Bordeaux, Mont-de-Marsan of het schilderachtig Pujols om daar te wonen in Frankrijk. Houdt u van hoge golven en een heerlijk strand om van te genieten, dan is de drukbezochte badplaats Biarritz ook zeker een overweging waard als mooiste plek voor wonen in Frankrijk. 

4.   Vendée

Op zoek naar een veelzijdige regio in Frankrijk om te wonen? Wellicht is dan het zuiden van de Vendée een overweging waard. Toeristisch Les Sables-d’Olonne, La Rochelle, havenstad Nantes of La Roche -sur-Yon kunnen de ideale plek vormen om te wonen in Frankrijk, mede omdat het er minder warm is dan in het Zuiden van Frankrijk. 

5.   Normandië

Het kleine schiereiland Mont Saint-Michel is vaak het eerste wat mensen noemen als zij denken aan de mooiste plek in Normandië. Daar settelen is vrijwel onmogelijk, dus welke plekken dingen mee naar de mooiste plekken om te wonen in Frankrijk? Zeker niet havenstad Le Havre, wel Normandië’s ruige kliffen en de schattige badplaatsen zoals o.a. Rouen en Honfleur. Smul van sint-jakobsschelpen, mosselen of oesters, die typisch zijn voor de Normandische keuken. Hopelijk nog een zonnetje erbij en u kunt genieten van wonen in Frankrijk! 

6.   Parijs

Hoofstad Parijs is wellicht niet de mooiste, vriendelijkste en goedkoopste plek om te settelen. Toch trekt Parijs mensen aan vanwege het culturele leven en de talloze uitgaansmogelijkheden. Wanneer dit u aanspreekt is verhuizen naar Parijs een mogelijkheid. Fijn dicht bij Nederland ook. 

Wonen in Frankrijk: leer de Franse taal

Het leren van de Franse taal zorgt voor sociale contacten wanneer u in Frankrijk gaat wonen. Wonen in Frankrijk is immers anders dan een vakantie. Ook al staat de Franse taal leren voor u wellicht niet bij de leukste dingen aan wonen in Frankrijk, het zal mogelijk uw kwaliteit van leven in Frankrijk verbeteren. 

Geïnspireerd? Wonen in Frankrijk nu doorzetten?

Dan neemt De Haan Verhuizingen graag met zorg en aandacht de verhuizing voor u uit handen. Wij snappen de bureaucratie ter plekke en onze doorgewinterde partners in Frankrijk kunnen hier uitstekend mee omgaan.

Vraag prijsindicatie aan